Tänään se sitten tuli.

Tänään tuli Verohallinnon ilmoitus, että yritykseni on poistettu, arvonlisäverorekisteristä ja ennakonperintärekisteristä. Siis yritystäni ei enää ole. Suuri helpotus vaan ei kovinkaan yksinkertainen toimenpide.

Eilisistä uutisista luin, että satoja ja taas satoja yrityksiä poistetaan rekisteristä mm taloustietojen ilmoittamisen laiminlyönneistä yms.

Minun yritykseni poistui aivan omin toimenpitein ja hyvä niin.

Enää olen toiminiminen kalastaja ja arvonlisävelvollisuusraja on jossain tuolla kaukana. No, riittihän tuota yrittäjäntaivalta runsaat kolme vuosikymmentä. Jatkuvasti muuten toitotetaan sitä kuinka yrittäminen on niin byrokratian kahlitsemaa…jne. Minulla ei verottajan kanssa ole koskaan ollut ongelmia, saatikka vaikeuksia. Säädökset ovat tehdyt yrittäjälle ja niitä on noudattaminen. Niin yksinkertaista.

5 vastausta artikkeliin “Tänään se sitten tuli.”

  1. Nyt sitten alkoi se lomaton ja vapaaton eläkeläisen elämä ja eläkeläisen lisäverotus, kun ei tarvitsisi enää maksaa eläkevakuutusta ja työttömyysvakuutusta, niin saa maksaa saman summan veroa suoraan valtion kassaan.

  2. Olen muuten maksanut kaikki työnantajan maksut säntillisesti; en ole itkeskellyt, ne kuuluvat lakisääteisesti yrittäjän velvoitteisiin.
    Mitä verotaakkaani tulee, ei se yhtään kasvanut, jos ei kutistunutkaan olen siinä suhteessa entiselläni.

  3. Oikeastikkin ihmettelen monia tuntemianikin yrityksiä; siellä vaan roikutaan 10 000 ja alle liikevaihdolla; mukamas yritys. Ei sellaisella kukaan elä.
    Paras olisi lopettaa yritys ja ”mukamas” yrittäjyys.

  4. Joistakin on mukavaa harrastaa ”yrittämällä”, kun todellisuudessa suhteellisuudentaju ei riitä tosiasioiden tunnistamiseen.
    Eräs sirareni aavioliiton kautta sukulaiseni hukkasi melkoisen kiinteistöomaisuuden yrittämisessään, vaikka suku koitti kertoa tosiasioita vuositolkulla.
    Ei mennyt perille, kun yritys oli isän perustama ja oli ollut menestyksellinen nonta vuosikymmentä.

  5. Verotuksesta voin todeta, että en minä noita asiallisia veroja ja maksuja valita, mutta se, että pitää maksaa valtiolle ylimääräistä veroa, jottei pärjäisi paremmin kuin työssä olijat, on kettumaista.
    Työssä olijat maksavat eläke- ja työttömyysvakuutusmaksuja itselleen ja saavat siitä koko ajan lisää eläkettä ja huonossa tapauksessa työttömyyskorvauksia.
    Minä joudun maksamaan 6% lisäveroa valtiolle enkä saa senttiäkään lisäveroa enkä edes voi joutua työttömäksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *