Nuoret ei usko sotimisseen

Jotenki ainako tuon maapuolustustahon heikkenemis -jutun näen tai kuulen siittä, häivähtää mielessä, kuinka mummo ja äiti ja eno evakkoina olit soan jaloissa enkä tiä, mitä oli tapahtunu, mutta sota oli homman nimi. Mummoparka menetti kotinsa kolme kertaa.

Mutta sota on minusta kans huonon herraonnen tulosta. Siinä saa pikkuihmiset kärsiäkkö vallanpitäjät alkaa sanasotasille ja lopulta tappehleen niinko henkisesti ja seuraavaksi saa tavikset tapella oikeasti ja siinä ihmiset, aikuset ja läpit ja kaikki perhheet ja kodit on tuhon alla, pelkkää itkua, hättää, tuskaa ja murskattuja ihmisiä.

Niin, että ihmiskunta on kohta ehkä tapellu tarpheeksi, nuoret ihmiset ei ennää jaksa uskoa sotimisseen. Tämä on rukkoukseni.

Jos et voi johonki vaikuttaa, älä puhu siittä, no en voi vaikuttaa, muttako en ole vaikuttaja, olen vain yks tyhjänpäivänen epädosentti, niin sanompa vaan, että nuorisossa meän tulevaisuus, vanhat ja keski-ikäset ja muut sotahullut vois sotia ihan keskenänsä jossaki erämaassa.

No kirjotan tämän, mutten aijjo keskustella, olen puhunu ugh!

– Hilkka Laronia

Jaa käyttäen:


7 Replies to “Nuoret ei usko sotimisseen”

 1. Valitettavasti homo sapiens on homo sapiens. Minulla on hyllyssä kirjasarja : Ihmisen suku 1-5. Ensimmäisen kirjan aloitussivulla oli määritelmä homo sapiensista, että yhtenä sen peruspiirteenä on lajitoverin tappaminen.

  Kauniita ajatuksia voi tietysti olla, mutta se ei tosiasiaa miksikään muuta.

 2. Suomalainen ei sotaa halunnut viimeksikään. Ryssä halusi. Ei Suomi halua sotaa nytkään. Siksi meillä pitää olla uskottava puolustus ettei sotaa tule.

 3. Radiossa eräs vihertävän puoleinen taho kertoi että armeijasta pitäisi tehdä suvaitsevaisempi, että ei olisi niin sotaa ja aseita siellä niin ehkä sitten olisi kivempaa.

  Mennäänkö sillä?

 4. Tuskinpa ne veteraanitkaan sotimaan menivät siksi että ”uskoivat sotimiseen”. Wikipediasta voi tilastoista katsoa, paljonko kuolleita tuli Suomessa, joka päätti antautumisen sijaan sotia ja paljonko niitä tuli Baltian maissa, jotka antautuivat. Baltiassa siviileitä kuoli jopa satoja tuhansia, Suomessa noin 2000. Sotilaita meitä kaatui kymmeniä tuhansia, mutta eivät baltitkaan siltä välttyneet, vaan joutuivat sotimaan Natsi-Saksan ja Neuvostoliiton armeijoissa. Kas kun aina ei voi valita hyvän ja pahan väliltä vaan joutuu valitsemaan kahdesta pahasta pienemmän. Haluatko, että sinut ja perheesi viedään ladon taaksen ja ammutaan kuin koirat vai pistätkö hanttiin henkesi uhalla?

 5. Niin, esimerkiksi venäläisillä on tätä huonoa onnea on ollut vuodeta toiseen.

  ”Mutta sota on minusta kans huonon herraonnen tulosta.”

Kommentoi