Ihan uutta ja yllättävää kansipelleilyssä

https://www.aamulehti.fi/uutiset/tampereen-areenahanke-hakee-lupaa-poiketa-kaavasta-ja-rakentaa-katualueelle-hissi-ja-rappukaytava-eivat-mahdu-tontille-200785961/

”Kiinteistöosakeyhtiön selvityksen mukaan pilareiden pystyttäminen katualueelle on tarpeellista, jotta arkkitehti Daniel Libeskindin suunnitelmien mukainen areenan muoto voidaan toteuttaa.”

Jatkuvasti on iso räksyttäminen, kun tuolle kadulle ei voitaisi tehdä mutkaa tavara-aseman kohdalle, mutta nyt sitten pitää yhden arkkitehdin takia rakentaa pilaria ja hissiä kadulle.

On se kumma, ettei hehtaarilaatan kohdalla voida tehdä pientä muutosta ihan järkevyyssyistä.

9 vastausta artikkeliin “Ihan uutta ja yllättävää kansipelleilyssä”

  1. Tuo Areena pitäisi tehdä aivan muualle jo pelkän liikenteen vuoksi ja teurastamo pitäisi purkaa . terv tepivaari

  2. Areenan paikka olisi ollut lentoaseman tienoo ja rautatien pitäisi koukata sitä kautta. No ainakin pikaratikan reitti lentoaseman ja tulevan areenan välille ellei sitten tunnelia.
    Hyvin suunniteltu puoliksi tehty, mutta kun suunnitelma usein jää puolitiehen?

  3. Ei ollut yllätys, kun tuosta Aamulehdestä aamulla luin. Aina vaan jaksaa hämmästyttää, kuinka tälläinen touhu on mahdollista. Ei onnistuisi yksityisen rakentajan kohdalla.

    Eiköhän tuo asemakaava liene ollut valmiina siinä vaiheessa, kun Libeskindin toimisto on nuo piirrustukset Areenaa varten värkännyt. Kyllä lähtökohta silloin pitäisi olla se, että rakennelma suunnitellaan asemakaavan sallimissa rajoissa, eikä jälkikäteen lähdetä hakemaan poikkeusluvilla lisää rakennusoikeutta katualueelta. Katu on katu ja tontti on tontti.

    Karjalainen syyttää yllä jälkiniinoja? ja tepejä. Eiköhän jälkijunassa tule nimenomaan Kiinteistöosakeyhtiö Monitoimiareena, joka on lähtenyt hakemaan poikkeuslupaa heti kun rakentaminen on saatu alkuun.

    Wanhaan hywään aikaan ensin haettiin asianmukaiset luvat kuntoon ja sitten alettiin rakentaa. Nyttemmin näin ei näytä olevan. Ei ainakaan näiden kerskarakentajien kohdalla.

  4. ”Taas … kele vieköön näitä jälkiniinoja ja tepejä. Se nyt vaan rakennetaan tuohon. ”
    Sama …kele sille, että suunnitemia laadittaessa oli tontti selkeästi annettu, mutta nyt yritetään laajentaa sen ulkopuolelle ilman asiallisia perusteita.

  5. Antaas nyt virkaukkojen selvittää asia. Kai siihen joku ratkaisu löytyy.
    Ei sieltä yllätyksiä tule puuttumaan matkan varreltakaan.
    Aika hienosti nuo Tampereen allianssi ym. hankkeet ovat pysyneet hanskassa toisin kuin Hesa-Espoon metro ym., jotka eivät ole kenenkään käsissä

  6. Niinpä.
    Yksityisellä rahalla se piti kokonaan tehdä.
    Nyt on kaupunki sitoutunut kymmenien miljoonien sitoumuksiin – ihan yllättäen.
    Lisäksi kaupunki lahjoitti 50-60 miljoonaa SRV:lle myymllä rakennusneliöt runsaalla 9 eurolla, kun Ranta-Tampellasta neliöltä maksettiin runsaat 900 euroa.
    Tokihan tuollainen lahjoitus oli tarpeen, koska muuten ei SRV olisi hommaan lähtenyt, mutta jälleen se summa on pois kaupungin kassasta.

  7. Eniten minua nappaa se että kaupunki on sitoutunut pakottamaan monia yrityksiä lopettamaan monopolisopimusten vuoksi, ja että kaupunki on sitoutunut vuokraamaan tiloja tyhjällä shekillä – oli tarvetta tai ei, oli hinta mikä vaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *