Sen miehen vaiheita, joka teki Suomesta kansakunnan kansakuntien joukkoon:

Mysteeri Venäjällä: Kuoliko keisari Aleksanteri I kaksi kertaa?

”Keisari Aleksanteri I oli arvoitus vielä haudassaankin. Hämmentävän moni yksityiskohta tukee väitettä, että hän eli lähes 40 vuotta erakkomunkkina lavastettuaan ensin kuolemansa.”


Aleksanteri isä oli tsaari Paavali, joka salamurhattiin. Väitetään Paavalin pelänneen pitkäänkin murhatuksi tulemistaan.

On esitetty käsityksiä, että Paavali  olisi aikoinaan kirjattu totuuden vastaisesti  tsaaritar Katariinan ja miehensä, Pietari kolmannen, yhteiseksi lapseksi ja tulevaksi kruununperilliseksi. Kuitenkin on olemassa käsitys, että Katariinan oma lapsi oli kuollut synnytyksessä ja poliittisen tilanteen vuoksi olisi tarvittu kruununperillinen. Tästä syystä olisi tehty niin, että perilliseksi nostettiin imettäjäksi valitun inkeriläisten Sykiäisten poika. Mutta voi olla niinkin, että tsaari oli tämänkin lapsen isä, sillä mielestäni Paavalilla ja tsaarilla oli samaa hieman epätavallista ulkonäköä. Katariinalla ja miehellään oli sen verran erilaiset kemiat, etteivät oikein samassa sängyssä viihtyneet. Ja väitetään Katariinan osallistuneen miehensä murhaan.

Paavalin poika Aleksanteri tuli tsaariksi sen jälkeen, kun hänen isänsä  Paavali oli myös murhattu.

Tsaari Aleksanteria meidän on kiittäminen paljosta eli siitä, että autonomia muodostui meille suotuisaksi. Mutta kuten oheisessa Seuran jutussa esitetään, niin tsaari näyttää luopuneen  vallasta, mutta ei esitetä syynä sitä mahdollisuutta, että hän saattoi kokea uhkaa tulevansa murhatuksi edeltäjiensä tavoin. Aleksanterin jälkeen kruunun perijänä olisi ollut hänen täysveljensä Konstantin, mutta tämä kieltäytyi ottamasta kruunua vastaan. Ehkä häntä oli uhkailtu.

Tsaariksi tuli Paavalin toisen vaimon poika Nikolai (ensimmäinen). On jopa mahdollista, että hän ei olisi ollutkaan Paavalin poika. Jos ei ollut, niin Sykiäisten ja Katariinan puolison veri olisi puhdistettu Venäjän valtaistuimelta.

 

 

2 vastausta artikkeliin “Sen miehen vaiheita, joka teki Suomesta kansakunnan kansakuntien joukkoon:”

  1. Spekuloidaan vielä pidemmälle:

    Katariina oli kaapannut vallan mieheltään, Pietari kolmannelta. Tässä mielessä ja tuntien Katariinan harrastukset, niin ei voida pitää lainkaan varmana, että Pietari olisi ollut Katariinan mahdollisesti kuolleen lapsen isä.

    Saksalaissyntyinen Katariina oli härski vallankäyttäjä ja Putkisen tyylillä sanottuna roistovaltion roistomainen hallitsija, joka imperialistiseen tyylinsä laajenteli valtakunnan rajoja. Onneksi Suomen suunnalla hän ei ängennyt sukulaisensa, Ruotsin Kustaa kolmannen maille.

    ————————–

    On siis mahdollista, ettei Katariinan jälkeläisiä olisi lainkaan esiintynyt Venäjän valtaistuimilla.

  2. Aha!

    Yksi Katariinan likistelijöistä:

    ”Sergei Saltykov: Korkeasukuinen hovimies ja Katariinan ensimmäinen rakastaja 1750-luvun alkupuolella. Neitseellisessä avioliitossa elänyt Katariina rakastui hetkellisesti Saltykoviin, joka Keisarinnan oman väittämän mukaan oli hänen poikansa Paavali I:n isä.[6] Tämä ei välttämättä pidä paikkaansa, sillä Pietari III:lle tehty kirurginen toimenpide paransi hänen sukupuolisen kyvyttömyytensä, eikä hänen isyytensä ole täysin poissuljettu. Tsaaritar Elisabet lähetti Saltykovin uuteen asemapaikkaansa Hampuriin vuonna 1755.”

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Katariina_Suuri

    —————————-
    Herää kysymys, että eikö tämä Katariinan väite olisi ollut omiaan kaivamaan maata Paavalin jalkojen alta. Katariinan juonista ei äkkiä selvää oteta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *