Polvinivel ostoksilla

 

 

Markkinatalous tarkoittaa kilpailua asiakkaista ja tuotteista. Miten käy terveyspalveluiden jos hallitus saa avattua valinnanvapauden kautta markkinat myös terveyspalveluihin? Tuotteita myydään kilpaa ja asiakkaista käydään kovaa kisaa kuten autokaupassa ym. Tuleeko terveysalan liikkeitä tulee olemaan vierivieressä.

 

Ja sitten kuviteltu tilanne tulevaisuudesta. Pariskunta on päättänyt hankkia uudet polvinivelet miehelle.

 

  • Päivää, kun tuon ukon polvinivelet pitäisi laittaa vaihtoon, vai mitä Hannu?
  • kyllä näillä nyt vielä olis muutaman vuoden menny.
  • älä nyt taas ala jahkaan, kotona sovittiin. Mitä noista iänikuisista nivelistä, vaihtoon vaan
  • mutta kun oon tottunu niihin, ollaan kuljettu yhdessä pitkä matka.

 

No niin, tervetuloa vaan tänne meidän liikkeeseen. Vaimonne on ihan oikeassa, ei muuta kuin priimaa polviin. Meillä on laaja valikoima, josta varmasti löydämme miehellenne sopivat.

  • Miten on, minkähän laista olette ajatelleet?
  • Mitäs teillä olis tarjolla?
  • Meillä on uutta vuoden 2018 mallia. Malleista löytyy perusmallia, luksusta, lisävarusteilla, kuten nivelsiteillä jne. Urheilumallin nivelet ovat olleet tämän alkuvuoden trendi. On myös vaihdossa tulleita, vähän käytettyjä, mutta myös paljon käveltyjä, mutta edelleen toimintakuntoisia. Ja on meillä muutama helmi, museorekisterissä olevia tuunattuja polviniveliä.

 

Jos nyt vähän katselemme, mutta taidetaan kuitenkin päätyä noihin käytettyihin, eikö vaan ukkoseni?

  • joo, jos nyt kumminkin mietitään vielä, kun noi vanhatkin tuntuvat olevan hinnoissa ja kysytään nyt ensin ottaako edes vanhat vaihdossa, meinaan kyllä näillä nivelillä vielä hölkkää matkan poikineen. On nääs tullut säännöllisesti voideltua voltarenilla ja pidetty lämpimässä.

 

No, jokos sitä on päädytty ja minkälaiseen vaihtoehtoon?

  • kait me käytetyt otamme, jos sopivat vaan löytyy, niin ja hinta/laatusuhde sopii kukkarolle.
  • No joo. Meille tuli juuri kuin miehellenne tehdyt, vähän käytetyt nivelet. Voin sanoa, aivan kuin pakasta vedetyt. Edellinen omistaja, mies, joka asui kerrostalossa. Käytti elämänsä hissiä ja poistui asunnosta kerran kuukaudessa. Kävi lähimmällä pankkiautomaatilla, ruokakaupassa ja Alkossa. Ymmärrätte, että kilometrejä tuli elon aikana todella vähän.
  • Tiiä häntä, komiat nuo ovat mutta aika hintavat. Paljonko niinku vaihdossa sais näistä vanhoista? Ja kuten äsken akalle sanoin, oon meinaan viimesen päälle hyvin pitänyt?
  • Eiköhän me hinnoista sovita.

 

Mutta hyvä rouva, eikö miehenne ansaitsisi jotain erikoista. Ajatelkaa kuinka tuota, hm. kieltämättä hieman rähjäistä olemusta saisitte kertalaakilla kohennettua. Ja mikä olisi mennä sukuloimaan näillä erikoislaatuisilla nivelillä.

  • mitä erikoista noissa muka on?
  • Te varmaan muistatte Lasse Virenin ja 1972 olympialaisten 10 000 metrin juoksun jossa Viren kaatui ja sitten loppukirissä löi Emil Puttemansin? Se uroteko tehtiin juuri näillä polvinivelillä. Lasse nimittäin halusi vielä hölkätä ja ajatteli luopua noista rakkaista nivelistä ja vaihtaa tuliteriin, jos vielä kerran tai kaksi maratonin juoksisi. Olisi halunnut säilyttää vanhat, mutta Päivi vaimo oli sanonut, että meille ei sitten yhtään enää säilötä vanhoja rojuja. Piha on muutenkin jo kuin kaatopaikka. Ja nyt nämä sitten ovat täällä.
  • Pannaanko pakettiin, vaihdetaanko täällä?

 

Mies raapii päätään ja toteaa: Jos kuule käytäisiin tuossa naapuriliikkeessä.

  • Eikös siellä ollut tämän viikon vielä tarjous voimassa, että uuden tai käytetyn nivelen ostajat saavat kaupan päälle ämpärit. Olisi sille ämpärille kyllä käyttöä.
  • Jos sais vielä tingattua polvisuojat kaupanpäälle.
  • Taasko sää aloit jahkaan, ei, mitä se hyvää rampata liikkeestä toiseen. Otetaan nuo vähän käytetyt ja kävellyt ja sillä siisti.

Kuunnelkaa nyt vaimoanne, heissä asuu viisaus, vai mitä, heh heh.

  • Katselkaa vielä ihan rauhassa. Näette kuinka rustot ovat aivan eheät, muodot ovat säilyneet kuin uudella, sileä pinta.
  • Jos minä tästä menen jo kirjoittamaan papereita kuntoon.
  • Otetaan nyt nämä ja kerranhan se vain kirpaisee.
  • Olkoon menneeksi, mutta kahden vuoden takuun ja ilmaisen huollon kyllä tinkaan, perkele. Saavat vuoden välein laittaa kortisonipiikin tai muuten ei kauppoja tule. Ja nää saa olla sitten viimeiset polvinivelet, usko pois, minä en täällä noiden huijattavana ramppaa alvariinsa
  • ne mitään huijaa, työtään tekevät vain, aina tommosta pidä.
  • etkä sitten enää rutise ja ala kinaan, muuten ne lykkää sitä asennusta jonka lupasivat kaupan päälle.
  • Enhän minä nyt, mutta täytyyhän sitä tarkkana olla
  • aina sua saa hävetä, muista sitten olla kunnolla ja otat lakin päästä kun mennään konttoriin.

 

No niin, tässä nämä paperit sitten ovat ja ei kuin nimiä alle. Tuohon, tuohon ja vielä tuohon. Kiitos hyvistä kaupoista ja onnea uusille polvinivelille sekä pitkiä kilometrejä.

 

Pariskunta poistuu mietteliäinä, epäröivät ilmeet kasvoilla, että tulikohan ostettua sika säkissä. Polvinivel myyjä taas pyyhkii hikeä otsaltaan ja myhäilee päivän ensimmäiselle kaupalleen.

 

 

 

 

5 vastausta artikkeliin “Polvinivel ostoksilla”

  1. Se muuten Hannu on sellainen juttu, että 13 vuotta sitten minut määrättiin tekonivelleikkaukseen ja aiemmin olin jo alkanut nauttia vihersimpukka/hainrustouutetta. Oireet lähes täysin hävisivät ja sitten soitinkin ko kirurgille, että joku muu tarvitsee leikkauksen tärkeämmin kuin minä ja niin sitten tehtiin.
    Vielä köpötellään ilman leikkausta ja jos joskus koleilla ilmoilla alkaa nivel kiukutella; aamuisin sivelen siihen Perskindolia ja vielä pärjäillään, ei laiteta rautaniveltä.

    1. Hei Kalle. Mistä tuota Perskindolia saa? Auttaiskohan noihin kulumiin kun on jo aika pahat?

      1. Tuota Perskindolia saa ainakin apteekeista ja luontaistuotekaupoista.
        Kannattaisi kyllä kokeilla myös tuota vihersimpukka-/hainrustouutetta. Minulla on kyllä toiminut todella hyvin. Annostus siinä on 2-4 kapselia/vrk, minä olen pärjännyt vielä kahdella kapselilla.

  2. Älä suotta Hannu hakeudu markkinamiesten pakeille. Hommaa lääkäriltäsi lähete Tekonivelsairaala Coxaan. Coxa on Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Tampereen kaupungin pääosin omistama sairaala. Myös muita kuntia ja sairaanhoitopiirejä on vähemmistöomistajina.

    Eikä maksa paljon. Poliklinikka käynti n. 35 € ja hoitovuorokausi n. 50 €. Pari vuorokautta osastolla ja ulos. Kokonaiskuntannukset alle parin sadan. Ja homma toimii.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *