Veronmaksajan katsaus pian päättyvään vuoteen

Sipilän hallitus joutui pettymään, päättämään ja perumaan monia päätöksiään. Hallitusohjelman kärkihankkeet mureni lopullisesti käsiin, kun kunnianhimoinen tavoite kansalaissopimus muuttui kikyksi eli eräänlaiseksi tupoksi.

Soten on ollut varsinainen päänsärky Kepulle ja Kokoomukselle. Miksi menivät tekemään lehmänkaupat, jossa Kepu sai maakuntauudistuksen ja Kokomukselle luvattiin Soten valinnanvapaus. Valinnanvapaudessahan on kyse siitä, että yksityiset lääkärifirmat saavat kilpailla perusterveyenhuollosta, joka maksetaan verovaroista valtion toimesta. Erikoissairaanhoitoon eivät yksityiset halua lähteä, koska on mahdoton ennustaa lopputulosta ja kustannuksia.

Nyt näyttää siltä, että lausuntokierroksen jälkeen lähes kaikki asiantuntijat tyrmäävät hallituksen esityksen. Kokkareiden nokkamies Orpo on sanonut, että jos ei tule valinnanvapautta, ei tule myöskään maakuntauudistusta.

Tämä on nyt tilanne vuoden pian päättyessä. On kaksi vaihtoehtoa, että hallitus pysyy pystyssä näillä lumilla. Ensinnäkin se, että Kokoomus antaa periksi ja tinkii paljon valinnanvapaudesta niin, että jäljelle jää vain jotain merkitysetöntä. Toinen vaihtoehto on, että Sote pannaan jäihin seuraavien vaalien jälkeiseen aikaan, kuten on tehty jo ennenkin.

Monenmoista loiskiehuntaa on ollut. Loppuvuodelle sattui kaksi täysin erilaista ”kohua”, jotka ovat puhuttaneet paljon mediaa ja poliitikkoja ym. Molemmille ”kohuille” on ominaista, että sinänsä tärkeät asiat paisutettiin  yli äyräiden. Puolustusvoimien tietovuoto oli suutari. Presidenttikin on jo todennut, että jotain vanhoja papereita oli vuotanut ja missään maailmalla ei olla kiinnostuneita asiasta. Media saa paljon pyyhkeitä taitamattomasta tiedottamisesta.

Se  toinen ”kohu” jatkuu edelleen. Jeesustelijoiden armeija on suuri, vaikka kaikki jeesustelijat tietävät hyvin, että seksuaalinen häirintä on ollut maan tapa jo kauan.

Positiivista on, että talous nousee Suomessa, vaikka hallituksella ei ole osaa eikä arpaa siihen.

Negatiivista on, että työttömyys ei hellitä, joka on pannut hallituksen ottamaan käyttöön arveluttavia keinoja. Jos työtön ei etsi työtä tiettynä aikana, häneltä leikataan työmyysturvasta eli rangaistaan. Työttömät siis pannaan kyykkyyn. Mitähän tähän sanoo SAK?

Toivotan bloggaajille ja niiden kommentoijille hyvää vuoden loppua ja parempaa Uutta Vuotta 2018.

8 vastausta artikkeliin “Veronmaksajan katsaus pian päättyvään vuoteen”

 1. Ei tarvita valinnanvapautta kokoomukselle eikä maakuntaa kepulle ja jeesusteluaihetta näkyy olevan eduskunnassa viinin kera. Ainoa missä onnistuvat on työttömien kyykyttäminen ja kiky sillä ne lisäävät ansioita hyväosaisille.

 2. Hallituksen teot tällä hallituskaudella on nolla tasolla runnottu kiky ei muuta .
  Ei tule maakunta mallia eikä valinnan vapautta joille molemmille tulee tulppa eteen .
  Syynä liiankin selviö eduskunta vaalit ja hallituksen viimmeinen vuosi alkaa .
  Tuskinpa niinkään itsepäinen mies kun sipilä koittaa vaalivuotta edeltävänä runttaile mitään asiaa .
  Jos sellasia aikoo vaaleissa tulee kepulle turpaan ja kunnolla voi olla että kannatus laskee alle 10 % .
  Siihen kepukaan ei suostu terv tepivaari

 3. Mielestäni on erinomaista että annetaan yritysten koittaa tarjota myös palveluita – jos ne pystyvät tekemään jonkin asian paremmin ja halvemmalla, otetaan apu vastaan. Ei siinä mitään väärää ole, niin kauan kun julkinen ja avoin päätöksenteko varmistaa asian hoitumisen.

  Ja NIIN KAUAN KUN VERONKIERTÄJILTÄ EI OSTETA MITÄÄN! Helvetin helvetti että attendon ja mehiläisen olemassaolo voi pientä ihmistä hatuttaa…

 4. Huonoltahan näyttää tämän hallituksen SOTEn kohtalo, vesiperä taitaa tulla. Jos jatkossa vaalien jälkeen saamme tyystin erilaisista väreistä koostuvan hallituksen niin toivokaamme että se yrittää uudenlaista SOTEa sillä jotainhan terveydenhoidon kohdalla on tehtävä , nykyinen malli on tehoton ja asettaa kansalaiset kovasti eriarvoiseen asemaan.

  Siitä normien purkutyöstä jota hallitus on saanut aikaan annan omalta osaltani plussat hieman jo peläten kuinka mennään vastakkaiseen suuntaan jos vasemmisto ja vihreät päättävät millainen holhous on pienelle ihmiselle hyväksi.

 5. Kyllä ne muutama yksityinen ovat jo keräämässä ja voitot tulostuu paratiisiin. Kalliit toimenpidelaitteet jäävät yhteiskunnan maksettavaksi ja ylläpidettäväksi?

 6. Kyuu on järkimiehiä ja tämän itse perustan hänen edelliseen kommenttiin.

  Hei – onko hallitus hereillä Arkadianmäellä … kunnian suruiset poliittiset tantereet ovat kuin kuumilla kivillä keväällä,tai pitämässä suojaa sateilta.

  Väiskille – joulumieltä – kuin Kyuullekin !

  ps.pirullisinta tässä SoTessa on mahdollinen euroruletti kun kaikki pahimmillaan on bisnes ja niitä yleensä pitää varoa etteivät vedä välistä !

 7. Näemmä sotessa painettiin pakkia tänään sitten, vähän valinnanvapautta säädettiin.

  Asiantuntijoita kuullaan joskus – vaan sietäisi kuulla useamminkin.

  Ja edelleen, Sirpa Pietikäinen on muistuttanut monesti ja äänekkäästi että EU ei vaadi ostamaan halvinta, vaan voi käyttää muita kriteerejä, kuten vaikutukset kotimaiseen työllisyyteen yms. Meidän ei tarvitse ostaa veronkiertäjiltä MITÄÄN. Päätämme ostaa niiltä. Niin päättää kuluttaja kun käy Gigantissa tai Hesburgerissa, niin päättää valtion kun käy Mehiläisellä. Se on tietoinen päätös. Päätämme ampua itseämme omaan jalkaan.

 8. samaan syssyyn epäonnistumisiin voidaan liittää suuri ja kaunis koulutuksen reformi. Opiskelijat työpaikoille oppimaan ja opettajat kirjureiksi, sihteereiksi, ohjaajiksi ja etupäässä työttömyysjonoon. Yrittäjät myös rakennusalan ns pienemmissä sivuammateissa kouluttavat sitten nämä 16 kesäiset lapsukaiset opetussuunnitelmien ja tutkinnon perusteiden asettamien ammattitaitovaatimusten mukaisesti ja ennenkaikkea ilmaiseksi……raha jolla opetusta järjestetään perustuu tutkinnonosien näyttöjen suorituksiin , työllistymiseen.Kiljuen ilosta ottavat nämä opiskelijat opetettavakseen,,,,,,aktiivimalli takkuaa siinäkin asiassa,,,,,ei oo taidettu ihan loppuun miettiä kaikkia asioita tai sitten työläiset ei ole huomanneet herrain metkuja,,,,enemmän työtä halvemmalla ja mielellään ilmaiseksi,,,,pirulainen joutuvat viö itte töihin kun duunari kuolee taas nälkään ja kylmään…..hyvää joulua kuitenkin kaikille minunkin puolestani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *