Punaisten lätkien metsästys

 

 

Kuten tiedetään ja on nähty, pääministerimme Juha Sipilän sydäntä lähellä on heikompi kansanosa. Koko hallituskautensa ajan Sipilä on eri tavoin muistanut köyhiä ja osattomia. Köyhien adrenaliinitason ylläpitämiseksi ja siten verenkiertoa edistäen, hallitus on panostanut voimavarojaan keksimällä leikkauksia, jäädytyksiä ynnä muita kikkoja.

 

Sipilän hallituksen sisäpiiristä kerrotaan olleen surullista seurattavaa kuinka osattomat vain sydämet kylmänä odottavat kohtalojaan. Kuihtuvat ja kuolevat pirulaiset vielä pois, keneltä sitten leikataan tai keiden niskoille rikkaita suosiva talouspolitiikka sälytetään?

 

Sanotaan Juha Sipilän eräänkin kerran raapineen päätään ja murisseen, etteihän tässä näin pitänyt käydä. Hallituspolitiikalla kun piti saada sappi ja veret kiehumaan, niin voimakkaat tulonsiirrot hyväosaisille johtikin veret seisauttavaan tekoon. Lohduttivat puoluetoverit Juhaa, ettei verien seisauttaminen Keskustalle ole suinkaan ainutkertaista.

 

Kuinka ollakaan, ihme alkoi tapahtua. Hallituksen toimet saivat vihdoin tuulta purjeisiin. Vihdoinkin kansalaisten ostovoima heikentyi ja kuin pääministeri Sipilän rukouksiin olisi vastattu, taivaan lahjana alkoi kauppojen erilaisiin tuotteisiin tipahdella punaisia ja keltaisia lätkiä. Punaisissa lätkissä luki miinus 50 % ja keltaisissa miinus 30%.

 

Sanan kiiriessä köyhän kansan keskuuteen, sohvilta ylös liikehdintä oli tosiasia. Tyhjiä pulloja haalittiin, centit ja eurot kaiveltiin taskujen pohjilta ja ei kun lätkäjahtiin. Punaisten lätkien metsästys on kuuleman mukaan saanut jo sellaiset mittasuhteet, että se uhkaa jopa kauppojen ilmaisten ämpärien jakojen valta-asemaa.

 

Ongelmitta ostovoiman heikennys köyhälistölle ei ole sujunut. Punaisten lätkien metsästyksen on koettu eriarvoistavan alueellisesti heikoimmassa asemassa olevia. Keskustan hallitusryhmän mielestä kaupunkilaiset köyhät ovat paremmassa asemassa koska kauppoja on paljon ja kävelyetäisyydellä verrattuna maalaisiin. Kokoomuksesta taas puolestaan sanotaan maaseudulla asuvilla olevan etuna, että marja ja sienimetsät ovat lähempänä ja näin tasavertaisuus toteutuu.

 

Hallitus odottaa perustuslakivaliokunnan kannanottoa yhdenvertaisuuteen punaisten lätkien metsästyksestä. Toki hallituksen ministerityöryhmässä asiaa on pohdittu ja yhtenä keinona väläytetty lisäbudjettia harvassa oleville kaupoille, jotta he voisivat merkittävästi lisätä punaisten lätkien osuutta suhteessa keltaisiin lätkiin.

 

Joka tapauksessa hallitus on punaisten lätkien myötä saanut vähäväkisen kansanosan kunnonkohotusohjelmallaan sohvilta ylös liikkeelle. Hallituksen tavoite pitää köyhyys yli miljoonassa hallituskauden aikana näyttää toteutuvan kun punaisen lätkän metsästyksen ansioista osaa kansaa saadaan pidettyä henkihieverissä.

 

Niin ja se aktiivimalli, kuin ässänä hallituksen hihassa jolla saadaan työttömät lurjukset liikkeelle juoksemaan kieli vyön alla paperisotineen kaikkineen. Kuka vielä kehtaa väittää, etteikö tämä hallitus huolehdi vähäosaisista, tiedetään Sipilän todenneen ministeritovereilleen Kesärannan iltakoulussa ylpeyttä äänessään.

 

12 vastausta artikkeliin “Punaisten lätkien metsästys”

  1. Ja ay seisoo tumput suorana tai istuu miljardien rahakasojensa päällä eikä penniäkään heru siitä apua tarvitseville.
    Ay on lypsänyt vaikka mitään lypsettävää ei ole. Perussyy on vasemmistolaisissa hallituksissa, jotka ovat syöneet eväät etukäteen ja nyt sitten ruikutetaan.

  2. Kun rahaa on jaettu poliittisen ideologian nimissä holtittomasti etukäteen, on joskus pakko lopettaa se. jakeluja alettava maksaa velkoja.
    Poliittisesti katastrofaalista toki on, että seuraavassa budjetissa ei rahaa johonkin tarpeettomaan puuhasteluun lisätäkään, vaan pidetään summa entisellään.
    Erityisesti vasuri- ja demaripoliitikkojen mielestä tämä on leikkausta, vaikka rahaa ei vähennetäkään.
    Myös virheiden ja kepulien mylly- ja risupakettitukien jatkuva lisääminen kuuluu tuohon holtittomuuteen.

  3. Leikkaukset kuuluvat velkaantumisen yhteydessä pakkoeurotuksen keinovalikoimiin. Myös työelämän joustot kuuluvat asiaan. Tiaisella on väärä osoite tuo Sipilä. Ilmeisesti Lipposen pakkoeurotuskurssit suorittanut Urpilainen toi esiin leikkaustarpeet jo ennen viime eduskuntavaaleja. Vasemmisto vetäköön turpiin demareita, saatte pikkurahaa.

    1. Kaikkein idioottimaisimmin leikkauslistoihin suhtautuvat muutenkin älyssä saamapuolelle jääneet svekomaanit, jotka olivat innokkaita pakkoeurottajia ja samalla myös veropakoilijoita ja salaisten hallintarekisterien esitaistelijoita jo Henrikssonin ollessa ikään kuin maamme oikeusministerinä.

  4. Kun SDPee oli hallituksessa leikkaukset tuntui suoraan pienissä tuloissa.
    Sipilän hallitus on lisännyt tuloja eikä leikannut niistä euroakaan.

  5. Ai niin, mää kokonaan unohdin, että ay-liike päättää maamme talouspolitiikasta ja senkin vielä kuinka edellisten hallitusten tekemä politiikka oikeuttaa nykyisen hallituksen jatkamaan köyhien kyykytystä.

  6. Ayyn sisällä ei työnanatajia tarvita, siksi siellä on vain vasemmisto puolueet ja Ayy hoitaa ne asiat jotka sille kuuluu .
    Mutta on siellä henkilöitä joilla ei sitoutumista ole minnekkään koskapa ayy on eri kun puolue politiikka .
    Ja hallituksen sisällä voi olla mikä puolue vaan silloin sitoutumisesta tulee helpolla rasite
    Mutta aina voi kertoilla sellasta josta ei ole tietoa mistään kohtaa . terv tepivaari

  7. ”Kuinka ollakaan, ihme alkoi tapahtua. Hallituksen toimet saivat vihdoin tuulta purjeisiin.”
    Aivan totta, hallituksen työllisyystavoite on enää prosentin päässä.
    Varmaan kelpaa vasemmistolaisillekin, niin moni työtön on nyt työllistynyt ja tuo perheelle leipää ja toimeentuloa. Suuntaus myös näyttää jatkuvan.

    Ehkäpä htiainenkin yhtyy kanssamme iloitsemaan tästä hyvästä suuntauksesta, työläiset saavat töitä?

  8. Työllisyysasteen nousu on hyvä asia. Aina voidaan toki keskustella siitä, paljonko asiassa on tekemistä hallituksen toimilla ja paljonko vaikutusta on ollut globaalilla talouskehityksellä. Itse arvelisin, että yleinen talouden positiivinen kehitys vientimaissamme on suurin yksittäinen syy työpaikkojen lisääntymiseen.

    Toki olisi mielenkiintoista nähdä, mitä on noiden lukujen takana. Millaisiiin työpaikkoihin on työllistytty? Osa-aikaisiin, pätkätöihin vai toistaiseksi voimassa oleviin? Osa-aikainen voi olla esim. nollatuntisopimuksella, joka ei takaa sinänsä yhtään työtuntia eikä siten myöskään sitä toimeentuloa. Nollatuntilainen kuitenkin lasketaan tilastoissa työlliseksi.

  9. Pitää nyt huomioida jälleen kerran että – vuosituhannen vaihteessa – olivat pääpassareina muuan sos.dem.kuin vasemmistokin maailman muuttuessa kituliaampaan suuntaan.

    No kommunisteja ei ollut suoranaisesti mutta läheltä ”liippas” kun ovat hajauttaneet itseään ”muihin piireihin”.

    Alkoi syntyä niitä leipäjonojakin yhä enenevissä määrin.

    AY on rakennettu täystyöllistettyjä varten kuin heidän etujen ajamiseen,joka tosin on luonnollistakin … no,siellä ylähierarkiassa liiton pomot viettävät ”omia peijaisiaan” kun silpputyöläiset taistelevat olemassa olostaan.

  10. Tulonjako on tosiasia ja se heikoin saa aina vähiten sillä siitä pitää huolen %-korotukset. Päättäjät ovat enemmistöltään hyväosaisia ja päättävät hyväosaisten eduksi. Sipilä on liikemies jonka opit on pääoman teko ja se tehdään työväkeä vähentämällä ja vieläpä investoinneista tinkämällä niin voidaan jakaa enemmän pörssäreille. Työvoimatoimiston työt on jaettu työttömille eli hakekaa itse se työpaikka ja ellette saa niin raipparankaisu -5%.

  11. ”Aina voidaan toki keskustella siitä, paljonko asiassa on tekemistä hallituksen toimilla ja paljonko vaikutusta on ollut globaalilla talouskehityksellä.”
    Toki aina voidaan keskustella myös siitä oliko tulipalo väärin sammutettu. Lopputulos ratkaisee.
    Kaikki tajuavat että vasemmistoa ottaa reilusti päähän työllisyyden parantuminen, oli tuo sitten ulkoa tai sisältä syntynyt. Tuo sataa hallituksen laariin ja sitä nyt yritetään pitkin hampain pureskella ja kakistella.
    Vilpitöntä iloa työläisten työllistymisestä en ole täällä vasemmiston suunnasta havainnut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *