Siili-2018.

Luin tässä pari päivää sitten eestiläisestä verkkolehdestä, että Eestissä järjestetään itsenäisyytensä suurin sotaharjoitus (13 000 miestä) 2. – 14.5.2018. Ensin ajattelin; siinähän sitten melkoinen provokaatio, koska harjoitus on suunniteltu lähinnä Etelä- ja kaakkois-Eestiin.

Ote uutisesta;

Mukana harjoituksessa on joukkoja muun muassa Briteistä, Yhdysvalloista, Tanskasta, Saksasta, Puolesta, Ranskasta, Latviasta, Liettuasta, Belgiasta, Kanadasta, Suomesta, Ruotsista, Georgiasta, Ukrainasta ja Irlannista.

(bolttaus avaajan)

Mielenkiintoista sinänsä, että Norja (NATO-maa) näyttäisi jättäytyvän ulos harjoituksesta.

Ihmettelen suuresti mm Georgian ja Ukrainan osallistumista, eivät kuulu Natoon, eivätkä omaa (?) intressejä Itämeren alueeseen.

Melkoista sapelikalistelua siis.

Kukahan enää muistaa; Itämeri…rauhanmeri.

Ensisijainen kritiikkini kohdistuu mm Suomen osallistumiseen. Poltetaan suomalaisten sotilaiden vähiä harjoitusmäärärahoja ulkomailla ja rahaa palaa kaiketi paljon.

Tuommoisia harjoituksia ei Suomen kamaralle soisi tulevan.

Tietenkin Suomessa on kaiken maailman wannabe-sotilaita änkeämässä harjoitukseen mukaan mutta näitä sotahullujahan on halki maailman sivun riittänyt; omilla rahoillaanhan menevät.

Ev evp (nyt jo edesmennyt) Erkki Nordberg maalaili skenaarion NATO:n kuihtumisesta omaan mahdottomuuteensa vuoteen 2039 mennessä.

Perusteluina esitti eurooppalaisten valtioiden kasvavaa haluttomuutta rahoittaa USA:n aloittamia konflikteja ympäri maailman. Saattaa toteutuakkin, saapa nähdä.

5 vastausta artikkeliin “Siili-2018.”

  1. Eipä se Tuomioja tänne perukoille vaivaudu, jos en ikävöikkään.
    Olen juuri ja nimenomaan huolissani suomalaisten reserviläisten kertausharjoitusmäärärahoista, oman maan puolustuksesta ja sen kehittämisestä, siis nimenomaan puolustuksesta.
    Meillä ei ole mitään intressejä puolustuksellisesti Balttiaan. Toisaalta NATO-jäsenyys sälyttäisi Suomelle Balttian puolustuksellisia velvotteita, näin ovat korkeasi koulutetut suomalaiset sotilaat ilmaisseet.
    Kertausharjoitukset pitää pitää Suomen maaperällä ja niiden tulee palvella Suomen puolustuksellisia tavoitteita niukkojenkin määrärahojen puitteissa.

  2. Erkki Nordbergin olen tuntenut nuoresta luutnantista lähtien ja hamaan sinne saakka kun oli UudJP:n komentaja. Sen jälkeenkin silloin tällöin tulimme kohdakkain. Pidin häntä ja hänen ajatuksiaan varsin pohdittavina; kannattaisi lukea.
    NATO on varsin kaksiteräinen miekka ainakin mitä asiantuntijoita on uskominen, eivät he turhaan ye-upseerin tutkintoa ole läpäisseet. Minä uskon pääasiassa minua viisaampia ja asioihin perehtyneimpiä.

  3. Ukrainan sotasankariparlamentaarikkoa syytetään terrori-iskun valmistelusta….
    Uutisotsikko 16.3.
    Tämmöisestä maasta ja hallinnosta sitten osallistuu NATO:n harjoitukseen joukkoja. Läpikorruptoitunut ja sekasortoinen, kaikkea muuta kuin demokratia. Lähes samaa voisi sanoa Georgian hallinnosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *