Yleensä ei ole hyviä uutisia

Uutisiksi päästetään jostakin syystä lähinnä negatiivisia uutisia. Joskus kuitenkin on myös positiivisia uutisia – varsinkin jos seuraa ulkomaisia uutisia, edes veljeskansastaltamme Virosta.

On jo useista eri lähteistä näytetty toteen, että Venäjän joukot Syyriassa, jotka on naamioitu ”yksityisen yrityksen Wagner” joukoiksi ovat kärsineet jenkkilän puolustuksellisessa hyökkäyksessä varsin merkittäviä tappioita.

Venäjä tietysti tapansa mukaisesti kieltää yhdenkään venäläisen sotilaan kaatuneen. Maskirovkaa – petosta.

Kyseessä olivat Venäjän valtion palkkasotilaat, joita Venäjän valtio ei tunnusta sotilaikseen, joten invalidisoituneet venäläiset sotilaat eivät saa eläkettä, kaatuneiden omaisille ei tarvitse maksaa korvauksia, kaatuneiden tunnistamisesta ja hautaamisesta ei tule kustannuksia, jne. Aivan kuten Tshetshenian sodissa.

Oheisen uutisen mukaan Venäjän palkkasotilaita kaatui viime viikolla Syyriassa tässä yhdessä ainoassa jenkkien puolustuksellisessa hyökkäyksessä noin 100 ja haavoittui ehkä 300. Lukemat voivat hyvinkin olla merkittävästi suuremmat. Ryssälä myöntää noin 5 kpl tappiot – kuten tavallista.

13 vastausta artikkeliin “Yleensä ei ole hyviä uutisia”

  1. No joidenkin mielestä on hyvä uutinen ja toisen mielestä taas huono ja sellasta se oikeasti on kaikissa uutisoinnissakkin terv tepivaari

  2. Venäjällä näytetään hyviä uutisia niiden kotimaasta, mutta huonoja uutisia muualta maailmalta. Niin se oli jo Neuvostoliiton aikanakin.

  3. Ei ainakaan Trumpista. Ei mitään hyvää vahingossakaan. Ihan kuin meidän kattava media ohjaisi meitä ajattelemaan tietyllä tavalla.

  4. Se on totta, varsinkin näillä palstoilla harvoin näkee mitään positiivista.

  5. Juuri katsoin YLEn verkkosivuja, ensimmäinen uutinen suurilla kirjaimilla oli että Markkanen heitti niin ja niin monta pistettä.

    Hyvä vaiko huono ”pääuutinen”. Jonkun mieleestä hyvä, joku katsoo palstatilan tuhlaukseksi tai ärsyttäväksi, kolmannelle yhdentekevä.

  6. Ei Suomessa saa kannatusta mikään positiivinen juttu eikä Media niistä mitään julki tuo .
    Vaikka on toki positiivistakin Suomessa paljonkin ne vaan ei myy vaikkapa lehtiä . terv tepivaari

    1. Esimerkiksi Virossa kerrotaan kun joku tekee hyvän työn. Otti rosvon kiinni, pelasti jäihin pudonneen, esti rattijuoppoa ajamasta, jne.

  7. Tepi sen taas sanoi, yksinkertaisen tosiasian. Suomalainen lehtien ostaja on paljon kiinnostuneempi vastoinkäymisistä, mokista, onnettomuuksista, skandaaleista jne.
    Mutta YLEllä olisi mahdollisuus vapaammin valita linjaansa koska sen talous on verovaroin turvattu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *