Koirat ravintolaan.

https://yle.fi/uutiset/tuoreimmat

Olen vuosikymmeniä koirien kanssa elänyt, harrastanut ja koirien tuottamaa ”leipää” saanut.

Mutta, koira ravintolaan; periaatteessa kyllä mutta koirat. Ovatkohan ihan yhteiskuntakelpoisia ravintolaelämään.

Voisi kuvitella

; olen ruokailemassa ja pöydän alta tulee koira, olisikohan sinulla jotain minullekkin?

Ei, vaikka olen koirien ystävä, ravintolaan aniharvat  koirat sopivat.

18 vastausta artikkeliin “Koirat ravintolaan.”

  1. En ole ekspertti, mutta tiedän että ravintolaruokailu – tai sen puoleen edes sisätiloissa ruokailu – ei ole koiralle lajityypillistä.

  2. Saahan sellaisen ”rakkiravintolan” perustaa vapaasti.
    Itse pysyn sellaisesta poissa, kuten kattikahviloista jne.

    Olen lapsesta alkaen elänyt koirien kanssa ja minulla on ollut jokunen koira itsellänikin. Pidän koirista, mutta en kissoista.

    En silti näe mitään järkevää perustetta sille, että jonkun nelijalkainen ”perheenjäsen” saisi tulla pilaamaan oman ruokailuni ja ravintolailtani.

  3. Kyllä tämä on sitä kun yritetään koirasta tehdä jotain muuta kuin koira ja suorastaan estetään koiran olemasta koira.

    Ikäni olen koirien kanssa elänyt ja tullut siihen ajatukseen, että koira on tyytyväisin silloin kun se saa olla koira ja tietää asemansa laumassa.

    Olen myös aivan vakuuttunut, että jos koiralle annetetaan kaksi vaihtoehtoa, lähdetäänkö ravintolaan vai otatko tästä naudan sääriluun? Valinta on sääriluu ja vielä kun pääsee pihalle syömään niin se on siinä.

  4. Oli ihana yllätys, ko Hertan kans päästiin Helsingissä joka paikhaan, mihin mie ittekki siis halusin ja ravintoloihin ja syöhmään ja hienosti meni ja ihan keskelä Helsinkiä olthiin ja Torni- hotellissa asuttiin.

    Mahtava tuuriko niin hieno koira eikä tosiaan hinkunu eikä hönkyny mithän.

    Etukätteen vähän huoletti, ko en halunu jättää sitä yksin minnekkään enkä tieny Helsingin tapoja.

  5. En minäkään, vaikka olen nuoruuteni ja vielä työelämässä koirien kanssa pelannut, hyvällä niitä ravintolassa katso. Miltähän tuntuisi, jos jonkun lemmikki, hevonen ilmestyi ovelle.

  6. No ei sovi Ravintolaan koira, ja vaikka mulla tuo iraplikka onkin en vie sitä edes kaupan ovelle .
    Pidän meidän vanhasta rouvasta niin paljon, etten sitä vie ja sillä tavalla kiusaa parasta kamuani .
    kaupasta kun tulee aina niin hemmetin hyviä haisuja, millasia ne haisut ovat ravintolassa no varmuudella vieläkin paremmat . terv iraplikka ja tepivaari

  7. Koira ravintolassa ei ole hyvä juttu. Koska se johtaa väistämättä siihen, että iso joukko ihmisiä joutuu kääntymään ovelta takaisin. Kuka mistäkin syystä. Ei koiran paikka ole kaikille avoinna olevassa ravintolassa.

    Samaa mieltä siitä, että koiraa pyritään liikaa inhimillistämään. Ei koira ole ”hän”.

    Toisaalta olen joskus pohtinut, että ovatko sitten koirat ravintolan ovella tasa-arvoisia keskenään. Jos sisälle on pyrkimässä esim. kääpiövillakoira ja vaikkapa mastiffi, niin otetaanko ne molemmat yhtä avosylin vastaan.

  8. Koiran ravintola omakotitalon pihapiiri ja jos halutaan lähteä gourmettia hakemaan niin sitten metsä.

    Koiralla on turkki. Ei siksi että se on trendikästä, vaan siksi että se pärjää ulkona. Siellä hän tekee oman osansa puolustamalla perhettä ja vastaavasti perhe pitää koiran turvassa, ruokittuna ja antaa sille tilaa juosta ja telmiä.

    Mikään näistä ei toteudu ravintolassa eikä opiskelijayksiössä.

  9. Rottia jo onkin huonotasoisissa ravintoloissa, ainakin takapihan roskiksissa. Onkohan tämä koira ravintolaan sakki niitä jotka ei tee lapsia ja ottavat sen koiran korvaamaan lapsen perheessä, sitten kuvitellaan että yhteiskunta mieltää ne heidän ”lapsikseen” ja niitä voi kiikutella immeisten paikoille. Veikkaan jotain tämän tyyppistä. Muutoinhan koirat on mukavia. Tänään on kansainvälinen koirapäivä 24.4.

  10. No mulle koira ei ole lapsen korvike ja olen kohta 70 v se lapsien aika on kohdaltani ohi terv tepivaari

    1. Ei ole mullekaan lapsen korvike. Se on koira. Uskollinen ystävä ja perheenjäsen.

  11. Ei Hertta vaikuttanu häirittevän kettään yhessäkkään paikassa, ruukaattako käyä ravintoloissa, mie näin muitaki koiria Helsingin syömäpaikoissa enkä nähny kettään häirittevän. Lentokentällä kyllä äriseviä haukkujia hönkysi, mutta niitei semmosia tuotu matkassa ravintoloihin.

  12. Hilkka ja pikku Hertta mulla on kyllä kyse siitä että iraplikka kärsisi siitä kun kirsuun tulis hyviä herkun hajuja ei tosin saisi maistaa niitä kaikkia .
    Tosin käyn itse aika harvoin Suomessa ravintolassa mutta koirista se taas ei kyllä johdu .
    Ne ei minua häiritse mitenkään olipa paikka ravintola taikka puistokäytävä kohtaamis paikkana .terv iraplikka ja tepivaari

  13. Lueskelin asiasta koirasuomi.fi sivuilta. Siellä oli listausta ravintoloista joihin koiran saa ottaa mukaan, aika paljon niitä on, että ei suurempaa huolta heillä jotka hurttansa kanssa ravintolaan halajavat.

    Tämä on varmaan ravintolan pitäjälle laskelmoinnin paikka, kuinka paljon on asiakkaita jotka koirat sallivat ja kuinka paljon heitä jotka syystä tai toisesta eivät jalallaan astu samoihin tiloihin koirien kanssa, siinä arvaus rahantulosta ratkaisee.

    Ehkä jostain löytyy myös lista paikoista joihin koiraa ei saa viedä mukanaan, heille jotka ovat allergisia, heille jotka eivät yksinkertaisesti pidä koirista, puhumattakaan koirapelkoisista. Peloillemme emme juuri voi mitään, ovaat sisäsyntyisiä, hämmähäkkien, kärmeksien, ahtaiden paikkojen pimeyden pelot.

  14. Erikoista on touhu. Järjestyslaki kieltää koirien tuonnin torille toriaikaan, mutta ravintolaan saa koirat viedä.

    Suomessa ollaan kovin tarkkoja ruokapaikkojen hygieniasta ja elintarviketurvallisuudesta (mikä on hyvä asia), mutta samaan aikaan sallitaan eläinten tuonti ruokailutiloihin. Koira ravistelemassa itseään avoimen ruokalinjaston vieressä ei ainakaan minun ruokahaluani lisää.

    Pitää myös muistaa, että on suuri joukko allergisia ihmisiä, joille koirien läsnäolo samoissa tiloissa aiheuttaa pahoja ongelmia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *