Maailmantalouden nousun imussa Suomenkin talous elpyy

Sipilän hallitus on jo ottanut kaiken ansion talouden elpymisestä itselleen, mutta talous nousee Suomessa hallituksesta huolimatta.

Hallituksen toimet talouden piristämiseksi ovat olleet vain näpertelyä, kuten esim. kiky-sopimus. Näin sanovat yritysjohtajat.

Sipilän hallitus on epäonnistunut kaikessa, mihin se on ryhtynyt. Kaikki kärkihankkeet on joko sössitty tai muuten ajettu päin seinää.

Ainoa hanke, joka oli vähällä onnistua oli valtapeli Kepun ja Kokoomuksen kesken, mutta onneksi perustuslaki näytti voimansa ja torppasi hallituksen yrityksen.

Mitä tekevät entiset persut ja nykyiset loikkarit hallituksessa. Eivät muuta, kuin painavat äänestyksissä nappia, joka pitää heidät hallituksessa. Mitenkähän mahtaa nukkua työministeri Lindström yönsä, joka on entinen paperitehtaan duunari ja nyt tukee porvareita kaikessa? Ministeriauton takapenkki on sumentanut loikkariministereiden aivot. He eivät tiedä, mitä ovat tekemässä.

Kaikella on kuitenkin aikansa. Hallitus voi kaatua milloin vaan vaikka puolivahingossa. Parhaimmillaan loikkariministereiden kannalta on, jos saavat käyttää ministeriautoa vielä melkein kaksi vuotta, mutta sitten se varmasti loppuu.

Mitä sen jälkeen tapahtuu loikkariministereille? Tulevaisuus on heille ankea, jos ei heille ole järjestetty pakastevirkoja Sipilän toimesta jossain valtion virastossa.

Ainakin itse pääkonna Soini on turvannut tulevaisuutensa pakasteviralla.

2 vastausta artikkeliin “Maailmantalouden nousun imussa Suomenkin talous elpyy”

  1. En nyt sanoisi kikystä oikeastaan vielä yhtään mitään, kun todellisuudessa sen lopulliset vaikutukset tulevat vasta pidemmällä juoksulla, mutta ehkä siitä jotain sekä positiivista, että negatiivista näkyy jo nyt.
    On totta, että tällä hetkellä viennin, samalla talouden kasvu ei niinkään ole sen enempää tämän kuin edellisenkään hallituksen aikaansaannosta tahi ansiota, vaan puhtaasti kansainvälisesti parantuneen talouden ja yritysten ansiota.
    Ikävä tosiasia kuitenkin on, että myös kotimarkinat ovat näytelleet merkittävää roolia talouskavussa ja ne markkinat ovat pahasti velkavetoisia, joka vääjäämätä tarkoittaa sitä, että kasvun takana piilee pahan kokoinen peikko.

  2. ”Ainakin itse pääkonna Soini on turvannut tulevaisuutensa pakasteviralla”

    Mikä on Soinin pakastevirka? Missä julkisessa virassa, joka nyt on jäädytetty hänelle, hän oli ennen politiikkaan menoaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *