Tampereella tapahtui kulttuurihistoriallisia rikoksia v. 60-70, ”hävityksen kauhistus”

Edes sisällissodan rauniot eivät vedä vertaa tälle, mitä rötösherrat saivat aikaan tuhoamalla maailman kauneimmat jugend- ym. historialliset talot ja ympäristön keskeisellä Tampereella.

Sen aikaansaivat silloinen kaupunginjohto ml. Erkki ”Napoleon” Lindfors, kaavoitusviranomaiset, rakennusliikkeet, mutta pahimpina rakennusten omistajat. Ja tuho jatkuin vielä ”Napoleonin” jälkeenkin.

Näille herroille pitäisi rakentaa hävityksen muistomerkki vaikka Sulkavuoren paskaisimmalle osastolle, jossa ruuvi työntää sitä ihteään muistomerkin päälle. Reaaliaikaisessa kamerassa voitaisiin seurata rappiomuistomerkkiä.

Tänään 8.4. Vapriikissa on viimeinen näyttelypäivä, joka saa aikaan pahan mielen Tampereen suurimmasta kulttuurihistoriallisesta hävityksestä. Ja viimeinenkin on jo alkanut- Otavalankadun Bertill Strömmerin talon purku.

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/muistatko-nama-tampereen-katukuvasta-kadonneet-upeat-rakennukset-kerro-meille-muistosi-200126378/

 

8 vastausta artikkeliin “Tampereella tapahtui kulttuurihistoriallisia rikoksia v. 60-70, ”hävityksen kauhistus””

  1. Ei näköjään voida.
    Katastrofaalinen kansipelleily pilaa loputkin pysyvästi.

  2. Varmaan tullaanmyös purkamaan mutta eipä ne purkutyöaat paljon ole vanhoja mm valtion virastotalon purku on .
    Sen on jo tuo TOAS päättänyt purkaa mutta sitä ei tule ikävä, mitä sitten tulee santalahteen tuskinpaa niitä kaikkia rytöjä siellä säilötään .
    Se yksihuvila vois olla sellanen joka olis hyvä säilyttää santalahdessa .
    Mutta purettu on niin paljon että ei monikaan kaupunki sellasta intoa ole kokenut mm hämeenkadulta on moni hieno rakennus saanut väistyä pois . terv tepivaari

  3. Lahdessa jyrättiin monta kulttuurihistoriallista taloa ja tervehirsinen puukirkko.

  4. Kansi ja Areena ovatkin ihan uusi juttu – siinä ei jyrätä tosiaan vanhoja taloja, mutta yritystoimintaa ja kulttuuria senkin edestä.

    Jokainen sukupolvi keksii oman tapansa tuhota menneisyyttä.

  5. ”Kansi ja Areena ovatkin ihan uusi juttu – siinä ei jyrätä tosiaan vanhoja taloja, ”
    Ei jyrätä, mutta koko keskustan maisema pilataan tökerösti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *