Meniköhän nyt ihan oikein?

Viime eduskuntavaalien jälkeen Keskustapuolueesta tuli Suomen suurin puolue. Siitä seurasi, että Soinin harmiksi pääministeriksi nousi Juha Sipilä. Hallitukseen hän valitsi vaaleissa hyvin pärjänneet Keskustan, Kokoomuksen ja Perussuomalaiset.

Kesällä 2017 Perussuomalaisten puoluekokouksen jälkinäytöksenä viisi persuministeriä perustivat oman ryhmän Siniset ja jatkoivat salkkujensa kanssa kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Tosin kukaan äänestäjä ei ollut koskaan antanut yhtään ääntä kyseiselle porukalle. Edes henkilöille osoitetut äänet eivät ollee suhteellisen valitavan mukaan henkilöiden omia vaan puolueen. Siis Perussuomalaisten. Hallitukseen siis jäi täysin ilman kansan mandaattia viisi Sinisen ministeirä.

Nyt kun Keskusta on valtavissa ongelmissa presidentinvaalien huonon kannatuksensa vuoksi. Vanhanen kun ei saanut kuin noin 4% äänisaalista. Entinen keskustalainen Paavo Väyrynen sai Sipilän harmiksi reilu 6% kannatuksen.

Nyt kannattaisi Sipilän ja kuuden muun Keskustan ministerin loikata pikaisesti Väyrysen Kansanpuolueeseen. He voisivat vallitsevan käytännön mukaan pitää ministerisalkkunsa ja hymyillä kansalle Stubbimaiseen tapaan. Näin hallituksessamme olisi enää viisi eduskuntavaalien kannatusta nauttivaa Kokoomuksen loikkaamatonta ministeriä, huippusuosion saaneilla Keskustalla ja Perussuomalaisilla nolla.

Menikönän tässä kaikki ihan sääntöjen mukaan?

Smoke

2 vastausta artikkeliin “Meniköhän nyt ihan oikein?”

  1. Loikkarien mukana olo hallituksessa on jopa presidenttimme moka sillä hän olisi halutessaan mielipideunilukkarina voinut vaikuttaa uuden asianmukaisen hallituksen muodostamiseksi.

  2. Keskustan puoluekokouksessa valitaan uusi (tai vanha) puheenjohtaja puolueelle. Eli jo Sipilää ei valita pitää hänen loikata, jos ei uuteen niin esim. Kansanpuolueeseen. Jos Sipilän syrjäyttäjä on Paavo Väyrynen, on tilanne melko erikoinen.

    Homma alkaa vyöryämään eteenpäin hallituksen päätöksellä, että Väyrysen johtaman Keskustapuolueen kanssa he eivät tule tekemään yhteistyötä.

    Smoke

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *