Pirkanblogista on tullut yksiääninen sotapropaganda-alusta

Siitä kertoo yksiääninen teema ”Vapaussota”, roistovaltio venäjä, ryssät, puna- Erkki ja Tarja ja muut vasurit jne…

”Hyökkäys” on niin laaja-alainen, että ei kerkiä eikä viitsi kaikkeen edes vastata ja varsinkin kuin toinen näkemys poistetaan.

Sen ymmärtää, että aihe osittain on ajankohtainen, mutta liika on liikaa.

Aamulehti taas riippumattomana kertoo toista tarinaa, mitä täällä viljellään.

Mikä tämä sotablogi-alusta oikein on ?

13 vastausta artikkeliin “Pirkanblogista on tullut yksiääninen sotapropaganda-alusta”

  1. Joillakin ihmisillä on sellainen harhaluulo, että vain he tietävät ja osaavat ja että me muut olemme täysiä tolloja.
    Me olemme useimmat lukeneet Suomen historiaa monipuolisesti jo tähän ikään mennessä. Kansalaissodasta on kirjoitettu paljon mm. romaaneja, joissa kerrotaan myös asioiden taustoja. Väinö Linnan Täällä pohjantähden alla trilogia mm. kuvaa hyvin asioiden taustoja, mutta jättää kiväärien laukaukset vähemmälle.
    Allekirjoittanut on tehnyt mittavan sukututkimuksen ja parisataa sivuisen sukukirjan, jossa olen käsitellyt mm. kansalaissodan aikoja.
    Olen samaa mieltä Heikin kanssa, liika on liikaa, annetaan kansalaissodan uhrien nukkua rauhassa.

  2. Onhan se, tavallaan. Minä en ota kantaa yhteenkään keskusteluun, olen mielipiteeni jo aiemmin luonut. Tiedä häntä sitten Aamulehdestäkään ja sen puolueettomuudesta, ei aina pidä paikkaansa sekään.

  3. Pentti

    Luulisi perinteisesti, että Aamulehti olisi oikeistolainen, mitä väitettään. Nyt on aivan eri asia, mitä tutkijat kirjoittavat, niitä ei Aamulehti ole itse kirjoittanut. Kommentistasi olen aivan eri mieltä.

    Näissä sisällissota -aiheissa Aamulehti on julkaissut riippumattomien tutkijoiden ja historioitsijoiden sekä myös aikalaisten kokemuksia monipuolisesti, joidenka todenperäisyyttä ei kukaan ole kiistänyt.

    Väiski

    Tuo Linnan trilogia on tietenkin fiktion ja totuuden välimaastossa kulkevaa kirjallisuutta- ei tutkittua sota-aineistoa.

    1. Eikös tuo Apunen liene käsityksessä, että A:n toimittajat vihertävätten? No, kokoomuksen puisto-osastoa siis, taloudesta vähät välittävätten.

  4. Niin, jos täällä olisi vaikka paljon lestadiolaisia, Heikki vastustaisi heidänkin keskustelua ja ideologiaa, mikä Heikille olisi hyvä, hiljaisuus niinkuin haudassa…?

    1. Nyt et ole Marko kartalla. En ole sidoksissa en sinne enkä tänne, en estä keskustelua mistään, vaan haen riippumatonta aineistoa asioiden käsittelyyn, mitä nyt täällä ei ole erään henkilön osalta tapahtunut.
      Tällaiset yhdentotuudentorvet eivät ole nykyaikaa. Ja onpa muutama säestäjäkin.

      Niin pitkään olen ollut niin aikakauslehtien vastaavana kuin syvällä sanomalehtimaailmassa, että kuva siitä, miten ”totuuksia” ja totuuksia käsiteellään on minulle täysin selvää.

      Täällä ollaan nyt metsässä otsikon suhteen.

  5. Henkilökohtainen käsitykseni on, että unioni mossahtaa, jos siitä yritetään väkisin likistää liittovaltioksi. Kaaoksen kehittymistä voi olla vaikeampi ennustaa.

    Kataisen yltiöoptimistinen hallitus alkoi hävittää elintarvikkeiden varmuusvarastoja, vaikka niitä olisi pitänyt lisätä. Maapallon väkimääränkin lisääntyessä luonnonolosuhteiden heilahtelut, kauppasodat ja muut sodat ovat vielä suurempi uhka elintarvikkeiden saannille kuin koskaan aikaisemmin.

  6. Että Aamulehti riippumaton? Juu juu, yhtä riippumaton kuin Lapin Kansa, toinen Alma Median lehti, jolle asiajournalismi on yhtä tuntematon käsite kuin piirraisen pässille: EU-eliitin äänitorvia ja kulttuurimädätyksen ykkössarjaan kuuluvia lehdyköitä.

    Mitä tulee sotakirjoituksiin ja muihin avauksiin, luotan moderaattoreihin. He ovat kapteeneja tässä laivassa. Jos haluaa jäseneksi keskustelusivustoille, joissa toimii vasemmisto- ja/tai oikeistoliberaalien sen suuri, luulisi sellaisikin sivustoja netin ihmemaasta löytyvän.
    Jk. Lapin Kansalla on uusi omistaja nyt huhtikuun alusta. Alma myi lehden Kalevalle. Itse en tiedosta ollut ainakaan surullinen enkä usko että oli moni muukaan Lapin Kansan lukija. Meinaan että lehteä on sanottu tietääkseni viime aikoina aika rivakasti irti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *