Pääministeri Sipilä: Ei ole mitään näyttöä siitä, että Turun puukotukset olisivat terroritekoja

Arvoisa herra pääministeri, mitä eroa on sillä, jos puukottaa toisen ihmisen kuoliaaksi terroritekona tai ihan muuten vain? Onko se lieventävä asianhaara, kun tappaa ihan muuten vain?

Haluaako pääministeri tällä lausunnollaan puolustaa mahdollisen maahanmuuttajan hirmutekoja siksi, että hän on mahdollisesti maahanmuuttaja?

Pelkääkö pääministeri kantasuomalaisten reaktioita, jos tekijä osoittautuu maahanmuuttajaksi? Ja vielä pahempi, jos tekijä osoittautuu paperittomaksi maahanmuuttajaksi?

On hyvin luultavaa, että viranomaiset tietävät jo tekijän taustat, mutta niitä ei päästetä julkisuuteen, kun halutaan löytää näitä lievntäviä asianhaaroja.

Pääministeri Sipilä on ennenkin takerrellut median kanssa. Onko tässä taa yksi esimerkki Sipilän heikoista mediataidoista.

Pääministeri Sipilä on yksi merkittävä vastuullinen siihen, että meillä nyt on liian paljon maahanmuuttajia, joista liian paljon elää maassamme ilman papereita maan alla. Hyvin on tiedetty, että varsinkin nämä paperittomat maahanmuuttajat ovat iso riski Suomelle ja suomalaisille.  Onko nyt nähty ensimmäinen osoitus siitä, että riski on todellinen?

 

47 vastausta artikkeliin “Pääministeri Sipilä: Ei ole mitään näyttöä siitä, että Turun puukotukset olisivat terroritekoja”

 1. Meillä on pääministerinä ihminen joka ei rakasta mitään, hänen rakkaansa on raha, kaikki muu onkin sivu seikkaa .
  Ja teot ja puheet vailla alahuulta terv tepivaari

 2. Miten niin Sipilän vika ja takeltelu? Olihan eilisessä tiedotustilaisuudessa poliisin kanta hyvinkin selkeä ”ketään ei syytetä ennen, kuin se pystytään 100% varmuudella todistamaan”. Kaikenlaisia huhuja on liikkeellä kyllä.

 3. Tuo Tepin huutelu menee jo kunnianloukkauksen puolelle ja saisi syytteen, jos pääministeri haluaisi. Pitääkähän ylläpito nyt jotain rotia tällaisissa.

  1. Heikin löpinät on sontaa ??
   Koskahan seuraavaksi, missä ja miten ??
   Kaikenlainen nöyristely aiheuttaa lisää raivoa. Nöyristely on heikkojen puuhaa ja heikot tulee poistaa, toteaa terroristi ja tappaa taas.

 4. Ei kannata vielä elämöidä mutta eiköhän Sipiläkin tiedosta alitajunnassaan etteivät – avoimet ovet vuotavine turvallisuus riskeineen – ole Suomen että kantaväestönkään etu.

  Taustatekijät pitäisi aina taustoittaa jos ja kun maahamme tullaan – eri pelimerkein kuin vielä se että maassamme saa ikään kuin eleillä olemalla ”sotajoukoissa” tietyissä kohteissa/maissa.
  Viime kädessä ministerit eri virkakoneistoineen vastaavat maamme kantaväestön turvallisuudesta.

  1. Seppo

   ”Viime kädessä ministerit eri virkakoneistoineen vastaavat maamme kantaväestön turvallisuudesta.”

   Vastuu on kaikista laillisesti Suomessa asuvista kansalaisita, ei vain käsitteenä väärästä ”kantasuomalaisista”.

 5. http://www.uusimaa.fi/artikkeli/377618-imaami-jamil-jamal-emme-voi-tehda-mitaan

  ”PORVOO | Porvoon islamilaisen yhteisön imaami Jamil Jamal näkee, että Belgian viime päivien tapahtumat ovat suoraa seurausta liian avoimesta eurooppalaisesta maahanmuuttopolitiikasta.

  – Rajojen avaaminen oli virhe, Jamal sanoo.

  Jamal on seurannut muun porvoolaisen muslimiyhteisön lailla uutisointia Brysselissä tiistaina tapahtuneista terrori-iskuista. Tunnelmat ovat yhtä surulliset ja voimattomat kuin marraskuussa Pariisin terrori-iskujen jälkeen. Sama ryhmä tappaa ihmisiä Irakissa, Ranskassa ja Belgiassa, Jamal toteaa.

  – Emme voi tehdä mitään. He ovat rikkaita, Jamil sanoo jihadistijärjestö Isiksestä.

  Imaami arvioi, että Isis on saanut pontta terroritekojen suunnittelulle liian avoimesta maahanmuuttopolitiikasta.

  Viime vuonna valtava ihmismäärä lähti muun muassa Syyriasta, Irakista ja Afganistanista Eurooppaan. Varsinkin Saksan liittokansleri Angela Merkelistä tuli nopeasti humaanin maahanmuuttopolitiikan keulahahmo koko Euroopassa. jamalin mukaan ihmisiä on tullut liian paljon, emmekä tiedä, keitä he kaikki ovat.

  Jamal oli rajojen sulkemisen kannalla jo Pariisin terrori-iskujen jälkeen, eikä mielipide ole siitä muuttunut. Hänen mielestään Suomen on mahdollisimman selvitettävä, keitä tulijat ovat ja onko heillä terroristiyhteyksiä.”

  Tässä vähän rajumpaa viestiä. Soini ilmeisesti pelkäsi joutuvansa Hirvisaaren syrjäyttämäksi, siksi hääti hänet puolueesta tekosyyllä. James oli kuvannut eduskuntatalon parvella Seppo Lehdon tekemän ”tamperelaisen morjestuksen”.

 6. On totta kai tärkeää, että asia tutkityaan ensin ja sitten vasta viranomaiset / valtioneuvosto tiedottavat kun faktat ovat selvillä.

  No samaan aikaan verkossa liikkuu sekä huhuja, että video ja kuvamateriaalia, joista kukin voi muodostaa oman käsityksensä.

  Tekijän nimi ja kansallisuuskin on jo tuotu esille, ovatko ne sitten oikeita, mene ja tiedä.

  1. Poliisi kyselee terroristin henkilöllisyyttä Interpolista.
   Miksi? Päivi Nerghän kertoi että tietää kaikki Suomen tunkeutuneet maahantulijat.

 7. Heikki, eiköhän se Tepin kommentti tällä kertaa mene alas”aamupuuron” joukossa siinä, kuin sinunkin linkkisi.

  ”Geopolitiikan tutkija Alan Salehzadeh analysoi IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa terrorismin uhkaa Suomessa.”

 8. Heikki ei ylitä minkään asteen kunnian loukkausta mistään kohtaa vaan on totuus hänestä .
  Ja oikeasti nuot ei ole minkään asteen tappoja vaan harkittuja murhia .
  Koskapa oli tullut miekan kanssa julkiselle paikalle ja tarkoituksenaan joko surmata tai ainakin teloa kanssa ihmisiä tepivaari

 9. Kylähän Heikki voi perustaa oman saitin, jolla kukaan ei hattuile kenellekään eikä koskaan ei varsinkaan persuille, jotta eivät hikeentyisi suotta syyttä.

 10. Minusta Tepin henkilöön ja instituution kohdistuva loukkaus on törkeä.

  … sen taustana on Tepin muista asioista silmät sulkeva demaritausta ja vain ay-rakkaus.

 11. Mitä nyt sanoo pääministeri, kun poliisi ilmoitti tutkivansa Turun puukotuksia TERRORISMINA?
  Miksi pääministerillä oli niin kiire julistaa, että Turun puukotukset eivät ole terrorismia?
  Pelkääkö pääministeri kantaväestön reaktioita, kun kyseessä on terrorismi, joka näin rantautui Suomeenkin? Vai onko terrorismin tulo Suomeen hallitukselle kohtalon kysymys. Kepu on jo nyt vaikeuksissa ja vaikeudet vaan lisääntyivät nyt kun terrorismin torjunta epäonnistui.
  Joka tapauksessa Sipilä epäonnistui taas pahoin mediakäyttäytymisessään.
  Nyt on hallituksen tarkistettava maahanmuuttopolitiikka täysin.Kaikki paperittomat on saatava ulos maasta ja pian. Kaikki rikolliset maahanmuuttajat on karkotettava maastamme heti. Oleskelulupien saantia tiukennettava. Kautta linjan tiukempi ote maahanmuuttoon. Kukkahattutädit vaihdettava maahanmuuttovirastossa osaavampiin käsiin.
  Kantaväestö vaatii katuturvallisuuden palauttamista ja normaaleja oloja Suomeen.

  1. ”Nyt on hallituksen tarkistettava maahanmuuttopolitiikka täysin. Kaikki paperittomat on saatava ulos maasta ja pian. ”

   Nyt on hallituksen viimeinkin pantava toimeen se osa ohjelmaansa, jonka Jussi Halla-aho aikoinaan kirjoitti.

 12. Pääministerin tehtävä ei ole lähteä some-raivoon, vaan odottaa tutkimusten tuloksia, johon hän virallisesti voi ottaa kantansa. Voi näitä lapsellisia asenteita aikuisilta ihmisiltä.

 13. Meille on jatkuvasti selitetty, ettei tällaista voi Suomessa tapahtua ja Päivi Nerg selitti vakavissaan, että kaikkien maahan tulleiden taustat on tarkkaan selvitetty.
  Tosiasiassa tällaisen terrorin uhka on ollut olemassa jo pitkään ja on ollut kyse vain siitä, milloin.
  Tässä vaiheessa kaikki terroristien joukoissa taistelleet on poistettava Suomesta samoin kuin ne, jotka seurannassa on todettu riskeiksi.
  Edelleen turvapaikkaan kelvottomien palautukset on toteutettava välittömästi esimerkiksi perustamalla palautusleirejä, joille kielteisen päätöksen saaneet viedään ja pidetään siihen ast, kunnes palautus saadaan hoidetuksi.
  Tässä tilanteessa on turha huudella suvaitsevaisuudesta, ihmisoikeuksista, rasismista, natsismista yms.
  Ei noilla puukotetuillakaan mitäännoikeuksia ollut tuon terroristin mielestä.

 14. Ala-arvoisin lausunto häneltä.
  Marokkolainen terroristi toteaa lehdistö. Ihme että saavat julkaista.
  Avoimien ovien ajat ja seuraukset olivat odotettavissa.
  Rahasta puheenollen niin tämä vasta maksaa.

 15. Pääministeri toimii juuri niin, kuin pitääkin, eli odottaa tutkinnan virallisia tuloksia. Ei tässä ketään heistä, eikä meistä täällä tarvitse lähteä moittimaan.

 16. Onko näistä 900 jatkuvassa seurannassa olevista riskiryhmäläisistä joku eri mieltä, ettei heitä pitäisi heti palauttaa ? (Päivärinnan ohjelma).

  Aivan eri asia on muut syyt palautuksiin, jotka toinen toisensa jälkeen todetaan olevan monilta osin laillisestikin kyseenalaisia.

  1. ”Aivan eri asia on muut syyt palautuksiin, jotka toinen toisensa jälkeen todetaan olevan monilta osin laillisestikin kyseenalaisia.”

   Tämä on kyllä erittäin voimakasta liioittelua, jota toki tukee RKP:n, Vihreiden ja Vasemistoliiton poliitikkojen asiaan perehtymättämät lausunnot.

   No saahan niistä raflaavia otsikoita ja hetkeksi some-julkisuutta, mutta jopskus kannattaisi myös perehtyä niihin vastineisiin, jota esim. maahanmúuttovirsto on antanut.

 17. No Heikki kertoilee sellasista joissa olen mukana ollut ayyn tomissa ja en silti ole kenenkään enkä minkään uolueen käskytettävissä ollut milloinkaan .
  Eikä mulla ole SDPeehen mitään kytköstä mutta sipilää arvostelen joka tapauksessa vielä säällisesti .
  Ja itseppä eilenkin toi julki asioita joita ei voi tulkita väärin .
  Jos tulee kadulle miekan kanssa tarkoituksenaan teloa ihmisiä jos sattuu joku kuoleen ei se ole kun harkittu murhaa . terv tepivaari

 18. Näin ylläpidon terveisinä: henkilö rahanahneuden yms haukkuminen saattaa olla tahditonta käytöstä jossain kohtaa mutta minkään asteen lain kynnystä se ei ylitä. Päättävässä asemassa olevien henkilöiden toimia ja motiiveja voi aika lavealti kyseenalaistaa. Sipilän poliittiset toimet ovat omiaan saamaan aikaan tuollaista kommenttia.

  Luotan siihen että tiedämme milloin mennään rajan yli.

 19. ”Aivan eri asia on muut syyt palautuksiin, jotka toinen toisensa jälkeen todetaan olevan monilta osin laillisestikin kyseenalaisia.”
  Tosiasiassa aika harva todetaan sellaisiksi, vaikka asiaa kaikenlaiset ”hyperhumanistit” koittavat sitä kaikin keinoin suurennella.
  Pääosa tänne tulleista ei täytä minkään kansainvälisen sopimuksen perusteita turvapaikan saamiseen eikä tämä tosiasia miksikään muutu satuilemalla.

 20. Eihän näitä riskihenkilöitä kenenkään tarvitse vihata.
  Oman turvallisuuden edistäminenkään ei edellytä vihaamista.
  Nämä riskihenkilöt ja laittomasti maassa olevat voidaan laittaa poistokuljetuksiin aivan herttaisesti hymyillen ja hyvää matkaa toivottaen.

 21. Sinänsä tuosta vihasta voisi todeta, että raivokkainta vihaa Suomessa osoittavat nuo kaikkea suvaitsevat raivotessaan eri mieltä olevia vastaan.

 22. Tutkinta nyt on muuttunut ja nyt tutkitaan kahtena murhana ja kahdeksana murhan yrityksenä .
  Ja näitä ne oikeasti on ollut terv tepivaari

  1. Eivät olleet ennenkuin faktat selvitettiin. Sun mieleipiteesi olivat vain omaa uskoasi vielä ilman faktoja. Ja, että valtionjohdon olisi pitänyt uskoa somen pölvästejä.

 23. Turun terrori-iskun pääepäilty, marokkolainen, oli saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen – mutta häntä ei oltu heti pistetty lukkojen taakse ja poistettu maasta tehokkaasti. Olisi pitänyt pistää lukkojen taakse ja poistaa maasta tehokkaasti.

  Tästä pitää ehdottomasti ottaa oppia ja kammata tiheällä kammalla kaikki kielteisen päätöksen saaneet lukkojen taakse ja poistaa heidät nopeasti ja tehokkaasti maasta – ja tietysti koko EUn alueelta. EUn sisällä pallottelemisesta ei ole hyötyä.

 24. ”Tutkinta nyt on muuttunut ja nyt tutkitaan kahtena murhana ja kahdeksana murhan yrityksenä ”
  ”Eivät olleet ennenkuin faktat selvitettiin.”
  Onkohan suhteellisuudentajussasi jotain vialla?
  Heti tapahtuman jälkeen oli selvää, että kyse oli kahdesta murhasta ja useista murhanyrityksistä, koska henkilö oli varautunut tappamiseen ottamalla mukaansa ison veitsen eli oli harkinnut etukäteen asian.
  Huomautan varmuuden vuoksi, että missään lauseessa ei ole mainittu terrorismia, vaan murhat ja murhanyritykset.

 25. Heikki tuo selkeästi esille meidän yhden heikkouden : suomalainen käy suomalaisen kimppuun ihan holtittomasti.
  Se on terroristin silmissä heikkoutta kun suomalaiset kinaa ja taistelee keskenään.

 26. Kyllä se Heikki on terroriteko ja samalla murhia kaksi ja kahdeksan murhan yritystä sen ovat tuoneet julki ja vahvistaneet tukintaa tekevät poliisii viranomaiset .
  Mistään somen pölvästelystä ei ollut kyse . terv tepivaari

  1. Malli lienee otettu Isiksen somen välityksellä levittämistä videoista. Mutta mahdollisesti hän on saanut lisäksi henkilökohtaistakin ohjausta ja määräyksiä.

   Isiksen tarkoituksena on lietsoa sotaa kantiksien ja maahanmuuttajien välille.

   Rajan ylittäviä henkilöitä ei voida tutkia eikä luokitella, koska asylum, niin kuin Hakkarainen ja presidentti ovat ansiokkaasti todenneet. Siksi on pakko minimoida tulijoiden määrä muilla tavoilla. Esimerkiksi Sipilä ja Orpo tyrivät raskaimman jälkeen päästäessään maahan yli 30 000 tulijaa Ruotsista, joka on turvallinen maa. Jos ei ole mahdollista torjua kansainvaellusta sopimusten perusteella, niin sopimukset pitää sanoa irti.
   ——————————–
   Onnenonkijoille pitää tiedottaa mainoskampanjoin, että Suomi on pakkoeurotusmaa ja ettei täällä kantiksillekaan ole kohta muuta kuin vettä ja leipää maan ollessa kestolamassa.

 27. Ne ovat sen jo tehneet ja nyt asiaa tutkitaan kahtena murhana ja kahsdeksana murhan yrityksenä .
  Ja myös terroritekoina
  Ja ne on viran omaiset julki tuoneet faktoina ei toive ajatteluna terv tepivaari

 28. Uhrin pikkuveli ei ymmärrä Sipilän puheita:

  ”Nuori mies on pettynyt siihen, miten Suomen pääministeri Juha Sipilä on kommentoinut Turun iskua.

  – Hän korostaa koko ajan, että tämä on yksittäistapaus eikä tarvitse pelätä. Miten hän voi sanoa niin? Ei terroristien kohdalla voi puhua yksittäistapauksista, kun iskuja tapahtuu jatkuvasti jossain päin.”

  https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/turun-iskussa-kuolleen-31-vuotiaan-naisen-pikkuveli-ei-pysty-sanoin-kuvailemaan-milta-tama-tuntuu/6542626#gs.EeGxY9s

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *