SAK kannatta tiiviimpää EU:ta – kannattaako duunarit?

Työmarkkinajärjestöt eli EK ja SAK patistavat Suomen hallitusta tiiviimpään yhteistyöhön EU:ssa. Tämä kävi ilmi tänään aamuteeveen haastatteluissa.

Ovatkohan kaikki duunarit samalla kannalla? Jos Suomi esim. hyväksyy kaikki Ranskan presidentin Macronin esittämät toiveet merkitsee se sitä, että rahaliitosta tulee kaikkien yhteinen kassa, jossa velat ja varat ovat yhteisiä. Se taas puolestaan tarkoittaa, että suomalaiset duunaritkin maksavat korkeampia veroja, kun pitää maksaa Italian, Ranskan, Kreika, Espanjan ja muutaman muun persaukisen valtion lainoja.

Onkohan nämä järjestöjen palkolliset Brysselissä ihan oikealla asialla vaatiessaan Suomea tiiviimpään yhteistyöhön EU:n kanssa? Miksei yksintein sanota, että EK ja SAK vaativat Suomea EU:n liittovaltioon ja siten menettämään itsemääräämisoikeutensa.

Jos olisin SAK:n jäsen EROAISIN HETI JÄSENYYDESTÄ. Miksi maksaa suuria jäsenmaksuja SAK:lle, joka työskentelee duunareita vastaan?

Nämä järjestöjen lobbarit Brysselissä elävät ihan muissa maailmoissa, kuin me tavalliset tallaajat. Siksi olisi syytä hieman vaientaa heidän intoaan EU:n puolesta. He nimittäin ovat sokeutuneet näkemään tulevaisuuteen hyviä lounaita ja päivällisiä syödessään Brysselin hienoissa ravintoloissa.

5 vastausta artikkeliin “SAK kannatta tiiviimpää EU:ta – kannattaako duunarit?”

  1. Valitettavasti tosiasiat eivät mene perillre, koska SAK:n johto ajaa omaa etuaan jäsenten kustannuksella ja valehtelee kirkkain silmin.
    Toki joukossa on joku sellainenkin, joka kuvittelee tuloksena olevan EU:n suuruisen mahtavan ammattiliiton, mutta ei sekään Suomen duunareiden etuja ajaisi.

  2. Pakkoeurottaminen lisää työttömyyttä, työttömyys lisää sosiaalimenoja kuten asumistukia, työttömyyskorvauksia ja toimeentulotukia samalla kun verotulot alenevat. Tämä pakottaa valtion realiomaisuuden myyntiin.

    Kaikki valtion heikentämiseen ja köyhdyttämiseen tähtäävä sopii tietysti vihreitten tavoitteisiin, mutta olisiko SAK:kin vihreitten soluttama. SAK:n pitäisi ottaa selvää lakimiestensä, talousmiestensä ym. puoluekannasta.

    1. SAK:n johtoporras lienee varmistanut eläketurvaansa SAK:n maksamin erillisin vakuutussopimuksin, joten heitä ei taida paljon painaa, jos eläkkeiden maksajien, eli työntekijöiden määrä vähenee.

  3. SAK on poliittinen järjestö, tiukasti puoluepolitiikassa. Puoluepolitiikassa EU kiehtoo monestakin syystä – osa on ihan perusteltuja syitä, osa ei.

    Sinänsähän kansainvälisyys on työväenliikkeessä perinteistä, mutta harvemmin kansainvälisyyden kauppakumppaneina ovat olleet suuret pankit ja sijoittajat, kuten nyt näkyy SAK:lla olevan. Huolestuttavia naimakauppoja…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *