Työ on parasta lääkettä jokaiseen tautiin, eli liike on lääke.

Kun valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo ruman sanan niinku se on, eli kertoo Suomalaisille, että nyt jätetään sirkushuvit toistaiseksi vähemmälle ja keskitytään ihmisen tärkeinpään koossapitävään voimaan eli työntekoon.

Terve, työikäinen ja kykyinen ihminen pitää lääkärin  loitolla vain työtä tekemällä, sillä kun nykyään suurin ennenaikaiselle työkyvyttömyyseläkkeelle siirtyneiden määrä koostuu mielenterveydellisistä ongelmista, niin syy siihen johtuu liian pitkälle viedystä hyvinvointivaltion mallista oikeuksineen ilman velvoitteita.

Ei se ihme ole että useat nuoret valitsevat omaksi työurakseen työttömyyden, koska ilman työn tekemistäkin tulee ihan säällisesti toimeen, mutta nämä ovatkin sitten niitä, joilta on mennyt nuppi sekaisin kun mikään ei enään tunnu miltään.

Minä pidän valtiovarainministeriämme totuuden puhujana  ja jos ja kun hän saa nuorissamme jonkin lampun syttymään yläkerrassaan työn kunnioitukseen, niin takuulla se vähentää niitä mielenterveydellisiä ongelmiakin kummasti

Ei kai tässä tilanteessa missä maa makaa pidä Riikka Purran lähteä pyytelemään anteeksi että on olemassa ja tarjota vain silkkihansikkaita entisten silkkihansikkaiden päälle.

Puukolla ne lekuritkin mätäpaiseita parantaa ja parturit saksilla villiintyneen kuontalon lyhentää ja nyt näillä samoilla työkaluilla ( ei sirpillä eikä vasaralla )  Riikka Purrakin suomineidon palauttaa vasemmistokoomastaan elävien kirjoihin.

Jatka Riikka samaan malliin, sillä silloin tiedät olevasi oikealla tiellä, kun mölinä vasemmalla lisääntyy ja voimistuu.

25 vastausta artikkeliin “Työ on parasta lääkettä jokaiseen tautiin, eli liike on lääke.”

 1. Ainoa ja paras keino on pitää yhteiskuntamme heikompiosaisista huolta, on terveiden, työikäisten osallistuminen työmarkkinoille työn tekijänä ja teettäjänä.

  1. Arvin kanssa kolmen ensimmäisen kappaleen verran melkoisen samaa mieltä; loppu sitten, pelkkää puoluepolitikointia, joka ei oikeastaan anna tyydyttävää vastausta mihinkään kysymykseen, joten, pidettäköön mielestäni nämä kaksi asiakokonaisuutta lähes täysin erittään.
   Arvin kommentin osalta, täysin samaa mieltä.(17.05.2024 07:06)

   1. Hattua Sinulle Kalle nostan siitä että kykenet asia kerrallaan olemaan samaa tai eri mieltä jonkun täällä keskustelevan kanssa, tässä piirteessäsi olet joukossamme poikkeusyksilö.

   2. Niin kalle, se nyt tuppaa vaan niin olemaan, kaikessa on politiikkaa ja politikointia, joskus oman mielensä ja kielensä mukaista, joskus taas ei.
    Vaikka nyt olenkin lujasti perussuomalaisten jalaksilla, niin en kuitnkaan kaikessa heidän politiikkaansa allekirjoita, mutta perussuomalaiset ovat kyllä kaikista poliittisista puolueista se vähiten huono.
    Mutta hyvä että kalle löysit blogistani yhden meitä yhdistävän tekijänkin ja uskallat sen sanoa ääneen tässä persuvastaisuuden luvatussa hypetyksessä.

    1. En nyt tahtoisi blogisteja jakaa vuohiin enkä lampaisiin, mutta Kalle ja Matti kyllä edustavat sellaista blogiainesta, josta meillä ”kiihkouskovaisilla” olisi malliksi otettavaa.
     Vaikka olettekin eri mieltä aiheesta, niin te että ensimmäiseksi kuitenkaan ammu viestintuojaa, vaan esitätte oman näkemyksenne viestintuojan henkilöön menemättä.

    2. Mielestäni löysin kaksikin yhteistä säveltä; ne kolme avauskappalettasi ja yhden kommenttisi.
     En mielestäni koskaan ole täysin tyrmännyt kommenttejasi tai avauksiasi.
     Pelkkään puoluepolitiikkaan ja puoluevaltapolitiikkaan olen kyllä mielipiteeni melko perusteellisesti ilmaissut.

 2. … ja taas sama virsi. Kokonaistyöllisyys ei nouse tämän kurjuyshallituksen toimin, koska työttömyys samalla kasvaa. Työlliset ovat lisäkisi valtaosin keikka-, osa-aikaista ja entistä pienemmin toimeentuloin.
  Eli tämä virsi ei duuriksi muutu väärää virttä veisaamalla väärillä nuoteilla.
  … eikä joka päivä purran puppua pupeltamalla.

  Pääkirjoitus | Työllisyys niiaa vielä parempia aikoja odotellessa – käänne häämöttää syksyllä: https://www.aamulehti.fi/paakirjoitukset/art-2000010427882.html

  1. Tässä ei nyt Heikin mölinä auta ja kun eduskunnassa on enemmistö Orpon hallituksella, niin työ ja yrittäminen on otettu ainoaksi lääkkeeksi hyvinvointivaltion pelastamiseksi edellisen Marinin sirkuksen jäljiltä.
   Minulle käy kuka hyvänsä valtiovarainministeriksi, mutta sellaista ministeriä en hyväksy, joka kieltäytyy saksien ottamisen käyttöön.

   1. Minä uskon omaa ajatteluuni, en vasemmistolaisten populismin kukkaseen, jossa syömävelka on investointi tulevaisuuteen.
    Minä olen hyvilläni että Ruiskukka valtaa alaa punaruusulta, sillä sen piikit ovat pistäviä.

    1. Ei kai tässä nyt aina heti pistetä pystyyn uusia vaaleja kun vasemmistoo niin ahistaa.
     Koettakaa nyt vain kestää, ottakaa vaikka risiiniöljyä ruuan kanssa, se estää pahimman ummetuksen.

  2. Ja marinin sakin ”työllisyys” oli tunnin kuukaudessa tekvien listaaminen täystyöllisiksi ja palkkaaminen sakkia julkisiin verovaroilla kustannettuihin ”työpaikkoihin”.
   Tilastojen mukaan työtuntien määrä ei kasvanut yhtään, joten missä se ”työllistämisen” tuottavuus olikaan?

 3. Tässä on puolensa ja puolensa.

  Tietenkin työn pitää olla ratkaisu työikäiselle ihmiselle, ei siitä kahta sanaa.

  Toisaalta pitäisi tehdä toimia että pidetään ihmiset työkykyisinä. Liian moni työtön on työtön vain siksi ettei pääse lääkärille, monella täysin hoidettavissa oleva vaiva.

  1. Kyllä jum…ta suomalaiset työikäiset ovat kurjassa fyysisessä kunnossa. Pääosa lihavia, kaljan turvottamia mälli tai tupakka suussa.
   Voi verrata lyllertöviin som…li vaimoihin.
   Nuoret 30- 40 naiset myös.
   Alle puolet selviää eläkeikään, kun diabetes ym. tappaa.
   Harva mies tai nais-mamu on ylensyönyt porsas.

   1. Tuohon amerikkalaismalliseen tautiin ollaan kyllä heräämässä, viranomaiset ja lääkärit osaavat sen jo tiedostaa. On monenlaisia keinoja lihavuuden korjaamiseksi, mutta kukaan ei oikein osaa siihen puuttua, sitä pidetään niin henkilökohtaisena asiana. Muutamat lentoyhtiöt kokeilevat ylipainon veloittamiseksi, mutta sekin tie ottaa aikaa.

    1. Ylipainon hoitoon aika klassinen ratkaisu on tämä:

     – Lääkäri sanoo että pitäisi saada kaveri kuntoon, rupeapa liikkumaan
     – Kaveri koittaa liikkua enemmän mutta lihas/hermokivut estävät
     – Lääkäri sanoo että kyllä se siitä kun liikut lisää
     – Kaveri päätyy työkyvyttömäksi ja koville särkylääkkeille

     Lääkärit ovat valmiita sanomaan että paino on ongelma, mutta eivät valmiita auttamaan tiellä sen laskemiseksi, vaikka potilas kuinka haluaisi. Olen nähnyt eri variaatiot tästä samasta jo lukuisia kertoja.

    2. Olen viime kesästä pudottanut painoani ihan kohtuullisesti; n 30kg.
     Syön vähemmän ja tutkiskelen mitä syön .
     Liikunta on entisellään, ei mitään erityistä lisäystä ja painoni on nyt 62,00 kg ja siinä sen aion pitääkkin.
     Lääkäriä en tähän ole tarvinnut, tosin ensi viikolla verikokeet, jotka hoitaa terveyskeskus.
     Kognitiivinen tilannekin todettiin samalla lääkärillä meiltä molemmilta ihan hiljattain ja lausunto oli melko positiivinen; aistit, näkö, kuulo ja muisti, olivat hyvässä jamassa, sanoi lääkäri.
     Siis lääkäriäkin tarvittiin toteamaan ikätilanteemme.
     Kyseiset tutkimukset tehtiin edunvalvontatilannetta silmälläpitäen ja siihen ei välittömiä toimenpiteitä lääkärin mukaan tarvittane.
     Hyvä näin.

     1. Kateeksi vkäy, kun itseltä ei tuo paino millään tipu.
      +/- pari kiloa heittelee eikä syömistäkään voi kauheasti vähentää.
      Liikkimista pitäisi tokimlisätä,kun tässä on pari vuotta liiaksi lähinnä istuskellut eikä tuollaista työmallista kuntoiluakaan ole tullut harrastetuksi.

      1. Se tuo edunvalvontakysymys kannattanee itsekunkin eläkeikäisen huomioida ja toimenpiteet sen saamiseksi haluamalleen tolalle.
       Meillä meneteltiin näin, edunvalvoja nimettiin, tosin kovin myöhään jos toki riittävän ajoissa lääkärin lausunnon mukaan,
       Homma siis järjestyksessä ja yksi ikääntyvän huolenaihe pyyhkäistiin pois.
       Jos esim viranomainen päätyy määrittämään edunvalvojan; välttämättä ei ehkä paras mahdollinen ratkaisu liene.

 4. Laihduttaminen jojoilulla on pahinta terveydelle. En ole sitä koskaan harrastanut.
  Minulla on ollut vuodet 88- 92 kg. Mutta läskiä se ei ole. Ihan nuorena painonnostossa 75 kg. Sitten maratoniaikoina vuosikymmenet jälkeenkin
  n. 83 kg.
  Paino tippuu vain ruoka- ja juomavaliolla.
  Voimaliikunta kasavattaa.
  Painon pitää olla lihasta ja voimaperäistä. Jos sattuu joutumaan pikäksi aikaa esim. sairaalaan, häviää lihakset. Mitä sitten häviää, jos niitä ei ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *