Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ei hyväksy sananvapautta

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/13532847-b9a0-4515-ad05-c5a3f1e45420

7.12.2018

Kansanedustaja Markus Mustajärvi (vas) puhui itsenäisyyspäivänä Suomen Kansa Ensin -liikkeen mielenosoituksessa Eduskuntatalon edustalla. Asiasta kertoi ensin Uusi Suomi.

*

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kertoo käyneensä asian läpi Mustajärven kanssa.

– Mustajärven harkintakyky on pettänyt [eli turpa kiinni Markus]. Hän kulki tapahtuman ohi ja halusi puhua sinänsä tärkeästä asiasta, eli isänmaallisuudesta, johon rasismi ei kuulu. Tämänkaltaisiin tilaisuuksiin osallistuminen spontaanistikaan ei ole kuitenkaan hyväksyttävää ja hän on pahoitellut tapahtunutta. Vasemmistoliitossa on ja tulee aina olemaan ehdoton nollatoleranssi rasismille sen kaikissa muodoissa, Andersson sanoo.

[ Vasemmistoliiton tulisi myös vaatia nollatoleranssia piukkapipoisuudelle.]

*

Mitä Kansanedustaja Markus Mustajärvi (vas) sanoi puheessaan:

Mustajärvi kertoo Iltalehdelle olleensa menossa Linnan juhlista työpaikalleen Eduskuntataloon, kun hän huomasi Suomen Kansa Ensin -mielenosoituksen. Liike kertoo säännöissään haluavansa erota Schengen-sopimuksesta ja ”lopettaa kiintiöpakolaisten ja taakanjakopakolaisten vastaanottamisen”. Lisäksi kansanmieliseksi itseään kuvaileva liike haluaa ”pysäyttää massamaahanmuuton” ja palauttaa rajavalvonnan ja pikakäännytykset Suomen rajoille.

– Seurasin heitä ja ajattelin, että sanonpa muutaman sanan siitä, että ei isänmaallisuus ole sinistä ja valkoista, vaan se on myöskin punaista.

Mustajärvi kertoi halunneensa puheessaan alleviivata sitä, että isänmaallisuus kuuluu kaikille.

– Minä kerroin omasta isästäni. Hän oli tulenpalava kommunisti, sotaveteraani, sotainvalidi, miinanraivaaja. Ei isänmaallisuus kuulu oikeistolle tai jollekin äärioikeistolle, Mustajärvi sanoo.

Mustajärvi sanoi tilaisuudessa, että hän ei varmaankaan ole paikalla olijoiden kanssa samaa mieltä monestakaan asiasta. Hän kuitenkin mainitsi muutaman asian, joista on liikkeen kanssa samaa mieltä. Isänmaallisuus oli yksi näistä asioista.

– Minä en hyväksy sitä, että EU:n nimissä meidän kansallista päätäntävaltaa kavennetaan. Minä en koskaan hyväksy sitä, että kansainvälisten sotaharjoitusten kautta Suomi viedään lähemmäksi Natoa, Mustajärvi sanoi Uuden Suomen mukaan mielenosoittajille.

Jaa käyttäen:


6 Replies to “Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ei hyväksy sananvapautta”

 1. Niinhän se on linjaus muillakin puolueilla, ei siellä sooloilla.

  ”Kenen joukoissa seisot, kenen lippua kannat
  Ei synny rakkautta ilman oikeutta
  ei synny oikeutta ilman taistelua
  ei taistelua ilman yhteistä rintamaa”

  Vasemmiston linjaus on noissa sanoissa, se on voi voi tälle Mustajärvelle, vaihtaisi reppana puoluetta.

  Meikä ei älyä näitten puolueiden, minkään puolueen jämähtäneitä ryhmäkuri ja seistään asian takana vaikka se olisi ihan persiistä, oman järjen käyttö häviää monella noissa täysin.

  Fiksusta ihmisestä tehdään osa koneistoon.

 2. Vasurien ”sananvapaus” on samaa kuin 60-70-luvuilla.
  ”Jos et ole puolellamme, olet meitä vastaan”
  Sananvapaus heille tarkoittaa, että saat jauhaa vain puolueen jargonia etkä ajatella itse.
  Kiitos Li, että toit sen esille.

  1. Samoin se on näillä isoilla puolueilla, ei siellä juuri sammakoita saa möläytellä. Li teki kyllä kunnon munauksen, ei puutu kuin jotta tämä puhuja olisi viety ”leireille” uudelleen koulutukseen…

 3. ”Vasemmistoliitossa on nollatoleranssi rasismille”. Minkähän logiikan mukaan Mustajärvi rikkoi tätä ”nollatoleranssia”? Anderssonin kommunistilogiikan, jossa ”kansanvihollisten kanssa ei seurustella”?

Kommentoi