Viestinnän ja kommunikaation välinen ero

Viestintä tarkoittaa yleisesti yksisuuntaista viestintää, jota ovat lehtien jutut, tv- ja radiokanavien sellaiset ohjelmat,  joihin ei ensisijaisesti  haluta palautetta mutta, joidenka tavoite on vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen.

Viestintään kuuluvat myös mainonta eri muodoissaan, joidenka tavoite on vaikuttaa käyttäytymiseen ja ostotapahtumiin.

Pahin viestinnän muoto on propaganda ja trollaaminen, joidenka tavoite on johdattaa asiat väärille raiteille tai keskustelemattomaan ilmapiiriin.

Kommunikaatio on aina kaksisuuntaista, jolla ”kommunikaattori”, jutun avaaja,  haluaa keskustella nostamastaan aiheesta monipuolisesti ja räväkästikin. Sen tavoite ei ole myydä mitään, vaan tuoda erilaisia perusteltuja mielipiteitä, joissa myös väärät voidaan oikaista molemmin puolisin keskusteluin jopa väittelyin. Blogipalstat ovat juuri kommunikoivia- ei koskaan vain viestittävää, mainostavaa tai jopa propagandistista ja trollaavaa.

Pirkanblogin tulee olla kommunikoiva, jossa sallitaan monipuolinen keskustelu ja väittely. Poistot kertovat propagandistisia tavoitteista.

.

 

10 vastausta artikkeliin “Viestinnän ja kommunikaation välinen ero”

  1. Lue alustus ja mieti itse, mikä on propagandan kuvaus täyttyykö se kohdallasi ?

    Minä en häiriköi ketään vaan vaadin monipuolista keskustelua, en poistamista tai estoa.

    1. Jep. Kun toinen sanoo, ei kiitos niin eikös se ole siinä. Minä arvostan jokaisen blogin kirjoituksia sen verran etten mene sotkemaan niitä inttämisellä, varsinkin jos toinen ystävällisesti pyytää näin. Olekeepa hyvä.

  2. Ei ole ! Se on estoa ja kirjoituksen tavoite on silloin propagandistinen. Jos erilaisten mielipiteiden esittäminen on inttämistä se on sitten alustajan ymmärryksen puutetta.

    1. Ei se ole estoa. Kirjoita oma blogi. Se on myös rikkaus jotta osaa olla opponentti,,, kokkeileppa sitä.

      1. Se on estoa ja kommunikaation puutetta ja halua. Tavoite on vain oman ”oikean mielipiteen” ja propagandan levittäminen ja muiden mielipiteiden estäminen.
        Miksi minun pitäisi aloittaa oma blogi ja mistä? Samasta aiheestako ? Hölmöä !

  3. Entäs se populismi? Siitähän on tehty jopa leimakirves, kun on haluttu aliarvioida joku, joka on ns. tosin ajattelija. Siinä on ”kommunikaatio” kaukana.
    Populismihan on sanakirjojen mukaan kansan kiihottamista ja sitähän tekevät kaikki varsinkin vaalien alla. Eihän siinä ole mitään pahaa, mutta jonkun mielestä on.
    Otetaanpa esimerkki. Presidentti Trump. Onko hän viestijä, kommikoiva vai populisti, joka ei salli vastaväitteitä?

  4. Ihmisen täytyy juoda tietty määrä vettä päivässä että selviää, muuten kuolee.

    Ihminen ei voi elää pelkässä vedessä tai kuolee.

    Ääripäitä nämä siis. Kuten myös äärimmäinen populismi ja äärimmäinen elitismi.

    Kohtuus kaikessa, pullo päivässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *