Väyrysläiset ja ne muut….

Pahaa tekee seurata täysin asiatonta keskustelua presidentin vaaleista, jossa erityisesti muutama täysin ääliö on leimannut Väyrysen fasistiksi, perusteettomasti.

Vaikka Kyllönen on se paras ehdokas itselleni, äänestän Väyrystä. Olisi viime kesänä SKP:n ja koko vasemmiston yhdessä pitänyt päättää, että yhdessä koko vasemmisto menee Kyllösen taakse.

Nyt näyttää siltä, että Kyllönen saa noin 2% äänistä.

Se tarkoittaa sitä, että edes vasemmistoliittolaisista ei kaikki äänestä Kyllöstä, vaan jotain muuta.

…tai ei ollenkaan.

Presidentin vaaleissa ei ole kuin 2 ehdokasta, joita voi ainakin jollain tavalla sanoa vasemmistolaisiksi, Kyllönen ja Haatainen.

Väyrynen kuitenkin on profiloitunut juuri kaikkein eniten vasemmiston teemoilla, eli Natokielteinen, jyrkän kriittinen isäntämaasopimukselle, EU ja EMU kriittinen.

Vasemmiston ehdokkaat eivät ole kuitenkaan puhuneet kuin Natosta kriittisesti, tai siis, Kyllönen…

Se ei vielä riitä, vaan olisi oltava paljon terävämpi, jotta keskustelua syntyisi.

Haavisto, Niinistö ja Torvalds ovat oikeistoporvareita jota vasemmisto ei äänestä eikä edes mieti heidän äänestämistään. Piste!!!

Ainiin Huhtasaari, pupu söpöläinen, mutta ei, ei…koti uskonto ja isänmaa, ei vasemmistolle käy. Luokkasota on vielä hyvin muistissa, miten näillä tunnuksilla työväkeä lyötiin päähän ja varpaisiin…

Moni duunari, jonka vasemmisto on unohtanut ja hylännyt, voi äänestää Huhtasaarta, hyvinkin yllättävästi.

Jotta toinen kierros toteutuisi, on vasemmiston keskitettävä äänensä jo ensimmäisellä kierroksella.

Fakta on se, että se voi olla vain Väyrynen, joka on puolueettomuus ja riippumattomuuspolitiikan kannalla Paasikivi-Kekkosen linjalla, joka voi saada keskustelua aikaiseksi, oikeista asioista, koko vasemmiston ja työväelle tärkeistä asioita ja koko Suomen tulevaisuudesta tärkeistä asioista.

Venäjä on naapurimme, jolla on yhteistä rajaa Suomen kanssa enemmän kuin tuhat kilometriä. Se on fakta. Hyvät naapurisuhteet ovat Suomen kannalta tärkeät, monessakin mielessä.

Konkreettisen tilanteen konkreettinen analyysi olisi nyt paikallaan, kaikilla, jotka itseään vasemmistolaisena pitää. Eikä hokea sitä kuin apina ilman aivoja.

Näyttää siltä, että SKP:ssä ollaan jakauduttu karkeasti ottaen kahteen leiriin, Väyrysläiset eli me hyvikset, ja ilmeiset Niinistön pussiin pelaajat, jotka pelaavat niin omituista ja outoa peliä, jossa ei ole minkään valtakunnan järkeä eikä johdonmukaisuutta…

Väyrynen on Suomen itsenäisyyden ja tulevaisuuden toivo, Siis joukolla äänestämään Väyrystä!!!! Numero 7

15 vastausta artikkeliin “Väyrysläiset ja ne muut….”

 1. ” Luokkasota on vielä hyvin muistissa, ”
  Roskaa Huhtala. Et ole ollut missään sodassa mukana, joten voisit lopettaa potaskan jauhannan.
  Kyse ei myöskään ollut luokkasodasta, koska torppareita oli likimain saman verran kummallakin puolella.
  Kyse oli punaisesta aseellista kapinasta laillista hallitusta vastaan ja se aloitettiin murhaamalla aseettomia siviilejä.

 2. Kylläpä Juhak menet nyt asiattomuuksiin, pitäisikö luokkasodassa (sisällissodassa)olla ollut mukana voidakseen keskustella ja omata mielipiteitä siitä?
  Historiantuntemuksesi ja käsitteiden ymmärtämyksesi on ennenkin ollut vähän samaa ikään kuin fraasien toistoa erään toisenkin blogistin kanssa.

 3. Kerropa Pohjola, mitä kommentissani sodan aloituksesta ja tapahtumista oli väärin?

 4. Monikin asia; sanoisin ei väärin mutta erittäin tulkinnanvarainen, aatekannasta riippuen. Kuitenkin torppareiden osuus molemmin puolin 50/50 lienee melkoisen ylimalkainen arvio, mitä nyt historiantutkijoiden teksteistä; Mirko Haarala ja Seppo Zetterberg, lähteisiin nojautuen.
  Väitellähän voi omasta puolestaan värilaseista riippuen hyvinkin vapaasti; minä referoin ainoastaan tutkijoiden kirjoitusten pohjalta, siis tosiasioihin perustuen, nykytutkimuksen valossa.

 5. Väyrysestä voi sanoa sen että ainakaan ei tarvi hetkeäkään pohtia mitä saa. Sen tietää mitä paketissa on.

  Eri asia on sitten pitääkö siitä.

 6. ”Pahaa tekee seurata täysin asiatonta keskustelua presidentin vaaleista, jossa erityisesti muutama täysin ääliö on leimannut Väyrysen fasistiksi, perusteettomasti.”

  ———————–

  Nojaudun taas kerran valtiotieteiden tohtorin, Erkki Tuomiojan, käsityksiin. Tuskin valtiotieteiden tohtori Väyrynenkään on hänen kanssaan eri mieltä. Nämä kaksi ovat Suomen kokeneimmat ulkopoliitikot.

  http://www.iltalehti.fi/talous/2014050718275425_ta.shtml

  ”EKP on syvältä

  Wahlroos ja Tuomioja arvostelivat kuorossa Euroopan keskuspankkia.

  – Olen Erkin kanssa samaa mieltä siitä, EKP:n toiminta viime vuosien aikana on ollut syvältä, Wahlroos sanoi.

  Molemmat pitivät myös ajatusta Euroopan liittovaltiosta täysin mahdottomana. Wahlroosin mukaan eurooppalaiset eivät vahvaa liittovaltiota tule hyväksymään.

  – Ja yritykset synnyttää sitä vain kalvavat eurooppalaista demokratiaa ja luovat poliittista kriisiä, joka ylläpitää taloudellista kriisiä.

  – Just näin. Tää on karmee debatti. Mä oon Erkin kanssa kaikesta samaa mieltä, Wahlroos parahti ja yleisö repesi nauruun. ”
  ——————————–

  Jos unionin inehmot eivät hyväksy liittovaltiota, niin sen junttaaminen väkisin edellyttää fasistisia otteita, lehdistösensuuria, vastavakoilua, valtiollista poliisia ja sotilaallisesti järjestettyjä poliisijoukkoja eli miliisiä, poliittisia vankiloita.

  Peruseurooppalaisten harjoittama terrorismi on nyt paljon vähäisempää kuin ennen, mutta varmasti se saa sytykkeitä pakkotoimista.

  Yhdysvaltojen sisällissota alkoi hitaasti mutta varmasti vuosien kuluessa. Etelävaltioita ei päästetty unionista eroon, vaikka aikaa tuumailuun olisi ollut.
  Eurooppalaiset lienevät hiukan nopeampia.

  Tiedän ehdokkaissa vain kaksi täysjärkistä ehdokasta. Tuota Kyllöstä en ole lähemmin seurannut enempää kuin Vanhastakaan. Torvalds, Haatainen ja Haavisto eivät voi olla täysjärkisiä, koska heidän puolueensa on heidät pannut ehdokkaikseen. Sauli Niinistö salailee menneisyyttään ja varmaan salailee tulevaisuudenkin pyrkimyksiään. Esimerkillään Saukki kuitenkin haluaa antaa vinkkiä, että meidän pitäisi hommata nuorempi eukko.

 7. Kävin tuossa tunti sitten Tampereen keskustorilla. Siellä on jokaiselta ehdokkaalta vaalikoppi.

  Vain yhdessä kopissa oli väki paikalla. Paavon kopissa. En ollut kovin vakuuttunut väen käytöstavoista tosin.

 8. Ikävää täällä kiihkoileville mutta Väyrynen on pilannut mahdollisuutensa jo vuosikymmenet sitten. Kotiryssiä pidellyt jalasmökkimies ei vain ole lainkaan uskottava. Löytyy metoo-käpälöintiä ja selkeää todellisuudentajun puutetta.

  Väyrynen on selvästi oikeistolainen populisti, ja on jännä nähdä miten kommunistit pitävät hänestä jopa ohittaen vasemmiston omat ehdokkaat. Miksi?

 9. Väyryseltä paloi talo, siksi jalasmökki. Siihen aikaan oli yleisenä tapana ilmoittautua oman vaalipiirinsä asukkaaksi. Jonkin verran kulujahan siitä tuli vaalipiirissään kun vieraili.

  Kotiryssiä oli kaikilla, jotka sellaisen pystyivät hankkimaan. Kaikki eivät pystyneet.

  Lähinnä poliittiset vastustajat pilasivat Väyrysen mainetta, jotta pääsivät romahduttamaan maan taloutta ja ohentamaan maan itsenäisyyttä (Koivisto, Holkeri).

  1. Sikäli mikäli oikein muistan, niin minullakin oli oma kotiryssän tapainen. Tosin hän ei ollut poliittinen henkilö ja halusi keskustella mieluummin muista asioista, taiteista ja muista semmoisista, joista minä taas en niin kauheasti ole kiinnostunut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *