Yritys ja yrityksen taloustiedot.

Täällä kun joitain kertoja on yrityksen omistaja kertoillut; jos mitä.

Totuus löytyy yrityshaulla ja se on sen verran laaja, että pahimmillaan antaa hakutuloksia sivukaupalla. Toisaalta taas, jos yrityksen haussa löytyy selkeitä viitteitä; yritys löytyy.

Sitten nämä taloustiedot, omavarais-%, sekään ei ole yksiselkoinen, liikevaihto, yms, ne selkiävät sivustoilta.

Yritykseni olen lopettanut lakisääteisesti.  Ei toimintaa.

Sitten on ”roikkuvia” yrityksiä: liikevaihto joitain tuhansia. Ovatko nämä edes enää yrityksiä?

Jaa käyttäen:


9 Replies to “Yritys ja yrityksen taloustiedot.”

 1. En muuten osaa keksiä yhteyttä avaukselleni. Aivan normaalia yritystoiminnassa on ottaa selville mahdollisen kumppaninsa talouustiedoista. Näin voi välttää monta ”miinaa”. Siltikin on yrittäjäurallani tullut takapakkia joidenkin yhteistoimintayritysten kanssa.
  Ei yritystoiminta ole mitään ”kyttäystoimintaa”, sen ymmärtää jokainen yrittäjä kohdallaan.

 2. Jos Marko; autokapan ulkopuolelta vähänkään ymmärrät yrityselämää/omaat kokemusta, et todellakaan voi väittää tirkistelyksi joksikn elementiksi yrittäjällä kylläkin.

 3. Yritystoiminta sen alussa on tuurin peliä ja riskejä sillä ei riitä se mitä tuottaa vaan pitää nähdä isoja kokonaisuuksia ja tuntea niiden toimintatavat sekä jaksaa kaiken aikaa edelleen kehittää omaa toimintaansa.

 4. Kun nyt tuo Marko ”asiantuntevasti” parikin kertaa letkautti avauksen tiimoilta, ”väännänpä rautalankamallin”.
  Parisenkymmentä vuotta sitten lähdin Ranualle joulun alla kolmen viikon keikalle; pari työntekijää, neljäkymmentä koiraa, varusteet ja paljon muuta. Matkaa kaikkiaan yhteen suuntaan yli 700 km. Toimeksiantaja oli minulle ennestään tuntematon safariyritys, joten pitipä ennakkoon ottaa selvää millaisen yrityksen kanssa mahdollisesti toimin. Kaikki oli kunnossa ja keikka tuli hoidettua ja laskunkin maksoivat.
  Toisinkin olisi voinut käydä, kulut kyllä olisi tulleet minulle mutta ei huonossa tapauksessa laskusuoritusta. Matkailubisneksessä ei ollenkaan harvinaista.
  Onhan toinenkin esimerkki, keskisuomalainen iso hotelli jolle tein toimeksiantoja parikin vuotta. Yrityksen taloustiedot näyttivät hyviltä ja homma sujui moitteettomasti. Yrittäjäkollegani jatkoi minun hommaani ja kertoi myöhemmin, että yksi lasku tuli hotellilta maksetuksi ja runsaat pari tuhatta jäi saatavia. Hotelli teki konkurssin. Nyt paikalla toimii tiettävästi vastaanottokeskus, no, hotellitoimintaa kait sekin.

Kommentoi