Vodkaa komisario Palmu II.

Tuo vodka se jakaa ihmisten mielipiteitä jos mikä. Kyllä minäkin siitä vodkasta pidän… mutta.

Suomessahan Alko tekee vodkan melassista kuin myöskin Altia Eestissä. Jos Eestistä haluat edes vähänkään kunnollista vodkaa maistaa; venäläinen Below on kohtuu laadukas.

Ainut eestiläinen tislaamo, joka tekee vodkaa viljasta, on Liviko. Tunnetuin merkki Viru Valge.

Esim eestiläinen tislaamo, joka mainostaa tuotettaan; Höbe-vodka, suodatettu mukamas hopeasuodattimessa. Maistanut olen mutta ei mainittavaa arvosanaa, muuta kuin kallis.

Jos Suomea mainitaan laatuvodkan kotimaana…hmmm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 vastausta artikkeliin “Vodkaa komisario Palmu II.”

    1. Tarkennetaan vielä; Suomessa valmistettu Finlandia vodka on tosiaankin viljasta tehty toisinkuin halvempilaatuiset vodkaksi luokiteltavat väkiviinat.
      Tabasalussa (Altia) siirryttiin vuoden alussa vilja/melassisekoituksiin. Ainut viljapohjainen Eestissä valmistettu on Viru Valge (tietolähde; Eesti Päevaleht).

  1. Altian omilla kotisivuilla väitetään, että sen Rajamäen tehtaassa valmistetaan kaikki väkevät juomat ohrasta tislaamalla ainoana maailmassa. Sama koskee sen Viron tehdasta. Minä en niiden mausta tiedä yhtään mitään, ei ole tullut maistettua.

  2. ….ovat Viru Valgen valmistamiseksi kovemmat kuin EU:lla. Muun muassa aldehydejä on vain viidennes EU:n normista ja metanolia ei saa olla ollenkaan. Menikin pitkään, että löydettiin laadukas ratkaisu kotimaisen viljaviinan valmistamiseksi…. ote, Baltic Guide.
    Makuasioista lienee turha kiistellä, minun makuuni Viru Valge sopii.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *