Repeääkö EU kahtia ennen lopullista hajoamistaan

Ranskan presidentti on pitänyt odotetun linjapuheensa EU:n integraation syventämisestä kohti liittovaltiota. Macron on erikoisesti Etelä-Euroopan EU-maiden asialla, kun hän haluaa panna kaikkien euromaiden rahat ja velat yhteen.

Tunnettuahan on, että Etelä-Euroopan EU-maat ovat kaikki ns. persaukisia ja nyt he yrittävät kupata Pohjois-Euroopan EU-maat myös kuiviin.  Macron ei vielä eilen ottanut esiin tätä rahaliiton uudistamista, kun Saksan vaalit meni kehnosti Merkelin kannalta.  Saksahan on EU:n suurin nettomaksaja ja Saksa myös sanelee ehdot, kuinka rahoja käytetään.

Toivottavasti Pohjois-Euroopan EU-maat eivät mene Macronin halpaan, joka tarkoittaisi, että EU repeäisi kahtia. Kuka sen jälkeen maksaa Kreikan velkoja, joita riittää loputtomiin. Kuka auttaa Ranskaa, jonka talous on ollut jo vuosia kuralla.

Yhteisvaluutta euro ei yksinkertaisesti sovi EU:lle, sillä niin erilaisia ovat EU-maiden taloudet ja hallintokulttuuri. Korruptio on niin syvällä Etelä-Euroopan EU-maissa, että sitä ei saada kuriin millään. Mitä enemmän rahaa pohjoinen työntää etelään, sitä enemmän rahat menevät vääriin käsiin.

EU hajoaa euroon, joka oli tarkoitettu pakottamaan euromaat liittovaltioon. Kun se ei onnistunut on euro syytä vetää pois markkinoilta. Saksan vaalit osoittivat, että kansa voi vaikuttaa asioihin ja sama tulee jatkumaan kaikissa EU-maissa. Nyt ei enään auta nimittelyt ja leimaamiset, kun kysymyksessä on kansallisvaltioiden itsemääräämisoikeudesta.

Macronin kannattaisi panna hallintokulttuurinsa uuteen uskoon, eikä yrittää kupata pohjoisesta rahoja, joilla voisi jatkaa elämistä yli varojensa.

5 vastausta artikkeliin “Repeääkö EU kahtia ennen lopullista hajoamistaan”

 1. Väiski
  Eihän se nyt noin mene. Saksa on jo ilmaisut kantansa, niin Suomikin. Yhteiset velat eivät käy, mutta Euro sälyy. EU:n on vain muuten kehitettävä itseään ja rivakasti, muuten se yllätetään housut kintuissa uudelleen ja uudelleen.
  Ranska itse on yksi korrupoituneimmista maista EU:ssa, jossa työpaikat jaetaan kaverille, kaverin kaverille ja sukulaisille. Oma pesä on putsattava ensin. Siihen menee Macronlta kyllä aikaa ja energiaa- vastustus on kova.

 2. EU ei saa aikaan järkeviä ratkaisuja – meppilauma saamaton yhtälö ja joka maa vetää omaan suuntaan – Suomi on pieni vailla todellista valtaa ja meidän omatkaan mepit eivät ole samaa mieltä kotimaamme etujen ajamisesta.

 3. Minun olisi helpompi uskoa EU:n laajennukseen ja parannukseen jos ensin tilkittäisiin nykyisiä ongelmia hieman.

  Nyt halutaan rakentaa taloon uusia kerroksia samalla kun perustukset ovat homeessa. Se ei ole oikea järjestys.

 4. Ellei anneta EU;n kehittyä kuin asetetaan sille jarruja,niin vaarana on jopa koko EU;n hajoaminen … eräiden poliittisten nikkareiden mukaan.
  Ja voi sitä tuhon/-euron määrää mitä siihen ollaan uhrattu,jos niin sattuisi käymään. Kuka mahdollisesti hyötyisi että kuka taas nuolisi syviä haavojaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *