Mahdollisesti tuleva sota Suomessa.

Luinpahan tuolla Seurassa 2.8.2018 analyysin tulevasta? sodasta. Seura nyt ei kuulu oikeastaan suosikkeihini mutta kuitenkin, haastatellut asiantuntijat tuntuivat päteviltä.

Siis, ei hehkutettu sissitaisteluja, ei suojeluskuntia, ei aseiden kotona säilytystä.

Pääpaino oli tavallisen kansalaisen kotonaan pärjäämisestä.  Kotivara 3vrk, viikko jopa kuukausi.

Todettiin mm, että kaupunkilaiset olisivat ensimmäisenä hätää kärsimässä; tuskin kenellekkään yllätys.

Omassa huushollissani kyllä pärjäisin kuukauden pari helpostikkin. Kalaa saisin järvestä, aurinko takaisi kalastusveneeni energiatarpeen.

Seuran pohdinta ”tulevasta sodasta” oli varsin mielenkiintoinen.

 

Jaa käyttäen:


7 Replies to “Mahdollisesti tuleva sota Suomessa.”

 1. Se on siitä kiinni pääseekö sitä mökille pakoon vai ei että miten sujuu. Jos tarpeeksi moni maantie pommitetaan paskaksi niin huonolta näyttää. Toki, hädän tullen tuon matkan kävelee.

 2. Sotahan, niin kuin olemme lukeneet; se voi olla muunkinlaista kuin aseellista sotaa. Senverran pitkään on aikanaan minulle opetettu tuosta sodan eri kuvioista, että sota ei välttämättä ole aseellinen konflikti.
  Suurvallan intresseissä tuskin on ykkössijalla esim infrastruktuurin tai teollisuuden tuhoaminen.
  Valtionhan saa ”polvilleen” muutenkin; esim painostamalla sotilaallisella voimalla, ”rautaa rajalle”, vaikuttamalla poliittiseen päätöksentekoon, lamauttamalla strategisesti tärkeitä tuotannon aloja… jne. Näistähän olemme saaneet lukea uutisoinnista. Maa on mahdollista jopa saada totaalisesti kauppasaartoon jne.

  1. Jos Venäjä oikeasti haluaisi valloittaa Suomen; helposti se menisi. Venäjällä on 16 kpl Tu-160 strategista pommittajaa. Maailman raskaimpia strategisia pommittajia ja yliäänikoneita.
   Tuolla jollain avauksella kerrottiin georgialaisten ampuneen alas strategisen pommittajan Tu-22M, ei ollut strateginen pommikone vaan tiedustelukone, tosin pommittamiskykyinen.
   Suomen luhistamiseen riittäisi ainoastaan yhden Tu-160:n pommikuorma oikein sijoitettuna.
   En oikeastaan tahdo uskoa, että Venäjä näin massiiviseen tuhoamiseen ryhtyisi; tuskin mikään muukaan suurvalta johonkin kohdemaahan.
   Kuten jo aiemminkin kirjoitin, keinoja on valtion alistamiseksi muitakin.

 3. En usko että Suomi sotaan joutuu ellei Suomi tee jotain tyhmää kuten kutsu ulkomaalaisia joukkoja tänne.

 4. Tuo hysterisointi sodasta on varmaan ainakin vuosisatoja vanha vaikuttamisen apuväline. Sitä kun käytetään apuvälineenä politiikassakin.
  Mahdollisen sodan suhteen olen lähinnä realisti; tarkoitan nyt sodalla aseellista konfliktia, esim Venäjällä ei mielestäni ole järkevää syytä, ei sotilaallista eikä taloudellistakaan, joten melko levollisin mielin olen.
  Muistan kyllä Tsekkoslovakian miehityksen -68, silloin meiltä sotilailta vaadittiin, että välittömät yhteystiedot on jätettävä esim poistuttaessa asuinpaikastaan useammaksi vuorokaudeksi. Varusmiehille ei saanut kommentoida mitään Tsekkoslovakian tapauksesta, siitä tuli sisäinen määräys. Poliitikot halusivat ilmeisestikkin ”pelikenttänsä” puhtaaksi.
  Varsin nopeasti sekin konflikti meni ohi ja laantui, aivan samoin kuin 40-luvun lopun huhut kommunistien vallankaappauksesta.
  Näitä pelkouutisia on helppo syöttää yleisölle ja mahdollisesti käyttää hyväksi omien tarkoitusperiensä avustamiseksi. Näinhän tapahtuu tänäkin päivänä.

Kommentoi