Katainen väistyy politiikasta

TVssä eilen katselin kun Katainen sanoi luopuvansa tykkänään politiikasta. Kertoi 46 vuotiaana vielä katselevansa itselleen jotakin uutta askarta jossa kuitenkin voisi käyttää hyväkseen monessa mukana olleen miehen kokemuksia.

Omalta vaatimattomalta osaltani onnittelen ja toivotan hänelle menestystä ja mielenrauhaa uusien tehtäviensä parissa mitä ikinä ovatkaan. Toivottavasti ehtii myös enemmän hirvimetsälle laatuaikaan luonnossa tavallisten tasajalkaisten savolaisten kanssa, havukka-aholaisittain maailmaa parantamaan ja sen menoa ihmettelemään , se on kokolailla erilainen näkökulma maailman menoon kuin on Brysselistä päin katsottu. Siinä saattaa maailmankuva rikastua niin Kataisella kuin muilla jahtimiehillä.

Ei se kovin yleistä ole että niinkin pitkälle päässyt poliitikko noin vain kääntää kelkkaansa, uusia haasteitakin EUnkin puitteissa olisi ollut näköpiirissä. Voisiko Kataisen kohdalla soveltaa tai muistella vanhoja kansanviisauksia kuten ”aikansa kutakin mies, vaikka aidan vittaksena” tai ”aikansa kutakin sano pässi kun päätä leikattiin”.

Jonkinlainen menetyshän asia nyt on osalle tämänkin blogin kirjoittajia niin monet kitkerät vuodatukset on Kataisen väärintekemisistä ja tekemättä jättämisistä sydänverellä tänne vuodatettu. Mutta eihän syytä lopulliseen synkkyyteen, vuosiksi vielä riittää peräänantamattomalla paremmin asiat tietävillä nakerrettavaa ja mahdollisuutta tehtyjen virheiden toisteluun Kataisen (ja Urpilaisen) hallitusajoilta.

30 vastausta artikkeliin “Katainen väistyy politiikasta”

    1. Nyt täytyy tunnustaa että kommenttisi ”Käteistä juu” menee yli ymmärrykseni piirin, et viitsisi vähän avata mitä tarkoitat Niilo

  1. Mahtaakohan tulla työpaikkatarjous neukkulasta, kuten Moosekselle ja Aholle…

  2. Kataisen hallitus, jossa Kokoomuksen lisäksi olivat kommarit, demarit, hirveät, jne. oli ”mission impossible”.

    Kepu oli saanut veret seisauttavan vaalitappion, joten oli luonnollista että se jäi nuolemaan haavojaan.

    Persut olivat saaneet veret seisauttavan vaalivoiton, mutta eivät halunneet hallitusvastuuseen, vaan jäivät räkyttämään sivusta.

    Mielestäni Jyrki Katainen on kokonaisuutena tehnyt hyviä palveluita Suomelle ja Kokoomukselle. Onnea ja menestystä Jyrkille jatkossa.

    1. Pääministerin pitää tehdä asioita Suomen kansan eteen eikä puolueelle, jos oma puolue on etusijalla voi sanoa onko siinä kysymys kotiin vedosta . terv tepivaari

  3. Käteinen teki tilin ja tulee himaan. Jatkaa vielä politiikassa huilin jälkeen…

  4. Joo niin lähtee muka politiikasta ja tilalle tulee hänen vaimonsa terv tepivaari

  5. Suojatyöpaikka on millä nämä elää. Kun EU hajoaa, niin haluaako kukaan palkata näitä?

  6. Rintamakarkuri Kataisella on paikka valmiina EK:ssa. Siellä hän pitää huolen, että Suomi pysyy EU:ssa senkin jälkeen, kun liittovaltio on valmis. Koko EU on suurteollisuuden hanke. Tavalliselle kansalaiselle se ei anna muuta, kuin raippoja, alempia palkkoja ja heikonmpaa sosiaaliturvaa.

  7. Katainen on yksi niistä harvoista poliitikoista, joka ymmärtää lopettaa uransa huipulla. Se on niin kuin urheilussakin, suurin osa lopettaa vasta ”raakkina” ja maineen mentyä.

  8. Vai petasko paikan stupille taitaa olla viäräleuka huumoria terv tepivaari

    1. Niinpä, että kokkarit ja demut olisivat sopineet että komissarjukseksi ehdotetaan Urpilaista tai Stubbia. Kun saattaa hyvinkin demarit opposition hyvästä hyökkäysasemasta olla suurin puolue vaalien jälkeen niin Suomen tarjokas olisi Urpilainen. Noinkohan Juttalle olisi kertynyt kyllin kokemusta ja näkemystä, no ainakin näissä Kreikan laina asioissa on osoittanut että ei hän Suomi ensin kiihkoilijoiden huutoa avarakatseisuudessaan pelkää. Ja yhteistyökykykyäkin hallituksessa osoitti aiva eri malliin kuin nykyiset ratakiskon jäykät demarien kellokkaat.

      1. Jutta Urpilaisella on pätevys komissaariksi, sillä hän on saanut bilderberg-rokotuksen jo kaksi kertaa. Se riittää aivopesuun, jota tarvitaan EU:n komissiossa. Taavoite on näet liittovaltio pienin askelin.

  9. No nyt eletään vielä eri hallituskautta ei ole vielä vaalit tottakait sitä yhteistyötä oli kun itse on oikeistosta demareissa .
    ja oli suoraan sanottuna munaus mennä kataisen hallitukseen mukaan . terv tepivaari

    1. No mikisiköhän demarit tällaista oikeistodemaria niin tärkeään virkaan EUssa haluaisivat? Olisiko että on sitten poissa häiritsemästä vakavahenkistä vasemmistolaisempaa demripolitiikan tekoa?

  10. Stubb on koulukiusaaja. Urpilainen on diplomaatti. Näin kokoomuslaisenakin totean Urpilaisen menevän omalla listallani ohi niin kauas etti haastaja näe edes perävaloja.

  11. Ottamatta nyt kantaa Urpilaisen ja Stubbin paremmuuteen politiikan teossa minun on vaikea hyväksyä sitä että ihmisen otsaan lyödään lähtemättömiä leimoja pahojen lapsuuden ja nuoruuden tekojensa vuoksi. Vaikkapa tästä koulukiusaamisesta, väittäisin että on paljon, todella paljon heitä jotka lapsuuden ajassaan ymmärtämättömyyttään, mennessään lauman mukana ovat koulukiusanneet ja sitten iän myötä kasvaneet kunnon ihmisiksi.

  12. stupi on valehteleva ja jäänyt jopa siitä kiinni Urpilaisen oikesto politiikkaa oli kyllä p lipposen aikaan saamaa . terv tepivaari

    1. Onko Tepi mielestäsi mies leimattu loppuiäkseen jos kerran vähän lipsauttaa totuuden vierestä tai pehmeitä puhuu? Onko olemassa joku rehellinen poliitikko tai edes sellainen joka lämpimikseen sivuuttaa juhlapuheissaan kovia faktoja. Ei se ole poliitikon elämä helppoa, otsansa hiessä on pohdittava millä keinoin suosionsa äänestäjien yhä herkkäliikkeisemmässä joukossa säilyttää.

      Kaikenkaikkiaan vähän huvittavaa miten poliitikoilta, noilta joita joukolla me raadolliset ihmiset moitimme siitä kun eivät aivan pyhimyksiä ole. Rehellinen, suoraan sitä mitä ajattelee puhuva poliitikko on pian entinen poliitikko puoluekannastaan riippumatta.

      1. On jos sen tekee ministerin pallilla sieltä ei saa muunneltua totuutta tulla . terv tepivaari

  13. Stubb erittäin kielitaitoisena supliikkimiehenä sopii kansainvälisiin tehtäviin – se on sitten ihan eri asia sopiiko komission puheenjohtajaksi.

  14. Voi olla kielitaitoinen se ei ole nyky yhteiskunnassa niinkään tärkeä koskapa meillä koko nuorikarti osaa tärkeimmän kielen melkoisella varmuudella .
    Ja osaa Enkkua muutkin Ranskan osaaminen ei ole tärkein kieli missään .
    Ja se supliikki mies siitä me emme Juhani olla koskaan samaa mieltä terv tepivaari

  15. Myllymatti, jos Stubb olisi todennut että hän toimi väärin, tottakai se olisi annettu anteeksi. Vaan kun hän ei osoittanut mitään katumusta kun asiaa kysyttiin ja lukuisat hänen alaiset sittemmin ovat osoittaneet hänen olevan erittäin ilkeä pomo, kiusaaja edelleen.

    Ehkäpä olisin voinut sanoa työpaikkakiusaaja.

    1. No jos tämä on totta että Stubb alaisiaan on pidemmän päälle ja pääsääntöisesti kohdellut kuten Kyuu kirjoitit niin se ei enää ole hetken hairahdusta. Eli jos näin on ei myötätuntoa heru minultakaan.

  16. Nuorikaarti osaa toki kieliä, silläkö mennään Tepi. Sananlasku sanoo että vanhassa vara parempi.

  17. No osaa se vanhempikin väki enkkua varsinkin kun on tehnyt koko työsarkansa muissa maissa .
    Itseäni ei ole koskaan kiinnostanut puolue politiikkaa varmaan se pitää paikkansa tuo vanhassa vara parempi . terv tepivaari

  18. Ei riitä, että osaa englantia. Silloin on aina alakynnessä kun on vastassa saksalainen, ranskalainen, jne.

    Meillä pitää olla hyviä tyyppejä jotka voivat vapaasti keskustella saksalaisen kanssa saksaksi, ranskalaisen kanssa ranskaksi, jne.

    Itselläni on kokemus keskusteluista Ranskan suurlähetystön porukan kanssa kun molemmat osapuolet puhuivat ”huonoa englantia”. Ei siinä kovin hyviin suhteisiin pääse. Toki hyviä naposteltavia ja juomia saattoi kuluttaa, mutta ei siitä mitään hyödyllistä seuraa.

    Siten monia kieliä hyvin osaavia henkilöitä, kuten Alex Stubb, tarvitaan – mutta pelkkä kielitaito ei tietenkään riitä. Pitää myös olla oikeat periaatteet.

  19. No eipä Saksa ole mikään onkelma itselleni .
    Stupi on vaan itse keskeinen ja sen vuoksi epäsopiva vähän kaikkeen terv tepivaari

  20. Jonkun asteen venäjänkin taito kyllä on ja siellä ei oikeasti pärjää muilla kielillä terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *