Psoriasis

Mulla tuo on kausiluonteista. Välillä se katoaa ja välillä taas ilmestyy. Nyt on psori iskenyt jalkapohjiini, jotka muistuttaa enemmän pizzaa, kuin ihmisen ihoa. (Kuvaa en osaa tänne linkittää)

Viimeksi kun kävin psorin takia lääkärissä, niin lääkäri otti jaloistani valokuvia terveydenhuollon oppilaitosten opetusmateriaalia varten. Siitä on pari vuotta.  Nyt psorini ei ole ihan yhtä paha, kuin tuolloin.

3 vastausta artikkeliin “Psoriasis”

  1. Vaikka psori ei ole leikin asia niin on minulla vapaaasti tulkiten huvittavakin muisto siitä. Aikanaan työelämässä oli osani sellainen että jouduin paljon kättelemään ihmisiä. Sattui sitten kerran että psori iski kämmeniinii, kai vähän kuten Lennartin jalkapohjiin. Iho nousi suomuina kovalle karrelle kuin konsaan rannalle aurinkoon viskattun ahvenen suomut olivat vahvasti pörhöllään.

    Monenlainen oli vastapuolen ilme kun karheaan kouraani tarttui, erityisesti muistan kauhun väristyksiä hienohelmaisempien naisihmisten kasvoilla.

  2. Psoriasis on tosiaan viheliäinen vaiva ja itsellä sattuu vielä olemaan ihopsorin lisäksi nivelpsori, joka on edennyt tässä viimeisen vuoden aikana ikävästi ja muuttunut arkea haittaavaksi, iho taasen on ollut aika rauhallinen jo pidempään.

    Parin tunnin päästä on lääkäri ja katsotaan viime viikolla oleiden kokeiden / kuvien tuloksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *