7 vastausta artikkeliin “Suomen aurinkovoimaloiden tuotanto 1.1.2018”

  1. Niin, minä olen aiemminkin kirjoittanut nimenomaan aurinkovoimasta (valtakunnanverkkoon sähköä tuottavista laitoksista). Samoin tuulivoimasta (valtakunnanverkkoon sähköä tuottavista laitoksista).

    Ne molemmat ovat haitallista sattumavoimaa – se hullutus maksetaan veronmaksajien pussista ja huijarit pistävät tyytyväisinä rahat taskuunsa.

    1. Ydinvoima on selkeää jne. Aurinko, tuuli, vuorovedestä saatava energia ja laineista (liike-energia) ja muut sellaiset on tuurillaan energiaa, monasti nöiden rakentaminen ja ylläpitäminen on jo sinäänsä kallista. On eri asia laittaa joku aavikko täyteen tuottamaan ympäri vuoden esim aurinkoenergiaa kuin pallon puoliskolle jossa osa vuodesta on pimeää ja muutoinkin pilvistä.

      1. Aurinkovoimassa voi olla (siis voi olla) järkeä siellä, missä sähköä kuluu eniten jäähdyttämiseen kun on liian kuuma. Eli ehkä Kaliforniassa.

        Kun aurinko porottaa suurimmalla teholla, niin sähköä myös kulutetaan suurimmalla teholla. Olen itse Kaliforniassa siirtynyt ilmastoidusta hotellista ilmastoituun autoon ja autosta ilmastoituun konttoriin, kun ulkoilman lämpötila varjossa oli 40 astetta Celsiusta. Jäähdytykseen kului pirusti energiaa.

  2. Oletko kenties kouluttautunut Kalle alalle, vai onko ihan semmoista teeseitse opiskelua. Ei tässä muuta. Juhanihan esittelee tässä faktaa asioista.

  3. Olen selväsanaisesti tiedottanut Pohjolalle ja Karjalaiselle, että EN salli heidän kommenttejaan minun blogissani, vaan poistan ne.

    Katson heidän kommentoinnin blogiini olevan verrattavissa kotirauhan häirintään – aivan kuten vaikkapa häirintäpuhelut.

  4. On erikoista että pari henkilöä pyrkii määrittämään blogiaustalla mistä saa ja mistä ei saa puhua. Heidän keinot on ärsyttää tahallaan ja saada toinen provosoitumaan. Eipä kannata alentua yhtä alas vaan jatkaa vapaasti omaa asiaa ja sitä mistä haluaa kertoa. Edelleen. Kaikkia kun ei voi ikävä kyllä mielyttää….eikä pidäkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *