Sissisota kannattaa aina

Erään  tänne kirjoittelevan eläkeukon ja entisen ”kapitulantin” mukaan Suomessa ei ole muka mitään käyttöä nykyaikaisessa sodankäynnissä sisseillä.

Totuus on kuitenkin se että Suomen metsät suojaavat pieniä asiaansa uskovia sissi ryhmiä erinomaisesti ja niihin pääsee suojaan vihollisen tähystykseltä nopeasti iskun jälkeen ja tiedustelijamme pystyvät niissä operoimaan huomaamattomasti.

Suomeen hyökkäävä suurvalta vihollinen karttaa asiaansa uskovia sissitaistelijoita kuin ruttoa…   Yhtenäisen kansan joka on valmis puolustamaan maataan vihollista vastaan vaikka sissi iskuin ja improvisoiduinkin asein on suurvallankin mahdoton lyödä. Tappioita tietenkin tulee, mutta kotimaan puolustuksessa niiden sietokyky on korkeampi kuin tänne  oudoille seuduille hyökkäävän  vihollisen miljoona armeijan

Ei vihollinen rupea eikä pysty peilaan meidän jokaista asiaansa uskovaa taistelijaa metsästä näkyviin. Jokaisesta mahdollisesta maastosta ammutaan vihollisen panssarikärkeä ja matalalla lentäviä hekoja ja sukoja kohti ohjuksia olalta ja tiet on suljettu kylki ja panssarimiinoin. Jokaisen tienmutkan takana on valmiina väijytys vihollisen kolonnille… Siellä on myös yli 50 vuotiaita asiansa osaavia paikalliset olosuhteet ja paikat tuntevia reserviläisiä valmiina antamaan panoksensa vihollista vastaan…

31 vastausta artikkeliin “Sissisota kannattaa aina”

  1. Kun tilanne on se että vihulainen on jo saanut sillanpääaseman ja vallattua tärkeitä keskuksia, kaupunkeja ja huoltoreitit maahan on katkaistu niin ei siinä muu toimi enää kuin sissisota. Olisi vallan absurdia väittää että sissisotaa valloittajaa vastaan ei käytäisi.

    1. Sekä lisääys tähän:

      Täytyy muistaa että hajautetussa taistelutavassa vastustajan maahanlaskujen, taisteluhelikopterien ja muiden matalalla toimivien ilma-asejärjestelmien sekä miehittämättömien koneiden uhka kasvaa. Siksi olisi ehdottoman tärkeää kouluttaa sissisotaa varten reserviläisiä (aktiivisia ja krt harjoituksissa käyviä, sekä paljon MPK:n toiminnassa olevia joukkoja) jo valmiiksi mm Stingerin käyttöön.

      Puolustusvoimien sodan ajan sijoitetut henkilöt ei ole mitään ilman harjoittelua. Sellainen kun on pelkkä paperiarmeija.

      MPK:n koulutus pitäisi järjestää pakolliseksi PV:n valvonnassa yhä useammalle, ensin kovana krt harjoituksena ja sitten nousujohteisena VEH että kovina harjoituksina.

    2. … jokaisesta mahdollisesta maastosta ammutaan… (J Porola). Mistäs ne sissit otetaan? Suomessa koulutetaan Rvl:ssä, Utissa, ja jossain määrin kahdessa joukko-osastossa.

  2. Yhteisharjoituksia ja isoja, joissa olisi mukana puolustusvoimat ja MPK. En tiedä pidetäänkö semmoisia nyt?

    1. On harjoituksia joissa on paikallisjoukkoja, viranomaisia, MPK ja paljon muita toimijoita. Siksi toivonkin että MPK:n toimintaan tulisi mukaan mahdollisimman moni toiminnasta kiinnostunut. Kotona yksin puuhastelu ei johda mihinkään. Joukossa on voimaa.

  3. No eläkeukko olen mutta totuushan on vanha sanonta metsä poikiansa suojelee sanokoot kuka mitä vaan ja sissi sota se joka sopii Suomeen
    Tosin sodan kannattavuudesta en kyllä sano mitään terv tepivaari

  4. Siis jos Suomeen hyökkää jokin vihollinen niin onko teidän ”kenraalien” viesti se, että rajat on auki…ei me rajalla yritetä torjua vihollisen tunkeutumista maahan. Myö ollaan sissejä ja yritetään tuhota vihollinen joillain kaikkien tuntemilla metodeilla…No onneksi tuo Venäjä EI hyökkää Suomeen. Kannattaa päivittää se savolaistenkin ennustuspallo..tosin se taitaa Savossa pallo olla neliskanttinen…vieläkin.

  5. Iivo näyttää olevan melkoinen optimisti ja historiantuntemuskin vähän haussa.

    Suomen Armeijan on aivan tarpeetonta valmistautua demokraattisten naapuriemme varalta. Suomi valmistautuu aina, ennen, nyt ja tulevaisuudessa diktatuuri Venäjän aggression varalta.
    Historia on meille opettanut että se aggressio aina lopulta tulee, välillä voi toki olla pitkiäkin rauhallisia jaksoja.

    Ehkä sitten jossakin tulevassa utopiassa, jolloin Venäjä olisi muuttunut demokratiaksi, voisimme hieman himmata mekin täällä puolustustamme. Ei kuitenkaan vielä pitkään aikaan.
    Juuri nyt Putinin hallinnon suosio laskee nopeasti, eläkerahastoilla on sodittu Ukrainassa ja Syyriassa. Vanha konsti on käynnistää pikku konflikti rajoilla, sillä voidaan ostaa taas lisää aikaa…

    1. Kyllä minä historian tunnen varsin hyvin. Ja monen historioitsijan kirjoitusten perusteella väitän, että itänaapuri ei hyökkää maahamme. Kun ei ole sitä syytä hyökätä..Sori vaan

      1. Kenen monen historioitsijan kirjoitusten perusteella ?
        Älä suotta pidä kynttilääsi vakan alla.
        Kerro meille miksi Venäjä EI koskaan, missään tapauksessa hyökkää Suomeen?

        1. tapio_KK, on vain hyvä että meillä on marsalkan tasoisia tietäjiä, joilla on takanaan lukuisia historioitsijoita… Ironiaa

          1. Iivo voisi tosiaankin avata, miksi Venäjä EI hyökkää Suomeen.

            Odotan mielenkiinnolla..

            1. Tälläinen sotatieteiden marsalkka ei osaa perustella siihen mitään. Pelkkää älämölöä.

  6. Halonen ja Tuomioja voisivat johtaa pari liukumiinaplutoonaa miinoittamaan itärajaa tai tarvittaessa länsirajaakin. Voisi tulla kaksikolle syytteitä epäinhimillisestä sodankäynnistä.

    1. Sillä ottawan sopimuksella saa pyyhkiä p…..n…ja lähettää sen sitten haloselle muistoksi sen saavutuksista…

  7. Suomalaiset myy tätä kotimaata aari kerrallaan ja suurin ostajajoukko tulee itänaapurista..ei tarvita kuin iso tukko rahaa niin kyllä kauppa käy..siinä ei tarvita edes kuudesti laukeavaa kun tämä maa on myyty..

    1. Eiköhän venäläisillä ala olla rahat loppumassa ja ongelmia heillä itsellään piisaa.

      Iivon käsitys suomalaisesta oikeusvaltiosta on sama kuin Pietarin trollitehtaan.

      Väärähän se on…

  8. Sissitoiminnalla Raatteen tie. Sissikoulutukseen kannattaisi panostaa ja kaikki mukaan harjoituksiin. Niillä muutaman lentokoneen hinnalla koulutettaisiin ja varustettaisiin maamme puolustus tehokuntoon. Nykyiset muutama yksikkö on helppo yllättää housut kintuissa, mutta maanlaajuista jokamiehen joukkoa yksitellen on vaikea tuhota. Myös materiaali pitää hajasijoittaa.

  9. Talvi-/jatkosodan aikainen sissisota on aivan eri asia kuin nykyaikaan. Kuten mainitsin, kannattanee lukea ”Nykyaikainen sodankäynti”. Nykypäivän sissi on ammattimies ja tiedustelija.

  10. Voisi ajatella niinkin, että Suomeen sijoitettaisiin suuri määrä salaisia tarkka ampujien ”pisteitä”, jotka ovat nopeasti otettavissa käyttöön. Se on valtava pelote.

    1. Itseasiassa uudessa taistelutavassa juuri yllätyksellisyys ja TA-ryhmän käytön pitääkin luoda pelote vihollista vastaan. Olen saanut tätä hommaa kouluttaa. Helposti pysäytetään / hidastetaan joukkueen eteneminen TA-ampujan toimesta.

  11. Sota sinällään ei kannata koskaan. Kun diplomatia/järki loppuu, tulee aseiden vuoro, se on katastrofi kansalle. Huom vanha sanonta; ei sota yksinpuolin seiso.

  12. TA -koulutus itsellä. Koko maan kattava hajautettu sissijoukko on tehokkain ja perusharjoitus kerran vuodessa. Materiaali maa ja ilmatorjuntaan. Se olisi halvin ja tehokkain puolustuspelote.

  13. No kyllä mulla ruotuväessä oli henkilö kohtaisena aseena kalasnikof, vuosi oli silloin1966 .
    Tampellassa sain sitten kokemusta 155 millisen kenttä kanuunan toimista vaikka sementti päitä vaan ammuttiin tuonne Niinisalon suohon terv tepivaari

  14. Nykyajan sotia ei jossain korvessa käydä vaan kaupunkeissa. Ja ekaksi varmaan cyberhyökkäys. Onhan niillä keinonsa.

  15. Olalta ammuttava panssarintorjunta ja koulutuksella uusimmat aseet.
    Sotaa ei korvessa mutta sieltä käsin sivustaan kuten Raatteen tiellä.
    Kaupunki on ahtaalla ja sinne meno on estettävä jo matkalla.
    Tietoliikenne ei voi olla kännyköiden varassa.
    Jos sähköt katkeaa moni asia kaupungeissa pysähtyy jopa vesi ja ruokahuolto
    – sissiä ei nujerreta niillä.

  16. Konventionaaliset joukot tietysti ratkaisevat sodan tuhoamalla lopuksi ryssän joukot, jotka hyökkäävät Suomeen.

    Sitä konventionaalisten joukkojen taistelua kuitenkin helpottaa suunnattomasti, kun sissit hävittävät vihollisen logistiikan, joka yrittää toimittaa ryssille ammuksia, syötävää, polttoainetta, jne.

    Sissitoiminta on edelleen äärimmäisen tärkeä keino puolustaa maata. Pääsääntöisesti sissi ei käytä omaa henkilökohtaista asettaan (rynkky ja/tai pistooli) kun vain äärimmäisessä hädässä pelastautuakseen tilanteesta, josta ei näytä olevan muuta keinoa selvitä. Erilaiset miinat, räjähteet ja tarkka-ampujatoiminta ovat sissien peruskauraa. Kontaktiton sodankäynti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *