Suomi näyttää äänestäneen Naton puolesta

 

Ennakkoäänien mukaan Sauli Niinistöä äänestäneet, kokonaan äänestämättä jättäneet tai Aku Ankkaa, Marxia jne. lippuun laittaneet, hyväksyvät Suomen viemisen Natoon. Ne jotka ovat kritisoineet eriarvoistumista, leipäjonoja, tuloerojen kasvua ovat myös antaneet valtakirjan vallitsevalle oikeistolaiselle politiikalle. EU: ta näytetään myös illan tulosta silmäillessä rakastettavan.

 

Käytännössä Sauli Niinistö oli edelleen kokoomuksen ehdokas lisättynä kristillisdemokraateilla. Mistä se kertoo? Se kertoo oikeiston vahvasta hegemoniasta suomalaisessa poliittisessa yhteiskunnassa ja laajemminkin.

 

Miten oikeistolainen hegemonia sitten näkyy ja vaikuttaa? Oikeisto on onnistunut luomaan yhteiskunnasta ja sen toiminnasta kuvan, jossa puolueiden välillä on vain minimaalisia eroja, joten asiat ja henkilöt vaikuttavat, eivät puoluevalinnat.

 

Vasemmiston syöksy todella alas on hyvänä esimerkkinä kuinka porvarit ovat taitavasti onnistuneet luomaan mielikuvan jossa valitaan henkilöitä, ei ideologiaa, ei arvomaailmaa, ei talouspolitiikan linjauksia. Vasemmisto on riisuttu ilkosen alasti, koska se ei ole uskaltanut nostaa todellista vastavoimaa oikeistolle, pitäytynyt tiiviisti vain asiakysymyksissä.

 

Presidentinvaali-iltaa katsoessa, Haataisen ja Kyllösen kannatuspaalujen häntäpään valvojina oloja kertoo sen karusti ja yksiselitteisesti. Ja nyt selitellään vasemmiston leirissä, että ”nämä nyt olivat vain pressanvaalit jossa äänestetään henkilöä ja jossa istuvalla presidentillä on etulyönti”, niin voi voi. Paskan marjat ne mitään henkilövaaleja ole. Muistakaa kuinka presidentti Tarja Halonen istuvana presidenttinä oli gallupkuningatar, mutta niin vain oikeisto kokosi voimansa vasemmistopresidenttiä vastaan ja lähellä oli, ettei onnistunut nujertamaan Halosta. Nyt muka koko puoluekenttä laajasti antoi ymmärtää ja kansalle syötettiin Niinistön olleen puolueeton ehdokas – anna mun kaikki kestää.

 

Lähiaikoina tullaan näkemään valtakunnan politiikassa se, hyödyntääkö ja ratsastaako kokoomus Niinistön suosion aallonharjalla ja epäsuoralla valtakirjalla runtata läpi esim. Soten ja valinnanvapauden ym. kovan oikeistopolitiikan.

 

Entä ovatko presidentinvaalit suunnannäyttäjä myös muihin vaaleihin, joissa ei suinkaan ratkaise poliittiset vaihtoehdot vaan imago ynnä muut vastaavat asiat. Jos suunta on tuo, heikosti käy niille joilla jo nyt menee huonosti. Rahalla luodaan imago ja rahalla päästään vaikuttamaan ja kulisseissa tehdään kovaa oikeistolaista politiikka joka kätevästi puetaan yhteistenasioiden hoitamisen kaapuun.

 

Näistä presidentinvaaleista olisi voitu tehdä protestivaalit nykyistä menoa vastaan, ainoastaan Paavo Väyrynen sitä yritti, mutta ei saanut mukaansa tarpeeksi voimaa taakseen. Nyt sitten alkaa armoton kitinä ja pulina kuinka Niinistö sitä, kuinka Niinistö tätä. Kakat on housuissa ja tulevaisuudessa housupyykeille on kysyntää – mutta sitä saa mitä tilaa.

 

 

 

 

 

 

11 vastausta artikkeliin “Suomi näyttää äänestäneen Naton puolesta”

  1. Oli sitten poijjaat Suomen viimeiset presidentinvaalit.

    Nyt voidaan veikkailla, kuka on Suomen kuvernööri parin vuoden päästä, Katainen vaiko Junckerin veljenpoika.

  2. No kuuden vuoden päästä ne presidentin vaalit ovat taas ajankohtiset . terv tepivaari

      1. Niinistö tunnustaa, ettei tiedä tulevaisuutta:

        https://www.youtube.com/watch?time_continue=188&v=9sm8bVyW0yg

        Mutta entäpä jos hän jonakin päivänä herääkin liittovaltiossa, jonka muodostumiseen tai muodostumatta jättämiseen hän ei suoralta kädeltä pysty vaikuttamaan. Silloin on myöhäistä rypistää. Sauli ei ehkä honaa jatkuvasti edistäneensä integraatiota. Mutta presidentin mahdollisuuksissa olevat hitaat vaikutuskeinot ovat jo myöhäisiä siinä vaiheessa, kun liittovaltio puitteet ovat jo eri käytäntöinä olemassa.

  3. Katkerat häviäjien kannattajat ne vain purkavat katkeruuttaan.
    Ei voi kuin ottaa osaa…

  4. Niinistö sanoi ettei hän kannata Nato jäsenyyttä – tällä hetkellä mutta globalistiin ei voi luottaa.

  5. No ketä sitten tarkoititkaan itse annan ääneni pressanvaalissa parhaalle puolue ei siihen sano mitään terv tepivaari

  6. Onneksi pääosa suomalaisista ajatteli itse eikä piitannut puolueensa ideologiasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *