Oli hyvä päivä ampumaradalla

Ammuimme viiteen satunnaisesti eri suunnilla ja eri etäisyyksillä oleviin nouseviin SRA-taulujen kaltaisiin pahvitauluihin, sekä paikalta, että liikkeestä – ampujan valinnan mukaan.

Pieni porukkamme ampui lähinnä reserviläiskivääreillä 7,62×39 ja 9 mm pistooleilla. Niiden paukkuja kului porukaltamme varmaankin enemmän kuin 600 kpl.

Itse ammuin yhden satsin liikkeestä sotilaspistoolilla 30 laukausta kolmesta eri lippaasta ja yhden satsin liikkeestä 63 laukausta ”rynkyllä” kolmesta eri lippaasta. Lähinnä ammutin toisia halukkaita. Taulut tuli kierrettyä melkoisen monta kertaa – hyvää liikuntaa.

Mikä parasta kaikki sujui todella miellyttävässä hengessä – ei minkäänlaista kränää vaan miellyttäviä keskusteluja ammunnan lomassa.

Ai niin, yhdellä ampujalla oli pistoolissaan rumpulipas – se ei ollut pitkä, mutta patruunoita siinä yhdessä lippaassa oli kuin nälkävuodessa. Kun ammutin niin patit eivät tuntuneet loppuvan koskaan. Ilmeisesti lippaassa oli 50 kpl 9 mm patruunaa.

13 vastausta artikkeliin “Oli hyvä päivä ampumaradalla”

  1. Pahvitauluihin tuli reikiä melkoisesti, jollekin ampujalle piti jo leikillisesti huomauttaa taulujen turmelemisesta – kun oli niin hyvin osumia.

  2. Meikällä meni päivä mustikka metällä. Harvoin on mustikoita näin aikaisin.

    1. Poimin eilen suuhuni, mutta minun mielestäni ei ole vielä oikea mustikka-aika. Antaa niiden vielä kasvaa ja makeutua.

      Toki voi olla paikkoja, jossa ovat jo valmiita poimittavaksi.

    1. On enemmän kuin 10 vuotta siitä kun olen viimeksi ollut riistajahdissa ja vieläkin enemmän kun olen jahdannut muuta kuin hirviä.

      Minä harjoittelen, että voin tarvittaessa puolustaa Suomea ja Viroa.

    2. Minä taas mielelläni ammun riistaa, koska riistaliha on ainoata luonnollista ja erittäin maukasta lihaa tehomössöön verrattuna..

    1. Tarkka-ampujat ovat nykyisessäkin sodankäynnissä hyvin tärkeitä. Tavallinen sotilas ampuu tehokasta tulta melko lyhyeltä etäisyydeltä – tarkka-ampuja esimerkiksi kolminkertaiselta etäisyydeltä. Hyvä tarkka-ampuja tekee pitkältä matkalta vihollisesta selvän yhdellä laukauksella – eikä ammu samasta tuliasemasta toista kertaa, joten hänen ei tarvitsekaan juosta.

      Ei hyvä ampumataito ikää katso.

      Itse en ole tarkka-ampuja, enkä kympintappaja. Harjoittelen kiikarikiväärilläni vain noin kerran vuodessa – repputuelta.

  3. Sissi ei käytä ampuma-asetta kuin vain viimeisessä hädässä itsepuolustukseksi, kun kaikki on mennyt pieleen. Mutta silloin pitää osata ampua nopeasti osumia vihollisiin.

  4. Niin. Onkin vallan mainiota että reserviläiset harjoittelevat ja vielä omalla kustannuksellaan. Moni armeijassa työtä tehnyt on huono ampuja. Moni näistä laiskistuu, lihoo ja hoitelee pelkkiä paperi hommia. Varsinkin moni viime vuosituhannella armeijassa työskennellyt henkilö. Nuoret on homma erikseen, niillä on paremmat taidot kuin vanhoilla jäärillä.

    Hyvä että vapaaehtoinen maanpuolustus on näin hyvällä mallillaan. Ilman sitä ei olisi nyt Suomessa toimivaa reserviläisarmeijaa, olisi vain vanhoja kaljamahaisia pahan sisuisia skappareita.

    1. Rynkynpatien hinta on muuten noussut nopeasti. Minulla on sen patilaatikon kyljessä hinta mitä käytimme ammunnoissa. Silloin 7,62×39 maksoi 0,25 euroa. Kun viimeksi ostin niitä, niin se oli 0,3 euroa ja ammunnoissa kuulin, että nyt ne maksaa jo 0,39 euroa per kipale. Ilmeisesti Ukrainassa ja Syyriassa niitä nyt kuluu niin pirusti, että hinta nousee.

      Elisabeth Rehn osti niitä romuraudan hinnalla Saksan itäisen miehitysvyöhykkeen konkurssipesästä 300 000 000 kappaletta ja niitä tuhotaan Suomessa muka vanhentuneina. Se tuhoaminen maksaa rahaa. Niitä pitäisi myydä asevelihintaan tai jakaa ilmaiseksi ressuille sen sijaan, että tuhotaan. Olen kääntynyt puolustusministeriön ja puolustusvoimien puoleen asiassa, mutta laki kieltää antamasta tai myymästä niitä ressuille – voi perrrrkele.

  5. Tiettyjen kommentoijien kommentit poistetaan minun blogistani täysin sisällöstä riippumatta – sillä olen kyrpiintynyt niihin kommentoijiin ja tehnyt kyseisen päätöksen.

    1. Täällä on jostain syystä henkilöitä jotka nauttii toisten kiusaamisesta. On hölmöjä ja on todella hölmöjä. Ei mennä samalle tasolle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *