Oliko Katalonia EU:n koelaboratorio?

EU:n komissi ja suurten EU-maiden johtajat eivät ole tuomineet Espanjan hallituksen toimia Kataloniassa viime viikonvaihteessa. Miksi? Selitykseksi ei riitä, että kysymyksessä on Espanjan sisäinen asia.

KLun maailmalla sattuu väkivallantekoja tuomitaan ne oitis kaikkialla, muuta ei tässä Espanjan tapauksessa.

Kun tietää vähemmän, luulee enemmän. Minä luulen, että Espanjan poliisivoimien käyttö oman maan kansalaisten taltuttamiseksi niskuroinnista oli EU:n hyväksymä ”koelaboratorio” vastaisen varalle.

Nyt ollaan EU:ssa siirtymässä liittovaltion toteuttamisessa vaikeimpiin asioihin ja pelättävissä on, että viimeistään nyt EU-maiden kansalaiset heräävät taistelemaan vastaan liittovaltiota. Pelättävissä on myös paljon suuria mielenosoituksia ja levottomuksia, joita taltuttamaan pannaan EU-maiden omat poliisivoimat. Kataloniassa saadut kokemukset ovat tarpeen, kun Eurooppa siirtyy vallankumousvaiheeseen. Näin minä luulen, kun en tiedä.

Eliitti, joka on EU:n ja euron luonut omaksi kuvakseen on päättänyt ottaa poliittisen ja sotilaallisen vallan talousvallan lisäksi. Demokratia on liian hidas päätöksentekojärjestelmä. Euroopassa kytevä separatismi ei sovi alkuunkaan eliitin suunnitelmiin, siksi ne on nujerrettava heti alkuunsa.

Mielenkiintoista olisi saada tietää, mitä Merkel sanoi Macronille, kun hän soitti tälle viime sunnuntaina. Kehuiko Merkel Espanjan pääministeriä vai moittiko hän? Mitä arvelette?

Valtamediassa Katalonian tapahtumat ovat jo siirtyneet pikku-uutisten joukkoon. Sitäkin sopii funtsia.

 

7 vastausta artikkeliin “Oliko Katalonia EU:n koelaboratorio?”

  1. Katalonia on ehkä se alkusoitto eu:lle joka huonosti hoidettuna ehkä johti tähän. EU:ta ei todella rakenneta pakolla. Kovin hitaasti EU-johto reakoi tilanteeseen, niin myös maamme johto.

  2. Katalonin tullee saamaan Ahvenanmaan kaltaisen itsemäärämisoikeuden- ei itsenäisyyttä.
    Tällä tapauksella, Katalonialla, ei ole mitään tekemistä EU:n federoimisen kanssa.

    1. Katalonialla taitaa jo olla Ahvenanmaan kaltainen autonomia.

      Siellä sitten katalat kataloonit yrittävät masentaa koko Espanjaa oman kielensä alle fasistisesti kulmiensa alta mulkoillen rodullisesti alempiarvoisia espanjalaisia.

  3. Katalaanit yrittivät kieltää härkätaistelut alueellaan. Espanjalaiset eivät kieltoa hyväksyneet, koska moisen oli laki sallinut harjoitettavaksi koko valtakunnan alueella.

    Olisi hauska tietää, ovatko espanjalaiset yrittäneet kieltää katalaanien ihmistornit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *