Kesämökille

Olen odottanut sinne pääsyä, kuin kuuta nousevaa.

Jos en saa kyytiä, niin menen onnibussilla Lahdesta Kuhmoiseen tiistaina.

Velipoika joka on mökillä, tulee sitten hakemaan minut Kuhmoisten s-marketista.

Tarkoitus on olla viikko: Kalastaa, patikoida, veneillä, syödä hyvin ja tietysti saunoa ja uida.

Säätiedotus (ilmatieteenlaitos) lupaa Kuhmoiseen hyvää mökkeilykeliä, vaikka ei minua mahdollinen sadekaan pysäytä.

seonmoro.

25 vastausta artikkeliin “Kesämökille”

  1. Olin itse tuossa viikon verran, pitkälti lihaksia kuntouttamassa mutta muutenkin. Tein paljon metsälenkkeilyä, polkuja kävelin ja juoksin. Ihmisiä tuli vastaan, tervehdittiin tuntemattomiakin.

    Sitten tulin kaupunkiin ja lähdin Pirkkalan kunnan tekemälle varsin kivalle Taaporinvuoren lenkille. Entäs täällä? Kolmas vastaan tullut ihminen koitti ajaa päälle helvetin kalliilla mersulla ja uhkaili että olen hänen maillaan – yleisellä ja kunnan merkitsemällä lenkkipolulla. Perään tuli aimo pino uhkauksia jotka ylittävät lain kirjaimen mennen tullen ja vielä toinen yritys ajaa päälle. Tarkistin rekisterinumeron niin uhkailija oli Iltalehden toimittaja.

    Olisikohan näiden uusrikkaiden parempi mennä sinne kesämökille myös, vähän opettelemaan miten ihmisten kanssa käyttäydytään.

    Helvetti vie että stressaa ja pelottaa mihin ko. toimittaja seuraavaksi ryhtyy.

    1. Tekisin jutun vaikka Iltasanomiin tuosta Iltalehden toimittajan toiminnasta…

  2. Ei varmaan ole kuullut jokamiehenoikeudesta? ja vieläpä toimittaja.

  3. Kaikkea voi tulla missä vaan ja noin on ollut liiankin pitkän aikaa .
    Iltalehden toimittajakin vois herätä ja kunnan lenkkipolut ei ole kun kunnan maata . terv tepivaari

  4. Kaikki eivät tosiaankaan ole kuulleet jokamiehen oikeudesta liikkua kävellen, hiihtäen ja pyöräillen lähes kaikkialla – ei nyt sentään toisen hoidetulla pihalla.

    Kusipäitä riittää moneen lähtöön.

  5. Minä taas asun kesämökillä ympäri vuoden ja laineet liplattelee varpaissa. Talvet tämä on tietysti talvimökki ja varpaat ovat jäätyneet kiinni, jos ei ole huomannut ottaa pois.

    Nyt istun terassilla ja kesän ensimmäinen hyttynen alkoi imemään verta käsivarresta. Se on sitä kesän ihanuutta.

  6. Näin on kuten sanotte, jokamiehenoikeus loppuu vasta kun lähestytään pihaa. Tarkistinpa vielä kartasta varoiksi, se on aivan yleinen tie missä tämä ammattitoimittaja harjoitti vastuullista toimittajan käytöstään.

    Vaan kun ei näistä poliisillekaan voi mennä. Tulos kun olisi että poliisi ilmoittaisi ko. toimittajalle että sinusta on valittanut tällainen henkilö, asuu tässä osoitteessa ja tekee töitä tuolla. Toimittajalla on valtaa ja mersun mallista päätellen rahaa aivan helvetisti. Mitäköhän hän tekee kun yhdistetään raha, valta ja kostonhimo?

    Noh, ei ole ensi kerta kun petyn oikeusvaltioon. Pitänee etsiä missä siellä päin se hänen kotinsa on ja kävellä lähimetsissä vähän aktiivisemminkin.

      1. https://fi.wikipedia.org/wiki/Amerikanpitbullterrieri

        ”Pitbull-tyyppisten koirien maine on kärsinyt rankan mediaryöpytyksen ja siitä seuranneiden ennakkoluulojen takia. Rodun puolustajien mielestä pitbullien huonoon maineeseen ovat syypäitä vastuuttomat koiranomistajat ja sensaatiohakuinen media.”

        Tässä tapauksessa sensaatiohakuisen median toimittaja voi olla myös vastuuton koiranomistaja.

        Voi olla, että toimittajaa on ahdisteltu ja uhkailtu, joten saattaa olla epäluuloinen lähistöllä liikkuvia kohtaan.

  7. Nooh, Fyrk..Pirkkala on Pirkkala, ei sinne kaivata ulkopuolisia kantamaan hiekkaa kunnan poluille.

  8. Poliisien toiminta on joskus typerää. Itsellä osui kohdalle rattijuoppo joka törmäili parkkipaikalla ja poliisi teki paperi jossa kummankin kotiosoitteet – että sillee.

  9. ”Jos en saa kyytiä, niin menen onnibussilla Lahdesta Kuhmoiseen tiistaina.”

    Oli pakko tarkistaa tarkoititko Onnibussia vaiko linja-autoa. Onnibussi näkyy sivuavan Päijännettä itäpuolelta, ei Kuhmoisten puolelta.

  10. ”Perään tuli aimo pino uhkauksia jotka ylittävät lain kirjaimen mennen tullen ja vielä toinen yritys ajaa päälle. Tarkistin rekisterinumeron niin uhkailija oli Iltalehden toimittaja.”

    Kyseinen valemedian toimittaja saattoi olla hönössä. Poliisien olisi pitänyt puhalluttaa.

  11. Ehkä, tai sitten jossain aineissa. Puhe oli kuitenkin määrätietoista, jäykkää. Jos sokkona olisi pitänyt arvata henkilön työ, joku moottoripyöräkerhon pomo tulisi mieleen. Sen verran helposti lähti niin järkyttävää materiaalia ulos suusta ilman mitään tunteen väreilyä.

    Toisaalta, kyllähän moiseen on pystynyt yksi historian sangen tunnettu juoppokin, eräs Joosef tuosta itärajan takaa joka vaikutti ennen viime vuosisadan puoliväliä.

    Ylen toimittaja uhkaili kritiikkiä esittäneen työnantajaa, Hesarin toimittaja murtautui väärää mieltä olevan facebook-tilille pilatakseen hänen maineen ja Iltalehden toimittaja uhkaa tappaa lenkkipolun käyttäjät. Eiväthän ne enemmistöä edusta mutta ongelmia kuitenkin.

    Kesämökille heidät pitäisi lähettää. Maaseudulle, oppimaan elämää.

    1. Jospa tämä mielensäpahoittaja oli kateellinen siitä että toinen ulkoilee. Itse on laiska ja ajelee vaan autolla. Olispa sattunut meikän kohdalle…

  12. Minunkin kohdalle sattui kerran sellainen tyyppi joka ei tuntenut jokamiehen oikeuksia ja tuli rähjäämään vaikka en ollut lähelläkään mitään asuttua – vain kävelin asumattomalla alueella.

    Otin yhteyttä erääseen poliisikomisarioon, joka lupasi mennä sille seudulle ulkoilemaan – ja kertomaan jokamiehenoikeuksista.

  13. Kyllä näitä aina matkalla tulee vastaan liekkö ollut ajokuntoinen lainkaan terv tepivaari

  14. Aina puhutaan ja kovaan ääneen jokamiehenoikeuksista ja unohdetaan ne velvollisuudet.. Se on kuitenkin yhtä pitkä ja painava ”paperi”, joka kannattaisi kaikkien lukea.

    Suomi on siitä harvinainen maa, että Euroopassa ei vastaavia oikeuksia ole muualla. Ruotsissa ja Norjassa on lähestulkoon samat, mutta jo Tanskassa on paljonkin eroa. Euroopan muissa maissa ja varsinkin Saksassa törmää helposti pikkuteillä sulkupuomeihin,eikä siitä eteenpäin ole mitään asiaa.

    Se piha- alue Suomessakin on aika venyvä käsite. Minä en ole koskaan ymmärtänyt, miksi pitää kulkea niillä rajoilla, jos ei ymmärrä, eikä tunnista sitä asiaa. Suomessa pitäisi olla todellakin tilaa kulkea.

  15. Muistan kyllä kun piha-aluetta kolkuteltiin edellisellä mökillä vuosikymmen sitten. Ajoivat moottorikelkalla pihan läpi, piharakennusten välistä. Se oli liian lähellä.

    Piti kartoista ihan katsoa kuinka lähellä olin pihaa tuolla yleisellä lenkkipolulla. Yli puoli kilometriä ainakin, olisiko 700-800 metriä ehkäpä ja välissä metsää. Se ei ollut kotirauhan häirintää.

    Tuskinpa kunta laittaisi merkityn polun alueelle jossa ei saa kävellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *