Olisi jo aika lopettaa hysteria

http://www.iltalehti.fi/pyeongchangin-olympialaiset-2018/201801312200708647_pz.shtml?utm_campaign=uutisboksi_201511&utm_source=aamulehti

”Norjan joukkueen villapaidasta valtava kohu – uusnatsien käyttämä logo näkyvästi esillä.

Villapaidan valmistajan Dale of Norwayn toimitusjohtaja Hilde Midthjell on yksi närkästyneistä.

– Uusnatsit ovat marssineet Norjan lipun kanssa. Tarkoittaako se, että meidän pitäisi lopettaa myös sen käyttäminen? Midthjell ihmettelee.”

Sama koskee myös Suomen, Ruotsin ja USA:n lippuja.

Uusnatsit ovat niitä heiluttaneet marsseillaan, joten yleisen natsihysterian mukaan ne ovat natsisymboleja ja niiden käyttö pitää kieltää.

Ihan vakavasti kysyen: Onko todella kaikilta muilta kiellettävä jonkin vanhan symbolin käyttö vain siksi, että jokin sakki on sellaista joskus käyttänyt väärässä tarkoituksessa?

Svastika on tuhansia vuosia vanha onnen symboli, mutta natsihysteriassa siitä nousee meteli silloinkin, kun se ei mitenkään liity natsismiin.

Sama koskee tuota ikivanhaa norjalaisten viikinkitunnusta.

 

20 vastausta artikkeliin “Olisi jo aika lopettaa hysteria”

  1. Miksiköhän vain länsimaissa noita vaaditaan kiellettäväksi, kun Intiassa ja muissa Aasian maissa niitä svastikoita kuitenkin käytetään jatkuvasti?

  2. Euroopassa kyse on takapajulasta tuossa hysteriamielessä, jos tuhansia vuosia vanhoja merkkejä kytketään yhteen pieneen sakkiin ja aletaan kieltää vain siksi, että se sakki käyttää sitä julkisesti.
    Kuten totesin, alkaa olla samoin perustein aika kieltää useimpien maiden liput siksi, että uusnatsit ovat niitä marsseissaan pitäneet esillä.

  3. Käveleminenkin pitäisi kieltää kun natsit tuntuivat kävelleen joka paikkaan.

  4. Svastika on ikivanha onnen symboli. Pelkkää svastikaa ei pitäisi kieltää silloin kun se ei liity mitenkään sosialismiin. Samoin sirppiä ja vasaraa on turha kieltää silloin kun se ei liity mitenkään sosialismiin.

  5. Mitenkäs sirppi/vasara merkki, taustalla miljoonia kidutettuja, nälkään näännytettyjä ja tapettuja?

  6. Arvatenkin myös pappa Freudenthalin haudalta Hietaniemestä löytyy tuo ”uusnatsien tunnus”.

    wiki:

    ” Freudenthalin kuoltua vuonna 1911 hänelle järjestettiin ”viikinkipäällikön” hautajaiset ja hänen haudalleen Hietaniemen hautausmaalle pystytettiin korkea riimukiviä jäljittelevä graniittinen hautamuistomerkki.[9] Toukokuussa 1913 ruotsinkielisten uusmaalaisten ylioppilaiden aloitteesta pystytetyn muistomerkin suunnitteli arkkitehti Birger Brunila. Hautakivessä on teksti få skola födas bättre än han (”monta hänenlaistaan ei ole syntyvä”).”

  7. Jos natsismi kielletään niin minusta voitaisi ihan hyvin myös kieltää kommunismi.

    1. Saatatpa John olla oikeassakin; ei mikään -ismi toimi ihmiskunnan/yhteiskunnan hyödyksi.
      Sitten kommunisti ja kommunismi eivät mielestäni ole sama asia.

  8. http://www.kysy.fi/kysymys/missa-sijaitsee-axel-olof-freudenthalin-hauta

    29.10.200713:08
    Helsingin kaupunginkirjasto

    Tieto herra Freudenthalin näyttävän viikinkihenkisen hautapaaden sijainnista löytyi yllättävän helposti. Helsingin Yliopiston yhteiskuntahistorian laitoksen julkaisemassa ”Uusmaalaisia henkilökultteja”-kirjassa mainitaan Freudenthalin komeat viikinkihautajaiset ja hänen viimeinen leposijansa Hietaniemen hautuumaalla. Tarkistussoitto Hietaniemen toimistolle paljasti haudan tarkan sijainnin: Vanha puoli, kortteli 6, linja 7 ja hauta 83.
    ————————————
    Joku voisi käydä kuvaamassa, jotta voisi postata kuvat aiheesta natsismin tunnukset.

  9. Tämä on vahän samanlaista kuin keskustelu joulutortuista tahi leijonasymboolista.

    Leijona riipusta eivät ole kutkaan muut kuin ns. suvaitsevaiset leimanneet rasistisiksi, muta ehkä se palvelee heidän hyväihmisyttään, muille se on osa suomalaista kansallisylpeyttä, jonka johdosta voidaan vaikkapa urheilumenestyksen johdosta hieman juhlia.

    Mikäli esim, Saksassa, Espanjassa tahi Italiassa, olisi vastaavia tuulihattuja tuomitsemassa esim. kansalliset symbooliit, niin heidät naurettaisiin suohon.

  10. Ylen uutisen mukaan Saksassa on kielletty jo numeroitakin:

    https://yle.fi/uutiset/3-6302715

    ”Suojelupoliisi joutuu ratkomaan joskus jopa taskulaskimella, tuottaako t-paidan laskutehtävä lopputulokseksi kielletyn numerosarjan, kuten esimerkiksi 18, 74 tai 88.”

    Jos Suomi seuraisi Saksan esimerkkiä, niin meidän pitäisi kieltää esihitleristiin ja rotutohtoriin, A. O. Freudenhaliin, eli RKP:n profeettaan viittaavat numerot ja numerosarjat, kuten 1, 6 ja 15 ja niiden yhdistelmät kuten 1x6x15 eli 90, 1+6+15 eli 22.

  11. Ilmeisesti tämäkin ranskalaistutkija oli saanut ruotsalaisilta ”tiedemiehiltä” vaikutteita. Toisen polven mamu, Freudenthal, oli täysin rinnoin suomalaisten rotusorrossa mukana. Mutta esimerkiksi yleissivistyksestä lapsipuolen asemaan jääneet Elisabeth Rehn ja Paavo Lipponen ottivat vastaan Freudenthal-mitalinsa ja palkintoon liittyvän rahakassin.

    http://orelma.fi/Rotuopit-ja-suomalaisuus.php

    ”Eräs ranskalaistutkija nimeltään Gobineau loi 1800-luvun lopulla suomalaisista melkoisen kuvan. Suomalaiset olivat keltaisia, pieniä, heikkojäsenisiä vinosilmiä, jotka olivat levittäytyneet ympäri Aasiaa ja Eurooppaa. Suomalaiset olivat alkukansaa, jotka olivat keltaisempia kuin kiinalaiset, koska kiinalaiset polveutuivat osittain valkoisesta rodusta. Muutenhan kiinalainen kulttuuri ei olisi ollut mahdollista! Suomalaiset olivat ihmissyöjiä, joten he olivat perillä luuopista. Malaijit olivat suomalaisten ja mustien sekoitus. Slaavien älyä heikensi suomalainen vaikutus. Jos Ranskassa nähtiin ihminen, jolla oli suuri pää ja neliskulmaiset vakavat kasvot sekä vinot silmät, niin syynä oli varma suomalaisveri.”

    1. ”Jos Ranskassa nähtiin ihminen, jolla oli suuri pää ja neliskulmaiset vakavat kasvot sekä vinot silmät, niin syynä oli varma suomalaisveri.”

      https://yle.fi/uutiset/3-7258992

      ”THL: Suomalaiset ovat erittäin isopäistä porukkaa

      Suomalaiset ovat sekä isopäinen että pitkä kansa. THL:n mukaan noin puolet suomalaisista lapsista joutuisi ison pään vuoksi jatkotutkimuksiin, jos neuvoloissa käytettäisiin kansainvälisiä kasvukäyriä.”
      ————————————

      https://www.mtv.fi/lifestyle/digi/artikkeli/miksi-suomalaiset-ovat-niin-alykkaita-nama-asiat-suomalaisista-ihmetyttavat-maailmalla/6330176#gs.q4Q=_Go

      Turkkilaisia ihmetyttää suomalaisten älykkyys. Ruotsalaisten google-hakujen perusteella suomalaiset ovat mongoleja. Mongolit ovat kansoista älykkäimpiä muiden keltaisten ohella, mutta lienemme enemmän sukua Kiinan savisotilaita piilottaneelle omituiselle keisarille.

  12. Niitä satunnaisia lukijoitamme varten, joiden yleissivistystä on koulupolitiikkaamme rajoittanut, eikä ole oma uteliaisuus vaivannut, niin selitän, mitä tarkoitan A. O. Freudenthalin ja svekomanian esihitlerismi -käsitteellä:

    Yleensä sotatoimet ja sortopolitiikka aloitetaan propakandalla, jossa kohde julistetaan ali-ihmisiksi.
    Suomalaiset tunnettiin ali-ihmisinä ympäri Tellusta merkittävässä määrin ruotsalaisten rotukiihkoilijoiden ansiosta. Ruotsissa suomalaisia sortivat ruotsalaiset, täällä svekomaanit, joiden pääprofeettana oli toisen polven maahanmuuttaja A. O. Freudenthal.

    Svekomanian esihitlerismi tuli esiin sisällissodassa, jossa svekomaanit edistivät kansanmurhaa. Se ei kohdistunut pelkästään punaiseen osapuoleen vaan joskus puolueettomiinkin, joista olen kuullut hajatapauksia. Punaisella puolella sotineita ruotsinkielisiä vapautettiin mm. Ekenäsin vankileirille joutumisesta.

    Saksassa Hitler on huonossa huudossa ja hänen kannattajilleen on määrätty rangaistuksia, mutta Suomessa svekomaanipuolue toimii kuin vapaasti ja heidän äänitorvensa Hufvudstadsbladet solvailee kansallisvaltiomme kannattajia. RKP:n, Höbelön ja Hoopoakatemian tiloissa esihitleristi Freudenthalin muotokuva lienee kunniapaikalla. (Åbo akademi ei ole suomentanut nimeään, vaikka sanotaan kielilain edellyttävän, että yliopistoilla pitää olla kaksikieliset nimet.)

    Suomen entinen pääministeri Lipponen saa vaikka köpötellä Freudenthal -killutin kaulassaan kuin tyhjää vaan, eikä poliisi häntä pidätä. Olemme suvaitsevaista kansaa saksalaisiin verraten. Mutta minun mielestäni svekomaanipuolue pitäisi lakkauttaa. Ruotsinkielisille uuden puolueen perustaminen olisi lasten leikkiä, kuten sinisen puolueen tai kansalaispuolueen rohkaisevat esimerkit osoittavat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *