Positiivista;yhteiskunnan taholta.

Viime viikon loppupuolella kunnan yrityskoordinaattori, tai joku sellainen, soitti minulle ja sanoi, että kun hän on kuullut, että aurailet korvauksetta muutamien, osin vähävaraisten mutta myöskin maksukykyisten, (perhetuttujemme) pihoja; kun sinulla on firma, kunta voisi pikkuisen sponsoroida polttoainekustannuksia. Oikaisin, ei ole enää firmaa, vain toiminimi ja toisekseen en halua sitoutua kuntaan tässä asiassa. Teen niin kauan kuin jaksan, asiakkaani valitsen itse, jos valitsen.

Vähän aikaa keskusteltiin; hyvä, että kunta edes kantaa pikkuisen huolta pienen omakotiasukkaan lumityöongelmiin.

Meillä kyllä on mökkitalkkareita, yms, heillä traktorit;  eivät sovellu pienkiinteistön pikkutarkkaan lumityöprojektiin.

Mökkitalkkarille ei luulisi olevan ylipääsemätön investointi tu n 12-13 000€ mönkijäinvestointi; ei vaan ole yhdelläkään mökkitalkkarilla mönkijäkalustoa.

5 vastausta artikkeliin “Positiivista;yhteiskunnan taholta.”

  1. Meillä oli v. 2002 -> talvi-kesäpaikka Artjärvellä lähellä kuntakeskusta. Porvoossa vain kävimme pyykillä. Pehtoorin talo v. 1890 sijaitsi päätiestä aavaa pellon reunaa n.100 m suureen pihaan Pyhäjärven rannassa. Talvella tuuli puhalsi pääosin lännestä ja tie oli usein yli puoli metriä lumen peitossa.

    Oli kuitenkin naapuri, entinen tunnettu liikennöitsijä, jolla oli pelit ja pensselit. Hän kiersi aikaisin aamulla meno-paluulla traktorin peräauralla pihan lävitse ja se oli aina kunnossa. Samalla hän aurasi kylän tiet- kai siitä oli joku korvaus sovittu kunnankin kanssa.
    Meillä palkka oli kaffeet, pullat, konjakkipullo ja yhdessä musisointi- hän hanurilla, minä pianolla. No. ostin häneltä kaikki klapitarpeet.
    Sitten talvella kalastettiin joka vuosi. Oli muuten ammattimies talvikalastuksessa, ihan kuin tuo Kallekin. Nytkin hän kertoi, että aina joku kuha on hyppinyt oven ripaan pussissa.

    Maalla on ihanaa, kun on upeita kavereita, jotka auttavat toisiaan yleensä aina.

    PS. Artjärven Pernajan joen ( Storå) suulla on Suomen syvin luodattu järvisyvänne, lähes 100 m syvä. Se löytyy Artjärven kartasta Koskensuulta.

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Artj%C3%A4rvi

  2. Hatunnosto Kallelle ja Tammelan kunnan yrityskoordinaattorille. Maaseudulla on puolensa, täälläkin Raippaluodon saarella aina välillä niin vilkkaita matikoita ollut kuin Heikin kuhat että uiskentelevat aina ulkorappusille asti. Ja on paikallinen Kallekin, jos ei aamuvarhain lumitöihin toinnu on välillä tuoreita traktorinjälkiä autotallin edessä ja lumet puskettuna sivummalle ja talkooperinnetäkin vielä hengissä.

  3. Jos nyt joku epäilee, että röyhistelen sillä, mitä teen. Tämän avauksen kehut kyllä menevät tuonne kunnan suuntaan, se oli virkamiehiltä hieno ele.
    Mitä siihen päätökseeni tulee, olen yrittäjänä ja nyt sen yrittäjän roolinkin miltei karistanut, se on vapaaherran elämää ja en tykkää jos sitä kahlitaan.
    Kun elää omillaan, ei pyydä keneltäkään mitään, paitsi nyt vaimolta sataen, joskus vähän enemmänkin, kun forssaan lähden, se on hienoa elämää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *