Laura Huhtasaari: EU:sta tulee liittovaltio

Eilen oli eduskunnan kyselytunnilla puhetta Suomen linjasta EU:ssa, kun EU:n yhtenäisyyttä ollaan tiivistässä päämääränä liittovaltio. Kaikki eduskuntapuolueet sanoutuivat irti liittovaltiohankkeista ja varsinkin rahaliiton kohdalla Suomi pitää tärkeänä, että kukin maa hoitaa raha-asiansa itse ilman toisten apua.

Keskustelun lopulla kansanedustaja Laura Huhutasaari (ps) kysyi pääministeriltä, missä vaiheessa Suomi eroaa EU:sta, kun liittovaltio tulee joka tapauksessa? Suomi ei eio olla siinä liittovaltiossa mukana ainakaan niiden puheenvuorojen perusteella, joita kuultiin eilen kyselytunnilla.

Pääministeri vastasi Huhtasaaren kysynykseen närkästyneenä, että hän ei aio olla mukana siinä porukassa, joka aikoo erota EU:sta.

Sipilä siis aikoo olla EU:n jäsen, vaikka siitä tulisi liittovaltio, mutta Suomi ei aio olla EU:n liittovaltion osavaltio. Miten se olisi mahdollista. Ollako vaiko eikö olla? Onko Sipilä uskottava, kun hän nyt vakuuttaa, että Suomi ei ole mukana rakentamassa liittovaltiota.

Huhtasaari paljasti taktiikan, jonka avulla liittovaltio tulee jokapauksessa ja Sipilä muiden mukana on sitä rakentamassa. Se taktiikka on pienten askelten politiikka, jonka kehitti jo aikoinaan Kansainliiton apulaispääsihteeri 1920-luvulla, kun Kansainliitosta myös haluttiin tehdä liittovaltio.

Pienten askelten politiikalla pidetään kansat EU-maissa aisoissa, kun muutokset kohti liittovaltiota ovat pieniä eivätkä juurikaan hetkauta kansalaisia. Kun vielä valtamedia on valjastettu mukaan  ei kansalaiset edes aina tiedä, missä mennään.

Laura Huhtasaari puhui taas kerran totuuksia eduskunnassa.

9 vastausta artikkeliin “Laura Huhtasaari: EU:sta tulee liittovaltio”

  1. Valitettavasti tuo liittovaltio on suurilla tavoitteena ja silloin pienet valtiot jäävät vain maksajiksi.

    1. ”Eilen oli eduskunnan kyselytunnilla puhetta Suomen linjasta EU:ssa, kun EU:n yhtenäisyyttä ollaan tiivistässä päämääränä liittovaltio. Kaikki eduskuntapuolueet sanoutuivat irti liittovaltiohankkeista ja varsinkin rahaliiton kohdalla Suomi pitää tärkeänä, että kukin maa hoitaa raha-asiansa itse ilman toisten apua.

      Keskustelun lopulla kansanedustaja Laura Huhutasaari (ps) kysyi pääministeriltä, missä vaiheessa Suomi eroaa EU:sta, kun liittovaltio tulee joka tapauksessa? Suomi ei eio olla siinä liittovaltiossa mukana ainakaan niiden puheenvuorojen perusteella, joita kuultiin eilen kyselytunnilla.

      Pääministeri vastasi Huhtasaaren kysynykseen närkästyneenä, että hän ei aio olla mukana siinä porukassa, joka aikoo erota EU:sta.

      Sipilä siis aikoo olla EU:n jäsen, vaikka siitä tulisi liittovaltio, mutta Suomi ei aio olla EU:n liittovaltion osavaltio. Miten se olisi mahdollista. ”
      ——————————

      Sipilän tapauksessa tämä on mahdollista siten, että Sipilän päässä on kaksi kaistaa, joiden välillä tiedonsiirtoyhteydet ovat syystä tai toisesta poikki.

      1. No ei se mitään. Samanlainen kaistaongelma lienee myöskin Saksan Merkelillä. Välillä antaa ymmärtää, että monikulttuurisuusidea on /c:stä ja kuitenkin monikulttuuristaa Saksaa sen kuin kerkiä ja kannattaa rangaistuksia niille maille, jotka eivät monikulttuurista.

  2. Saas nähdä paljonko Sipilän puheet muuttuvat kunhan Saksan vaalit ovat ohi, eilen hän oli vielä haluton syventämään euroalueen integraatiota.

  3. Juhani Putkinen, ymmärsin Huhtasaaren puheesta eduskunnassa, että EU:sta tulee liittovaltio Suomesta huolimatta. Kyse onkin siitä, miksi Suomi roikkuu EU:ssa siitäkin huolimatta, että Suomi joutuisi EU:ssa ns. ulkokehälle vailla sitäkään vakutusmahdollisuutta, joka Suomella nyt on. SE on tosin vain 1 %.
    Olisiko Suomelle parempi erota EU:sta ja päättää omista asioistaan itse, vai olla EU:n käskyläinen, joka vain noudattaa EU:n sisäpiirissä tehtyjä päätöksiä? Norjan malli olisi Suomelle paras.

  4. Huhtasaaren puheet on sitä luokkaa että näkee niissä huonon tiedon Euusta .
    ja sen mukanaan tuomista eduista joita on muukin kun vain valuutta
    Fundamenttaalisella tasolla olevaa huuhaata ja se kiihkoilu ei ole hyväksi suomelle . terv tepivaari

  5. Väinö, suosittelen lukemaan faktaa siitä miten päätöksenteko EUssa tapahtuu. EUsta EI voi tulla liittovaltiota ilman että jokainen jäsenmaa sen hyväksyy. Piste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *