Pilvenreunalla

 

 

Usein kuulee omaisten sanovan, muistellessaan poisnukkuneita, kuinka sieltä hän ”katselee meitä pilvenreunalta”, tai ”terveisiä sinne pilvenreunalle”. On hienoa omaisten lohduttautua ajatuksella omaisen olevan ”siellä jossain” ja seuraavan tänne jääneiden elämää.

 

Oletteko koskaan ajatelleet mitä siitä oikeasti seuraisi? Otetaanpa muutama esimerkki. Moniko teistä on rakastellut isän tai äidin silmien alla? Aika harva on tainnut tuollaisen kokemuksen omata. Miettikääs sitä kun seuraavan kerran rakastelette – sieltä se äiti katselee kun kumppanin kanssa alamme namutella.

 

Entä olisiko vaivaannuttavaa jos pois nukkunut puoliso katselisi lemmentouhuja uuden rakkaanne kanssa? Tai anoppi, appiukko, mummo ja vaari tiirailisivat silmä kovana mitä kenenkin makuuhuoneissa tapahtuu?

 

Ei auta vaikka vedätte verhot kiinni, suljette ovet, menette kaksinkertaisen peiton alle tai varmaan piiloon, kuten olette tottuneet lapsilta menemään – ei auta, pilven reunalta seurataan teidän intiimejä puuhianne. Menivätkö halut, kysyn vaan?

 

Ja mitä muut pikkukoiruudet ja ilkeilyt joita tulee harrastettua? Katsokaa vaan sinne ylös, sieltä sitä sormea heristellään, so, so poika, koitappa nyt olla kunnolla. Mieti seuraavan kerran kun haet muina miehinä naapurin metsästä joulukuusen. Vaikka yöllä kävisit kirves kourassa kaatamassa puun, niin tiedä se, siellä sinua tarkkailee se entinen naapurin veemäinen ukkeli.

 

No, miten uusi tietosuoja asettuu pilvenreunalla katseleviin? Et niin salassa keksi käyttäjätunnusta ja salasanaa, etteikö koko laaja poppoo siellä pilvenreunalla laittaisi ylös tietoja ja näin kävisi tiirailemassa tilitietojamme. Turhaa on pitää sosiaaliturvatunnusta lukkojen takana, ulkoa osaavat nuo pilvenreunalaiset. Ajankulukseen sitten tietokilpailuja järjestävät, kenen tunnus kulloinkin on kyseessä. Voittajat pääsevät ilmaiseksi kuuntelemaan joka sunnuntain harppukonserttia.

 

Voi olla monella aika kuumat ja hävettävät ajat edessä, kun koittaa hetki itse siirtyä pilvenreunalle. Voipi olla, että moni joutuu aikamoiseen tenttiin, isän, äidin, sukulaisten ja naapureiden taholta. Taitaa poskia kuumottaa kun selvität äidille miksi tulit irstailleeksi ja viettäneeksi paheellista elämää, isän ja äidin perintösängyssä? Kyllä me se kaikki nähtiin ja kauhisteltiin, ettei meidän nuoruudessa vaan noita kaikkia temppuja tehty ja vielä muka nauttiakin siitä. On maailma mallillaan.

 

Niin että hyvää päivänjatkoa vaan sinne jonnekin, kyllä me muistamme teidät, ainakin nyt kun asia tuli näin selvästi tuotua ilmi. Täytyy vaan toivoa kirkkaita säitä ja pilvet ovat kauas karanneet, jos sitten pilvettömän taivaan aikana voisi pikkuisen muhinoida ja äkkiä hivauttaa, ilman pelkoa tiirailijoista.

 

 

 

 

5 vastausta artikkeliin “Pilvenreunalla”

  1. Varmasti monelle on jännää, kun kuolema alkaa korjata, että olikohan se totta!
    Sitten tulee kaikki julki!

  2. Kuoleman jälkeisestä elämästä on monenlaista teoriaa jo ihan kristinuskon sisälläkin, puhumattakaan koko uskontojen ja uskomusten kirjosta. Uskoa sekin on, ettei kuoleman jälkeen ole mitään, vaikka ei uskontoa. Itseäni kiinnostavat ihmisten kokemukset kun ovat olleet ns. kuolleena ja sitten heränneet. Samantapaisia kokemuksia on monella: kirkas valo, hyvä olla, tavataan jo kuolleita, katsellaan omaa kehoa katon rajasta jne. Kaikilla ns. kuolleilla ei kylläkään ole mitään kokemuksia ja todennäköisesti kyseessä on jonkinlainen aivojen tuottama harha. Mutta kiinnostaisi tietää, onko kukaan ”ruumiistaan irronnut” kyennyt kertomaan jälkeenpäin sellaista, mitä ei voida selittää. Kuten että ”sieltä minä katselin katonrajasta kun hoitaja nosti lattialta sinisen paperin…” tms. jota ei hoitopöydällä silmät kiinni makaava potilas mitenkään olisi voinut havaita.

  3. ”Pilven reunalla” itsessään on tietenkin vain taiteellinen kuvaus. Ei kukaan kuvittele kuolleiden istuvan pilvien reunoilla oikeasti eikä sieltä edes näkisi alas asti ilman hyvää kaukoputkea. Juri Gagarinin kerrotaan sanoneen avaruusmatkansa jälkeen: ”En nähnyt Jumalaa”. Hän siis luuli Jumalan leijuvan avaruudessa, keskiaikaisen maailmankuvan tapaan, Tai sitten hän vain halusi mielistellä maansa johtoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *