Pääministeri on tullut synnintuntoon

”Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mielestä poliitikot syyllistyvät jatkuvasti tahalliseen väärinymmärrykseen ja sanovat näin väärän todistuksen lähimmäisestä, eli arkikielellä sanottuna valehtelevat.” Lainaus Ylen verkkosivujen uutisista.

Tämähän on asia, joka ei ole uusi. Olen joskus kirjoittanutkin tästä ja todennut mm., että poliitikkojen sanakirjassa ei ole sanaa ”valhe” lainkaan. Se on korvattu sanalla ”itsepuolustus”.

Kun nyt pääministeri Sipilä, joka tunnetaan hurskaana miehenä myöntää tämän synnin, niin hän samalla myöntää itsekin syyllistyneen syntiin.

Miten tähän pitäisi suhtautua kansalaisten? Osoittamalla sormella ja heittämällä kiviä vai vaikenemalla ja siten hyväksymällä sen, että poliitikot saavat valehdella.

Katolinen Timo Soini voi ripittäytyä ja kaikki synnit on anteeksiannettu. Kun raha kirstuun kilahtaa, niin sielu taivaaseen vilahtaa.

Haliitus ja sen kaikki ministerit vannovat usein hallitusohjelman nimiin. Hallitusohjelma on hallitukselle, kuin raamattu, jota on noudatettava kirjaimellisesti.

Olisiko parempi, jos hallitus alkaisi useammin vilkaista kymmentä käskyä ja toimisi niiden mukaan.

Pääministerin ulostulo tässä asiassa on hyvä asia, jos se on tehty vilpittömin mielin. Jos sillä taas haetaan kansalta vain säälipisteitä, on se halveksittavaa.

 

 

3 vastausta artikkeliin “Pääministeri on tullut synnintuntoon”

  1. Joo mutta nyt kun on saanut syntinsä anteeksi sama ralli jatkuu kansaa piinaten . terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *