Asiallista keskustelua, vaikkakin eri mieltä.

Myllymatti se jo toikin esille tämän meidän keskustelukulttuurimme/vähän osallistujia.

http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252513-putin-loukkaa-suomalaistenkin-arvoja

Yllä linkki US-mielipide. Siinä olisi mielestäni varsin asiallista keskustelua akselilla, Venäjän vaalit, Ukraina/vaaliboikotti, Krim, Georgia; aiheita, jotka tuon tuostakin tuodaan kovin putkinäköisesti esille. Tosiasia kuitenkin on, että meillä on runsaat 1300km naapurimme kanssa yhteistä rajaa ja naapuriammehan emme tunnetuista syistä pysty vaihtamaan. Siis eläkäämme näissä kuvioissa ja mottoni on, että karhua ei pienoiskiväärillä kannata ampua.

On lähinnä naurettavaa lietsoa sodanuhkaa Venäjän taholta, ei Venäjällä minun kapean käsitykseni mukaisesti ole intressejä hyökätä Suomeen. Olkaamme siis suomalaisia Venäjän naapurina tai vaikkapa siitä huolimatta.

Mielipiteitä tuodaan (linkkini mukaisessa keskustelussa) esiin laidasta laitaan, kärkkäästikkin mutta fiksusti. Ketään ei nimitellä ei solvailla (ikävä kyllä, näilläkin sivustoilla se on joillekkin mahdollista).

Emme kyllä tällä pelillä taida saada edes merkittävästi potenttiaalisia  uusia kirjoittajia.

Myönnän kyllä itsekkin tehneeni avauksia, ihan sotilaallisistakin aiheista mutta periaatteessa, mikä koskee suoranaista sotaa; ei ole minun alaani. Historialliset asiat, joissa ripaus sotahistoriaakin, minua kiinnostavat.

3 vastausta artikkeliin “Asiallista keskustelua, vaikkakin eri mieltä.”

  1. Vikipedian näkemyksiä keskustelusta joihin lienee helppo yhtyä

    ” Keskustelun vuorovaikutteisuus perustuu siihen, että osapuolet tuovat keskusteluun lisää asioita vastaukseksi aiemmin sanottuun”

    ”Monologi ei ole varsinaista keskustelua. Se on yhden ihmisen puhetta, eivätkä siihen vaikuta kuulijan tai kuulijoiden repliikit”

    Wikisanakirja eipäsjuupas ”keskustelusta”

    ”paikalleen juuttunut keskustelu; keskustelu, jossa ei esitetä argumentteja vaan keskitytään kiistelemiseen”

  2. Asiallinen keskustelu vaatii niin paljon ja kovasti. Me pystymme siihen aika ajoin, Usarissa joskus harvoin onnistuu, mutta kaiken kaikkiaan netissä vaikeaa.

    Olen henk koht melko tyytyväinen meidän ns. orgaaniseen kasvuun, eli ei tule koko ajan väkeä ovista ja ikkunoista mutta silloin tällöin uusia. Se pitää vähän yhteisöllisyyttä paremmin.

  3. Kyuu kun sanotaan että hitaasti kiiruhtaen tulee parempi tulos .
    Enkä minä lainkaan pidä suurena juttuna asiallista kinaamista, siinä ei tosin mennä henkilö tasolle vaan juttu sinänsä voi olla riepoteltavana asia linjalla .
    tarkoittaa mm laatusanojen viljelyä ei silloin tarvita . terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *