Rosteripannu ja hiiliteräspannu.

Etkö ole tyytyväinen näihin. Muovipintapannuihin nähden toki ylivoimaisia mutta jos haluat parantaa ominaisuksia; yksinkertaista.

Laita melko kuumalle pannulle kookosöljyhiutaleita, anna sulaa. Sitten lisää jodipitoista suolaa sekaan, hämmentele viitisen minuuttia.

Sen jälkeen pyyhi talouspaperilla  kaikki pois; kuivaa talouspaperilla pannu.

Tein tämän ja paistoin teelusikallisessa öljyä kaksi munaa, ei merkkiäkään tarttumisesta; tämä toimii.

11 vastausta artikkeliin “Rosteripannu ja hiiliteräspannu.”

  1. Mulla on kaksi valuruta pannut käytössä vaikka painavatkin aika paljon ne ei taipuile eikä mikään tartu kiinni .
    Ja pysyvät liedellä siinä mihin ne laitatkin .
    On mulla pari muovi pannua mutta eipä niillä voi tehdä kun munakkaan terv tepivaari

  2. Mulla on Upon valimon valurautapannu vuodelta 1930. Edelleen mitä parhain kunnon pihvien paistoon. Käytän sitä myös uunipannuna, kun siinä ei ole puuosia, vaan se on kahvaa myöten täyttä valurautaa.

  3. Sama minulla on ja voi laittaa myös uuniin ns muhimaan joka monasti kruunaa aika monasti .
    Mulla on oman valimon pannu joita jotkut teki valujen lopuista niitä tais olla kaikilla terv tepivaari

  4. Valurautapannuista; minun vanhin valurautapannuni on yli 100 vuotta vanha ja vielä pelittää. Sitä vaan tuota kevyempää pannua tarvii monessakin hommassa.

    1. Kalle, minkä valmistajan tuo sinun yli satavuotias valurautapannu on?

      1. Minulla näitä Wiipurin konepajan/valimon pannuja on kolme. Vain yhdessä vuosiluku 1919. Näitä valurautaisia meidän keittiöstä löytyy myös Rosenlewin, Upon, Fiskarsin ja monien muiden valmistajien. Kaikki ennen sotia valmistettuja. Löytyypä kuparisia (tinattuja) paistinpannujakin kaksi, niistä isompi minun uudelleen tinaamani.
        Valurautapannu on pannujen kuningas, sitten hiiliteräspannu, rosteripannut. Pinnoitettuja pannuja en huoli.
        https://www.pirkanblogit.fi/wp-admin/upload.php?item=18088
        Tuo pannu muuten on nimeltään blinipannu.

  5. Paistan lättyjä yhtäaikaisesti kolmella pannulla. Neljännellä ei ole liedellä tilaa. Systeemissä on se hyvä puoli, ettei lätyt pala pohjaan, kun koko ajan seisoo vierellä. Keraamisia ja teflonpannuja.
    Induktiolevyyni olen pettynyt, koska keraamisella paistaessani lätty palaa keskeltä pohjaan kiinni.

  6. Markku Savikivi; vika ei ole induktioliedessä vaan paistajassa, ehkä lettutaikinassakin.. Meillä kyllä käytetään induktioliettäkin (vaimo).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *