Israel ei kuulu kansalaisilleen vaan koko maailman juutalaisille, tahtoivat tai eivät.

https://yle.fi/uutiset/tuoreimmat

Siinä Hannu Reimen melkoisen tyhjentävä ja tasapuolinen kolumni käsiteltäessä Israelin valtiota vs palestiinalaisuus.

Koko Israel muuten on melko erikoinen lähi-idän valtio; sen rajat kun kaikenaikaa kuten Hannu Reimekin toteaa, muuttuvat mutta vain Israelin eduksi.

Osmanien vallan aikaan ja sen jälkeen kun määriteltiin ranskalaisten ja brittien saaliinjaolla  Eretz Yisrael , joka tarkoittanee juutalaisten maa. Kristittyjen kielessä taas Palestiina tarkoitti samaa aluetta.

Hannu Reimen  näkökulma on kieltämättä mielenkiintoinen.

14 vastausta artikkeliin “Israel ei kuulu kansalaisilleen vaan koko maailman juutalaisille, tahtoivat tai eivät.”

  1. En nyt ota kantaa itse avaukseen mutta se saattoi minut ihmettelemään kuinka erilailla mieltämme kuohuttaa kuolonuhrien määrä erilaisissa tilanteissa. Israelin tapauksessa maaliskuun lopulta 160, Sharpevillen verilöylyssä Etelä-Afrikassa vuonna 1960 seitsämänkymmentä, Italian siltaturmassa nelisenkymmentä.

    Esimerkiksi tällaiset uutiset saavat medioissa huomattavasti tilaa päivien jopa kuuukausien ajan. Jos taas Afganistanissa tai lähi idässä pommi tai väijytys tappaa vastaavia määriä viattomia ihmisiä niin meidassa on siitä yhtenä päivänä muutama sana. Aika valikoivia olemme säälimme ja vihamme kohteiden valinnassa.

    1. Artikkeli on kokonaisuudessaan Hannu Reimen kirjoittama kolumni, mielestäni kuitenkaan se ei ottanut kantaa kummankaan osapuolen nimissä.
      Mitä Afganistaniin tulee; samanlainen tilanne siellä, nyt vaan USA-johtoisen liittouman toimesta soditaan. Koko lähi-itähän on ollut sotatannerta koko tunnetun historian ajan ja mielestäni tulee olemaankin.

  2. Ihmiskilpien käyttäminen sotiessa on aina ollut altavastaajan keino. Ei muuten ollut Suomenkaan sodissa tuntematon, ”miinanpolkijat”. Ylipäätään tuo ihmis-/lapsikilpien käyttäminen on ollut ja aina ollut melko harmaalla alueella. Vaikeaa todistaa.

  3. Silloin kun puhutaan että toinen osapuoli A sitä ja tätä ja sitten jätetään kertomatta että osapuoli B kalastelee suosiota härskisti.
    Miksi lapsia kuolee jos ne ei ole ihmiskilpinä??
    Muistetaan koko ajan että ”pyhän sodan” uhrit pääsee taivaaseen.
    Eli osapuoli B voi hyvällä omallatunnolla uhrata muutaman saadakseen osapuoli Aan ”näyttämään” tappajalta.

  4. Kristityt tukevat Israelin valtiota, ortodoksijuutalaiset vastustavat sitä ja sympatiseeraavat seemiläisveljiään, arabeja. Ortodoksien eli oikeaoppisten mielestä Israelin aika on vasta sitten, kun Messias on saapunut.

    Kristikunta taas odottaa antikristusta lopun ajan merkkinä.

    Nykyinen Israel on pitkälti ateistinen. Se vastustaa kristillisyyttä maaperällään eli on antikristillinen valtio.

    Kaksi tuhatta vuotta juutalainen kirjanoppinut, Saul, oli kristittyjen vainoaja siihen asti, kunnes Herra kumautti häntä otsikkoon hengellisellä halollaan vieden mm. näkökyvyn.

    VT:n mukaan on Herra kumauttava koko Israelia hengellisellä halollaan päähän ja kääntävänsä kansan kohtalon.

    Tätä tulkintaani, joka on varsin johdonmukainen, saattaa moni kristitty pitää yllättävänä. Sitä tuskin sionistit kristillisyyden vastustajina lainkaan hyväksyvät. Ortodoksijuutalaisista en ole varma.

    —————————–
    Minulla on valokuva mummoni äidin arkun ääreltä, siinä leski ja aikuiset lapset näyttävät juutalaisvivahteisilta ulkonäöltään. Mistähän johtunee. Aikoinaan Hesan suunnalta tuli Sahalahteen muuan entinen sotilas, nimeltään Garp. Venäjän armeijassa palveli juutalaisia. Mutta Garp saattoi olla Ruotsin perua.
    —————————-

    Israelin taistelutilanteeseen en haluaisi sekaantua millään tavoin.

  5. Niin, tuo helleenijuutalainen Saul vaihtoi nimensä Paavaliksi.

    ”Paulus on miehen etunimi. Nimen alkuperä on kreikkalaisessa nimessä Pavlos, joka tarkoittaa ’pieni’.”

    1. http://www.reinosav.net/3-maailmansota.html

      ”3. Kolmannen maailmansodan olisi määrä tapahtua juutalaisuuden ja islamin välillä. Sodan olisi määrä kestää kolme kuukautta. Kun Pike sai näkynsä v. 1870, ei ollut vielä siionistista liikettä eikä kukaan (paitsi Raamatun kirjoituksiin uskovat) ajatellut Israelin valtion enää syntyvän uudelleen.

      Nyt UMJ:n suunnitelman mukaisesti illuministiset maailman vapaamuurarijohtajat ovat käynnistäneet kolmanteen maailmansotaan johtavat tapahtumat. Sotaan, joka alkaisi Israelin ja sen arabinaapureiden välillä ja leviäisi koko maailmaan. Tämän kolmannen maailmansodan savusta ja tuhosta Antikristus nousee ja ottaa maailman johdon sille annetuksi ajaksi.”

      ————————————————————

      Uusi laki alistaa Israelin illuminaatille. Joten kohta antikristus on ovella

      1. Jaa-a. On erittäin todennäköistä että lähi-idässä roihahtaa oikke kunno rähinä. Kuka ketäki vastaan sotii on arvoitus. Trump/Iran on johonkin suuntaan menossa ja mitä siitä seuraa?

  6. Tuodaan tähän kohtaan tämmöne :

    Yleissopimus lapsen oikeuksista (CRC, engl. Convention on the Rights of the Child) on Yhdistyneiden kansakuntien tekemä sopimus, joka on ensimmäinen kansainvälinen lainsäädännöllisesti sitova alle 18-vuotiaiden ihmisten täysimääräisten ihmisoikeuksien takaamiseksi kaikissa tilanteissa ja olosuhteissa. Lapsen oikeuksien sopimus määrittelee lapsen kansalais-, kulttuuri-, talous-, poliittiset ja sosiaaliset oikeudet.[1]

    Onko kaikilla lapsilla oikeus elämään ??

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Lapsen_oikeuksien_sopimus

    Kun jonkun on oikeus sitä tätä ja tota koska se vastapuolen mulkvisti on ansainnut sen saattaa joku intoilija ajatella ja samalla hän hyväksyy lasten käyttämisen jonkin asian välineenä.

    Suomessa : https://www.oph.fi/koulutus_ja_tutkinnot/perusopetus/hyvinvointi_ja_turvallisuus/koulumatkat

  7. Niin, mitenkäs ne Israelin rajat sillä tavalla muuttuvat? Vuonna 1947 YK hyväksyi kompromissin, jossa juutalaiset saivat tietyt, asuttamansa alueet sillosesta Palestiinasta tai mitä siitä oli jäljellä kun Jordania oli jo lohkaistu arabeille. Mutta arabeille ei riittänyt sekään. Juutalaisille ei pitänyt antaa mitään vaan heidät oli tarkoitus pyyhkäistä mereen, Vuonna 1948 Israelin brittien lähdettyä ja Israelin itsenäistyttyä Egyptin, Jordanian, Syyrian. Libanonin ja Irakin armeijat ryhtyivät sitä toteuttamaan. Mutta hävisivät ja silloin se Israelin alue muuttui ja kasvoi, voi voi arabiparkoja! Urheat arabit eivät kuitenkaan antaneet periksi eivätkä halunneet tehdä rauhaa Israelin kanssa vaan valmistautuivat uuteen sotaan. Vuonna 1967 näytti taas koittavan tilaisuus ja Egypti pyysikin Siinailla olevia YK;n rauhanturvaajia menemään pois hyökkäyksen tieltä. YK suostui kiltisti. Israel ei odotellut enempää vaan tuhosi hyökkääjien armeijat lähtöasemiinsa. Taas rajat muuttuivat ja Israelin hallintaan joutuivat ne alueet, joille arabit NYT haluaisivat ”Palestiinan valtion”. Parempi myöhään siellä kai ajatellaan, kun siitä ei ollut mitään puhetta silloin kun heillä oli ne alueet.

    Israel valloitti myös Siinain Egyptiltä, mutta antoi sen takaisin kun Egypti teki rauhan Israelin kanssa. Israel myös vetäytyi ”palestiinalaisten” Gazasta ja purki sieltä siirtokuntansa. Arabit eivät siitä pitäneet ilmeisesti, koska alkoivat ampua raketteja Israeliin ja kaivella tunneleita jotta pääsisivät tappamaan juutalaisia. Israel ei ehkä haluia samaa kaaosta Länsirannalle eli Juudeaan ja Samariaan joten sen on miltei pakko pitää ne alueet hallussaan.

    On se niin ikävää kun arabit ovat aina saaneet neniinsä eivätkä ole onnistuneet tuhoamaan Israelia. Ihan itkettää arabien puolesta. Harmittaisi sekin, jos joku kiusattu löisi koulukiusaajaa nenään eikä kiusaaminen onnistuisikaan. Kamalaa väkivaltaa ollisi semmoinen.

  8. Reime on tasapuolinen ja totuudellinen kuin Pravda, joka tarkoittaa totuus. Totta joka sana ja kirjain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *