Mitähän tuo Tuomioja tarkoittaa?

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201804142200878298_ul.shtml

”Minua hämmentää se, jos lasten ja siviilien surmaaminen ns. tavallisilla aseilla on jotenkin hyväksyttävämpää kuin kemiallisia aseita käyttämällä. Lännen isku Syyriaan on hyväksyttävä jos se tuo sodan ja kaiken surmaamisen lopettamisen lähemmäksi, mutta se jää vielä nähtäväksi. ”

Tarkoittaako puna-Erkki, että Assadin sakkia pitäisi pommittaa muistakin siviilien murhaamisista, vai sitä, että ei Assadin sakkia saa myrkkyhommien takia pommittaa, kun ei muidenkaan siviilimurhien takia pommiteta?

Jaa käyttäen:


12 Replies to “Mitähän tuo Tuomioja tarkoittaa?”

  1. Olen tässä ajatellut Tuomiojan tavoin.
   Ei kaasulla tappaminen ole sen härskimpää välttämättä kuin muulla tavalla kuten napalmilla tappaminen tai kasvimyrkyillä tappaminen, mitä USA teki Vietnamissa, tai laihalla uraanilla tappaminen; laihasta uraanista kärsivät sekä omat että vieraat esimerkiksi Irakin sodan panssarintorjunta-ammusten kautta.

   Kaasu on kielletty siitä syystä, että se on köyhän väen sota-ase, koska sitä on suhteellisen halpa valmistaa. Ei pidetä hienona, jos köyhät taistelevat rikkaampiaan vastaan halvoilla aseilla.

   Kaasuase soveltuu terroristisiin tekoihin, josta syystä se pyritään kieltämään. USA pystyy omaa terroriaan varten rakentelemaan kalliimpia aseita, joten se ei kaasua tarvitse.

   1. eli saa kaasuttaa naisia ja lapsia, en oikein tajua, nythän syyrian oma maa kaasuttaa omia syyrialaisia,,,,jos suomessa suomalaiset alkaa kaasuttamaan hengiltä suomalaisia se on niinkuin ok…

    1. Hur så ok?
     Syyriassa ja Israelissa on känkkäröity vuosia. Siellä on kuoltu ikään ja sukupuoleen katsomatta.
     ———————
     Olisin taipuvainen uskomaan Lavrovin teorian, että kyseessä oli agenttien tekemä false fläg.

     1. Loogisesti katsoen Assadilla ei ole mitään syytä käyttää kaasuaseita. Se ei tuo hänelle mitään strategista etua. Hän ei saa luotua sillä edes semmoista kauhuvaikutetta jolla olisi väliä. Lisäksi tällä hän vaan pilaa sitä nostetta minkä sai suostumalla kemiallisten aseiden tuhoamiseen jokunen aika sitten.

      Tästä voi johtaa mielestäni muutaman option.
      1. Assad ei toimi loogisesti vaan mielipuolisesti. Ei olisi mitenkään kaukaa haettu teoria.
      2. Assadilla ei ole koherenttia hallintaa armeijastaan vaan hyökkäyksen teki jokin muu hänen valtansa alainen taho ilman hänen hyväksyntää. Ei kaukaa haettua tämäkään, huomioiden maan jo lähtökohtaisestikin hajaantunut tilanne.
      3. Hyökkäyksen teki joku muu taho. Teoriassa mahdollista mutta lähinnä salaliittoteoria ilman vahvaa todistetta.
      4. Kyse ei ollut hyökkäyksestä vaan onnettomuudesta. Kemiallisten aseiden kehitys on riskaapelia puuhaa ja voi käydä huonosti.
      5. Hyökkäystä ei edes tapahtunut. Se, että USA ja kumppanit lähtivät ampumaan kovilla ennen heidän itse haluamaa tutkimusta antaa hitusen lisäpainetta tälle, semminkin kun Syyrian ns. opposition kredibiliteetti ei ole ollut järin laadukasta tähänkään asti.

      Minulla ei ole mitään epäilystä etteikö Assad olisi karmiva hirmuhallitsija, mutta se ei tarkoita että kaikki syytteet pitää hyväksyä purematta. Totuus on sodan ensimmäinen uhri ja se on yksi uhri jolle sietäisi tarjota ensiapua.

 1. Tuomioja on krooninen pasifisti. En suostu vihaamaan häntä siitä hyvästä. Hänen ideologiansa voi olla epärealistinen, mutta se on myös kaunis.

  Annamme aivan liian helposti anteeksi ”hyvismaille” hyökkäyksiä joissa kuolee siviilejä. Se, että USA:n toimet tuomitaan, ei tarkoita etteikö myös Venäjän ja muiden toimia tuomittaisi. Venäjä ei ole sen vähemmän paskiainen vaikka myös USA on paskiainen.

 2. Jos menet Tuomiojan kanssa väittelemään naama naamaa vasten, on todennäköistä, että tulet häntä koipien välissä naama punaisena häpeästä. On hän niin kovaksi koulittu historioitsija-kansainvälisen politiikan asiantuntija.
  Perustavaa laatua oleva kysymys-kuinka tappaa, että se olisi parempi tapa kuin kurkun leikkaaminen.

 3. Spaeialsiti USAn ilmavoimien enyinen päälääkäri (Agent Orange ajoilta), senattori ja presidenttiehdokaskandidaatti Ron Paul sanoo, ettei ole mitään järkeä väittää, että Adssadin hallistus oli nyt käyttänyt kemiallisia aseita:

  http://truthinmedia.com/ron-paul-assad-gassing-people-total-nonsense/

  Ron Paul: Assad Gassing His Own People is “Total Nonsense”

  By Jay Syrmopoulos –
  Apr 12, 2018

  Washington, D.C. – Former Congressman Ron Paul has strongly argued following the alleged chemical gas attack blamed on the Syrian government that it makes no logical sense for Assad to order a gas attack, and has called the accusations a telltale sign of a false flag attack meant to provide justification for the U.S. military to maintain a presence in Syria.

  “An incident will occur and somebody will get blamed and it’s usually a false flag,” said Paul.

  “Right now, recently, it’s all been in Syria, ‘Assad did it! Assad did it!’” explained the former congressman. “No proof at all.”

  “The way the people that perpetuate these false flags [sic] say that Assad is gassing his own people, at the same time, he’s winning the war and the people are flocking back in to go to the territories that he has returned to the government of Syria,” explained Paul. “But, nevertheless, he’s out there gassing his own people, which makes no sense whatsoever and fewer and fewer people are believing this.”

  Paul, who founded the Ron Paul Institute for Peace and Prosperity in 2013 after leaving the U.S. House, presented his analysis via the Ron Paul Liberty Report, describing how foreign policy goals related to Saudi Arabia and Iran, and Russia, as well as the influence of neoconservatives, oil interests, and the military-industrial complex play into the current paradigm we see playing out in Syria.

 4. Ei ole mitään todisteita että Assad käytti kemiallisia aseita, eikä siinä olisi järkeä kun Assad on voittanut.

 5. Valitettavasti tuolla alueella ei järjellä pelata, vaan kaikenlaiset muut humpuukit ja kostomenttaliteetti toimivat.

Kommentoi