Milloin ahvenesta on tullut roskakala?

https://www.aamulehti.fi/uutiset/jarvien-roskakaloista-tuli-haluttua-herkkua-kalafirma-perkaa-tana-vuonna-yli-200-000-kiloa-sarkia-ja-ahvenia-200942930/

”Aaltonen ei usko, että aiemmin roskakaloina pidetyistä kaloista kestävällä tavalla tuotetun ruuan suosio olisi ohimenevä ilmiö. Hän uskoo päinvastoin, että entistä useampaa kalalajia aletaan hyödyntää ihmisravintona.”

Olisihan toki hienoa, jos tällaisista kaloista tukisi korvaaja kassilohelle, Se olisi paljon ekologisempaa joka suhteessa.

Toimittajan otsikko on mielestäni kuitenkin virheellinen, koska ei ahventa tietääkseni ole roskakalaksi ennen luokiteltu, vaan se on ollut maukas soppa- ja savukala.

Jaa käyttäen:


11 Replies to “Milloin ahvenesta on tullut roskakala?”

 1. Kyllähän särjestäkin herkkua saa, jos osaan PS:n puoluekokouksessa Joensuussa tarjoiltiin särkeä monin tavoin laitettuna ja kokouksen osanottajille annettiin CD-levylle tallennettuja ohjeita särjen käytössä.

  Särjen saanti on aika kausiluonteista teollista tuotantoa ajatellen.
  Särkeä voi kotona umpioida. Umpioimisen yhteydessä lasipurkki kuumennetaan uunissa nelisen tuntia, jolloin ruodot pehmenevät.

  Nyt saa särkeä ongella kudun lähestyessä.

  Aikoinaan kultakaivoksilla heitettiin platinaköntit pois, koska platina oli niin vaikea työstää, kun sitä oli vaikea saada sulamaankaan. Platina oli roskametalli. Nyt on asia toisin, kun on löydetty konstit.

 2. Ahven ei tosiaankaan roskakala, mutta särki on joissakin vesistöissä todella haitallinen ongelma, jota pitää tehokkaasti poistaa vesistöstä, jotta siitä vesistöstä joskus voisi tulla normaali. Särkeä on pidetty roskakalana lähinnä sen ruotoisuuden vuoksi.

 3. Pirkanmaalla on monia järviä nuotattu tasasin välein ja aina on saalis muutama tonni särkiä mutta eipä ole muuta keinoa sen vähentämiseen .
  Purkitimme särkeä melkoisia määriä mutta eipä niistä saanut omiaan pois jotenka se kuivu siihen .
  Joka sanoo Ahventa roskakalksi voi katsella sitä kassilohta se ei ole edes roska kala vaan selvää sitä itteään terv tepivaari

 4. Kyllä ahven on lähempänä jalo kuin roskalaa. Savustettuna, paistettuna tahi vaikka keittoon.

  Ja mikä parasta, ahventa saa helposti vaikka ihan mato-ongella.

 5. Noin on ja saa jopa joskus hauen ja ahvenen samalla matarilla,samalla kerralla pari kertaa käynyt jopa noin . terv tepivaari

 6. Kenttäpakissa nuotiolla haudutettuna Ahven – nam, nam. Melkein suoraan koukusta pakkiin. Tietysti voitakin pitää olla, että tulos on viimeisen päälle herkullinen.

 7. Noin on .
  Mutta kyllä tuo muikkukukkokin hyvää on mutteipa voita ahvenkukkoa terv tepivaari

 8. Ahveneen ei kyllästy vaikka kuinka paljon söisi ja paljon olen syönyt. Jos joutuisin autiollle saarelle ja saisin valita mitä yhtä ainoaa kalalajia siellä saisin syödäkseni niin hetkeäkään epäröimättä valitsisin ahvenen.
  Noin yleisesti ottaen ahvenen kohdalla on sellainen ongelma että yhä vähemmän on heitä jotka tohtivat kokonaisia ahvenia ruuaksi laittaa. Ja valmiit fileet ovat aika tyyriitä kaupan kalatiskillä, Vaasassa yleensä noin 27 euroa kiloa kohti kauppiaat perivät hintaa.

 9. No mää nääs käyn tuolla nässyllä ja ei sieltä saa mitään fileita pitää vaan osata itte ne laittaa vaikka fileiksi no ei se mikään ruudin keksijän homma ole .
  Oon määkin pari affenta eloni aikana syäny ja tuun varmaan syämään vielä ja siitä saa monia ruokia .
  Hyvä kala affen on ja onhan se kuhan sukulais kala terv tepivaari

Kommentoi