Risikko Ylen haastattelussa: En ota kantaa

Turun traagisten tapahtumien seurauksena on sisäministeri ja hänen alaisuudessaan toimivat poliisiviranomaiset olleet paljon median tentittävinä. Useimmin kuultu vastaus on  ”EN OTA KANTAA”.

Sanomattakin on selvää, että poliisin on tutkinnallisista syistä syytä vaieta, mutta varsinkin ministerin ja ministeriön virkamiesten vastaukset ”en ota kantaa” ovat vain keino päästä hankalasta asiasta, kun toimittajat käyvät päälle, kuin yleinen  syyttäjä.

Haastattelijalla on suurin vastuu haastattelun onnistumisesta. Haastattelu on onnistunut, jos kansalaiset saavat median välityksellä lisää relevanttia tietoa.

Ministeritason haastateltavat ovat taitavia kiertämään kysymyksen ja vastaavat usein puutaheinää asiallisiin kysymyksiin. Tuolloin haastattelijan on oltava valppaana ja pantava haastateltava lujille. Silloin haastattelija on onnistunut, kun hän on saanut haastateltavasta irti jonkin uuden näkökohdan käsiteltävästä asiasta.

Ei ole mitään mieltä ”raahata” ministereitä Ylen studioon haastateltaviksi, jos vastaukset ovat vain ”en ota kantaa”.

8 vastausta artikkeliin “Risikko Ylen haastattelussa: En ota kantaa”

 1. Iltalehti on tutkaillut suomalaisten käsityksiä pakolaisasioissa. Näyttää että selvä enemmistö on nykyistä kovemman maahanmuuttopolitiikan takana kuin ovat poliitikot perussuomalaisia lukuunottamatta. Mitähän mieltä tällaisesta on oltava.

  1. On asioita joissa vastuunkantajat, he jotka saavat pyyhkeet seurauksista kun menee pieleen, ovat eri mieltä kuin kansa ja hyvä näin.
   Demokratia, ihan toimivakin on monipiippuinen juttu, myöskään kansanäänestykset ja torikokousten päätökset eivät aina välttämättä ole hyviä.

 2. Niilo, eilinen a- studio, pöh, se oli todellinen mahalasku. Mitä muuta saattoi edes odottaa, puoli tuntia aikaa ja monta keskustelijaa. Kuuma aihe ja juontaja ihan pihalla, Li kaappasi pitkät puheenvuorot, se oli siinä.

 3. En ota kantaa, on mielestäni liittynyt ennenkaikkea tutkinnallisiin asioihin, joihin ei suinkaan voikaan ottaa julkisuudessa kantaa ennen kuin tutkimukset on tehty, eikä kaikkea sitä miten asioita tutkitaan tule tuoda julkisuuteen.

  Muitetaan tapaus Aarnio, itse pahoin pelkään, että prosessin aikana poliisi menetti ”työkaluja” joita on aiemmin käyttänyt.

 4. En ota kantaa eikä me voida rehellisesti sanottuna ottaa kantaa ettemme joutuisi syytettyjen penkille.
  – Haluaako päättäjämme kaaosta niin voivat siinä samalla huomaatta tehdä jopa lakeja vallasväen ja omaksi edukseen ?

 5. Sipijussi, tuo saatanan lesta, kutsui mutakuonoja tänne. Ei saasta ole sen enempää paskakasojen tekemisiä tuominnut. Ei kun, kyllähän vitunnäköinen kusipää on aina shokissa.

Kommentoi