Aloite vihreiltä

Vihreiltä tullee joskus fiksujakin aloitteita.

*

https://www.iltalehti.fi/politiikka/6bfd1115-c670-4c65-9f4f-da5485e50334_pi.shtml

10.10.2018

Vihreiden vaikuttaja Soininvaara haluaa pieniä ydinvoimaloita lähelle kaupunkeja – käytettäisiin asuntojen lämmittämiseen

Ongelmat ilmastonmuutoksen suhteen ovat niin suuria, että vihreiden pääideologi Osmo Soininvaara haluaisi lisää ydinvoimaloita. Ydinvoimaloiden tulisi olla nykyisiä pienempiä ja sijaita kaupunkien lähellä, jotta niiden tuottamaa lämpöä voitaisiin käyttää asuntojen lämmitykseen.

.

7 vastausta artikkeliin “Aloite vihreiltä”

  1. Soininvaara on muutoinkin poikkeuksellinen vihreä, ehkä juuri siksi on jättäytyi taustalle.

    1. Tuskin on virheiden ehdotus.
      Nykyiset cityvirheet tyrmäävät ajatuksen välittömästi.

  2. Mutkun Soininvaara ei ole näitä neonvihreitä lainkaan. Voisi hyvin pötkiä porukasta pakoon samoin kuin Eero Paloheimo teki jo vuosia sitten. Yhtä hyvin Jussi Halla-aho voisi olla vihreissä kuin Soininvaarakin.

    Jussihan nosti erosi siitä piiristä jo ajat sitten. Joku tolkku on sentään Jussillakin.

  3. Onhan mini ydinvoimaloita maailma pullollaan esimerkiksi ydinsukellusveneissä jne..

    Paljon fiksumpi ratkaisu kuin Olkiluoto 3 ja Hanhikivi. Pitää vain kätkeä maan alle ja, niitä tunneleitahan on kaupunkien alla pilvin pimein.

  4. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201805192200955110_ul.shtml
    19.05.2018

    Venäjä esitteli lauantaina kelluvan ydinvoimalan seremoniassa Murmanskissa.Alus hinattiin kaupungin satamaan torstaina ja paljastettiin yleisölle tänään.Laivaan on tarkoitus lastata Murmanskissa ydinpolttoainetta, ennen kuin se lähtee kohti itäistä Siperiaa, uutistoimisto AFP kertoo.

    Voimalalaiva Akademik Lomonosovin on rakentanut valtionytiö Rosatom. Se on kooltaan 144 metriä pitkä ja 30 metriä leveä. Kyydissä on kaksi ydinreaktoria, jotka pystyvät tuottamaan sähköä 70 megawatin teholla.

    Virallisten tietojen mukaan laiva voi tuottaa sähköä 200 000 asukkaan kaupungin tarpeisiin. Sen pääasiallinen käyttökohde ovat Venäjän öljynporauslautat Arktisella alueella ja sähköntarpeet syrjäseuduilla. Reaktori on tarkoitus käynnistää syksyllä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *