Syyrialaispoika ja Tijuana, ”a photo opportunity”

syyrialaispoika

Kaikkihan muistamme traagisen kuvan hukkuneesta 3-vuotiaasta syyrialaispojasta ajautuneena Turkin rannikolle. Itse asiassa hänet aseteltiin sopivaan asentoon valokuvausta varten, kuten oheiset kuvat todistavat.

https://www.ksml.fi/ulkomaat/Hukkuneen-syyrialaispojan-perhe-pyrki-Kanad…

Turkkilaispoliisi kantoi kolmevuotiaan Aylan Kurdin elotonta ruumista Bodrumin rannalla Turkissa.
Kuva: Dogan / AFP

Traagista tässä tilanteessa oli se, että pojan oma isä aiheutti onnettomuuden ajamalla maahantunkeutujia täynnä olevaa venettä liian lujaa Välimerellä ja tekemällä ohjausvirheen. Mutta nyyhkytarina oli kuitenkin kehitetty ja julkaistu.

No nyt on valokuvaajilla ollut kissanpäivät USAn rajalla Tijuanan ja San Diegon välissä.
Julmat amerikkalaiset Trumpin käskystä tekivät ”myrkkykaasuhyökkäyksen” viattomien keski-amerikkalaisten päälle, jotka vain olivat pyrkimässä väkivalloin USAn sosiaaliapujen piiriin.

Kaasuhyökkäyskö?

No tietenkin kysymyksessä oli haitaton kyynelkaasu, mutta sankaritarinat elävät. Oheisessa kuvassa rajanrikkojat pakenevat paniikissa, mutta valokuvaajalla on silti aikaa asetella kameralleen jalustaa. Eli otokset ovat täysin poseerattuja. Etualan rouva on nähnyt nälkää Hondurasissa, mutta ei kuvasta päätellen ole silti jättänyt yhtäkään ateriaa väliin.

Miksi isolla tytöllä on vaipat? Miksi toinen tyttö on vaeltanut jalan 5000 km ilman kenkiä?

Paljon kysymyksiä, kuka vastaa?

22 vastausta artikkeliin “Syyrialaispoika ja Tijuana, ”a photo opportunity””

      1. Tämä blogi hävisi US-Puheenvuron listoilta.
        Juuri, kun olin poistamassa muutakin materiaaliani sieltä, blogi tuli kuin ihmeen kaupalla takaisin. Go figure!

  1. Tämäkin uutinen on todellakin kahdella foorumilla. Kuvaajat ottavat lihavan ”nälkää näkevän” naisen vaippalapsineen kuviin, kovin on hätä suuri, loppuiko laardi ja limpparit pöydästä.

    1. Ei toki poista, mutta ei se tee eurooppalaisista syyllisiä asiaan, vaikka suvakit kuinka huutavat.

  2. Pikkupojan kuolema on totta kai traagista, mutta ei nähtävästi kuitenkaan niin traagista etteikö valtamedia voisi sillä huoletta ratsastaa saadakseen tarinaansa lisää draamaa.

    Jälkimmäinen kuva on monella tapaa mielenkiintoinen, eihän siitä ole kuin pieni tovi, kun meiläkin valtamediassa naurettiin Trumpille syystä, että siirtolaiset ovat kaukana, eivätkä ne ainakaan väkisin ole rajan yli tulossa.

  3. Hurmahenkiset globalisoijat vetoavat halutessaan kansainvälisiin lakeihin.

    Eikö kansainväliset sopimukset oikeuta jokaista maata puolustaman rajojaan maahantunkeutumisen estämiseksi?

    Toisaalta – Eikö Meksikon viranomaisten vastuulla ole tällaisen hyökkäyksen estäminen?

  4. Että pyrkimässä USAn sosiaaliapujen piiriin? Sitä ei heille anneta. Pimeetä työtä sen sijaan on heti tarjolla.

  5. Jos nyt joku uskoo siihen, että Venezuelasta, Kolumbiasta tai huumehelvetti Mexicosta kaikki haluavat lähteä huvin vuoksi – on parasta matkustaa toteamaan itse asiat.

    1. Minulla on viereisessä talossa suomalaisen miehen vaimo Meksikosta, heillä on kolme mukavaa lasta ja mukava perhe muutenkin. He käy muutaman kerran vuoteen Meksikossa naisen kotikaupungissa, vuokraavat aina auton lentokentältä ja viettävät sen pari viikkoa kerrallaan siellä.

      Monesti jutellut maasta ja millaista siellä on, hyvin viihtyyvät. Mies on vanhempi ja jää kai kohta eläkkeelle, hyvinkin muuttaavat Meksikoon sitten koko perhe, niin paljon halvempaa on kuulemma siellä.

      Semmottii. Itse en kyllä Meksikosta perustu, mutta näin heillä.

      1. Minulla on siellä iso joukko sukulaisia samoin heidän jälkeläisiään myös Saksassa. Saksasta käsin mies kävi tunnustelemassa, onko se koko perheen maa tulevaisuudessa. Tuli häntä koipien välissä pois- ei ole.

        1. Ok, en muista mistä päin Meksikoa naapurin vaimo on, liekkö siellä rauhallisempaa. Itse en muuttaisi Meksikoon. Kanada kävisi kyllä.

    2. Ei avauksessa taida olla kyse siitä miksi ja mistä kukakin on lähtenyt vaan siitä miten ja millä keinoin asioista uutisoidaan.

      Valtamediahan korostaa jatkuvasti omaa luotettavuuttaan, enkä itse kyllä ihmettele miksi se laskussa.

  6. Kysymys siitä kenen propagandaa tukevat on hyvä – fotomanipulointi on vanha temppu siihen.

    Mutta, kysymys voi olla myös toinen: Kenen markkinointia nämä tukevat? Näillä kuvilla saa paljon näkyvyyttä, hittejä, mainosmyyntiä, eli siis euroja, ruplia ja dollareita.

      1. Tämä taas perustuu yrittämällä syyllistää meidät noiden elintasoturistien omista tekosista.
        Valitettavasti kaiken maailman tekopyhät maailmanparantajat, ”humanistit” ja suvaitsevaiset, joilta puuttuu suhteellisuudentaju, lankeavat halpaan.

        1. Juhak, näin on.
          Meksikon ”karavaanin” järjestäjätaho on Pueblo Sin Fronteras (Ihmiset ilman rajoja) -järjestö. Houkutellut pahaa-aavistamattomia keski-amerikkalaisia mukaan omalle kostoretkelleen Trumpia vastaan.
          Kaiken hauskan takaa löytyy G. Sorosin rahoitus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *