Tampereen kirjastot- soittostudiot – upeaa !

Törmäsin aivan sattumalta upeaan kirjaston helmeen- musiikkistudioon kirjastossa. Metsossa niitä on 2 kpl, jossa voit harjoitella melkein mitä soitinta tahansa.

Hervannan kirjastoon ajauduin aivan sattumalta ja kysyin onko täällä pianoa ?

Kirjastonhoitaja katsoi puntaroiden minua hetken ja sanoi, että on, mutta sinne pääsee vain varauksella ja tällä avaimella. No, onko vapaita aikoja; hmmm… vain puoli tuntia juuri nyt. Kaupat tuli- ei ihan helposti.

Wau ! Yamaha U3, musta kiiltävä konserttipiano !

Olen treenannut studioissa myytyäni pianoni kerrostaloon muutettuani pois omakotitalosta . Surullista itselle, mutta muille kyllä ok.

Nyt taas pääsin konsertoimaan itselleni suorastaan Timo Mikkilän tulkitsemia Merikantoa ja Beethovenia. Valtava ja ihana kokemus, kosketukseltaan minun sormilleni sopivaa herkkää konserttipianoa. Vaimo katseli naamatauluani tultuani sieltä, joka oli leveämpi kuin Hangon keksi.

Kannattaa tutustua Tampereen kirjastojen palveluihin- upeaa !

PS. Soitimme veljeni kanssa TES-televisiossa nelikätisesti pianolla ”Turkkilaisen marssin” joskus 12-14- vuotiaina. Siksi huusholliin ostettiin Luxor- tv Eino Kallialalta.

 

3 vastausta artikkeliin “Tampereen kirjastot- soittostudiot – upeaa !”

  1. Kaikille löytyy moneen menoon ja musiikki on yksi laji jota suosin harrastavan kaikkien joilla on siihen edes auttava taito tai halu oppia. Itse sponsoroin tyttären tytärtä viulunsoitossa.

    1. Soiton opetus on taitolaji. Se ei käy vain kurinalaisesti nuoteista ankaran opettajan vaatimuksesta, vaan:

      Opiskelijan on löydettävä oma tykkäämänsä kiva kappale. Nuotit ja kuri pois. Lapsi löytää nopeasti pienellä harjoituksella tapamaansa kappaleen äänen harjoitellessaan. Siitä lähdetään eteenpäin. Jo 3 kk:ssa he pääsevät kaksikätisesti pianolla nauttimaan itse omasta soitostaan- se on motivaation ja oppimisen alkupiste. Nuotit myöhemmin.
      Se on kuin Suzuki, mutta parempi. Näin opetan itse,

  2. Huokaus!

    Minä rakastan hyvää musiikkia, kuten mm. Beethovenilta.

    Se on sitten taas ihan eri asia että mitä kaikkia palveluja pitäisi saada kirjastoista verovaroin.

    Kirjasto on ollut alunperin kirjojen lainaamista varten, toki myös lukusali kirjoille ja lehdille joita ei voi lainata. Minun mielestäni tällaisen kirjastopalvelun pitäisi olla kaikkien suomalaisten saatavilla hyvin helposti.

    Kovin hirveästi ei ilmeisesti maksa, jos kirjastosta voi lainata suhteellisen pientä kokoelmaa musiikki-CD-levyjä.

    Enpä juuri voi kuvitella, omasta mielestäni, muita tarpeellisia kirjastopalveluja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *