Eikö näille rikollisille todellakaan voida mitään?

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201808122201131585_u0.shtml

”Jyväskyläläinen rattijuoppo ei vain ota opikseen – 17 kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisällä”

Nyt pitää varmasti jonkun pikkulapsen,ehkä koko perheen kuolla tämän sekoilijan takia,että joku herää.
Siltikin tuomio olisi ehkä 5-6v vankeutta,siitä tietenkin vähennetään ensitöikseen puolet(ensikertalaisena?!?) ja hyvällä käytöksellä ehdonalaisessa jo 1,5v jälkeen.

Pitkä kakku vankilassa saattaisi pelastaa jonkun – ehkä useammankin – hengen.

Toki se maksaa, mutta kustannuksesta voisi vähentää sossutuet ja muut yhteiskunnan nyt kustantamat asiat.

Edelleen ei se ihmishenki ole todellakaan niin halpa, ettei olisi vankilaan varaa.

11 vastausta artikkeliin “Eikö näille rikollisille todellakaan voida mitään?”

  1. Virossa on tapana esimerkiksi pistää viikoksi arestiin, takavarikoida auto ja myydä se.

    Suomessa sama rattijuoppo voi kärähtää juopuneena ajamisesta monta kertaa vuorokaudessa.

    1. No, ei tuo nyt niin yksinkertaista ole. Alle 0,2 promillea, poliisi ottaa vaimet ja ilmoittaa koska tulee. Yli 0,2promillea (0,10mg/ltr) oikeuskäsittely. Toistuvassa rikoksessa auto voidaan takavarikoida.

  2. Yksi mun tuttu ajoi kännissä kuolonkolarin ja istui siitä 2,9 vuotta kiven sisässä. Otti siitä opikseen, eikä ole enää rattiin tarttunut edes yhden kaljan jälkeen.

  3. Aika monessa paikkaa kansa vaatii väärintekijöiden päitä vadille kiivaammin kuin ovat lakien rangaistukset. Tässä olisi sellainen paikka jossa oman käsitykseni mukaan pitäisi rankaista ankarammin, rattijuopot ovat arvaamattomia viattomien ihmisten tappajia ja vammauttajia. Ei riitä ymmärrykseni seuraamaan latuja joita rangaistusten laatijt moninkertaisen rattijuopon kohdalla seuraavat.

    Muutenkin enemmän pitäisi poliisien puhalluttaa, tinkiä vaikka resursseja mielipuuhastaan nopeudenvalvonnasta. Lieneekö sattumaa mutta esimerkiksi viimeisestä kerrasta kun olen joutunut puhaltamaan on monia vuosia ja ajelen kuitenkin reilut 20 tuhatta kilometriä vuodessa.

  4. Riittäisköhän sitä ”Konnunsuota” kuokittavaksi eikä ne majapaikat mitään hotelleja tarvis olla. Moni ei ehkä ole moksiskaan päästessään nykyiseen hoitoon täydellä ylöspidolla. Toisaalta yhteiskuntamme syrjäyttää liiankin monia joilla ei ole tulevaisuuden näkymää?

  5. Aika hyvin taisi toimia joskus -50 -60 ja -70 luvuilla Seutulan työleiri. Se ei ainakaan ollut pelkkää huilaamista ja makaamista, jos olen oikein ymmärtänyt.

    Se oli lisäksi eräänlainen häpeärankaisu, kyllä juttu kulki, ainakin täällä maalla.

  6. Suomessa petoksesta saa enemmän kakkua kuin autolla törmäilemisestä humalassa ja ilman korttia. Virossa lait on paljon kireämmät kuin Suomessa

  7. Minun mielestäni verottajaakaan ei saa pettää. Rattijuopoille ollaan kuitenkin aivan liian lempeitä. Turhan moni viaton kuolee rattijuopon tappamana.

  8. Tuo verottajan pettäminen on myös nuot vero suunnitelut joita tekee eräs poliitiinen haara liiankin kanssa .
    Rattijuopot pitäisi sulkea mielisairaalaan eka kerta n puoli vuotta toinen kerta sujetulle n 5 vuodeksi ja samalla laittaa nimi sellaselle listalle ettei heille saa myydä autoa .
    Joka niin tekee tuomittakoot vaikka 10 v vankeuteen syyte vaikka tapon yritys terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *