Urheilijan kehon kielestä onnistumisen hetkellä

Eilen kun katselin telkkarista urheilukisoja ja siellä naisten korkeushypyssä kun entisen mestaripituushyppääjä Junnila tyttö paransi ennätystään useampaan kertaan. Voi sitä aitoa onnea ja iloa tytön kasvoilla ja sponttaania riemua tulkittuna koko sorjan vartensa kehon kielellä, oli sitä ilo katsella, myötäelää onnistumisen iloa. Myös haastateltaessa oli aivan konstailematon ja iloinen nuori nainen. Siinäpä esikuvaa sohvan nurkassa puhelintaan tai ipadia näplääville nuorille.

Mutta toisin on vaikkapa jalkapallon MM kisojen miehisillä onnistujilla, yleisemmin nyrkkejään hurjasti ilmaan heristellen karjuvat suu ammollaan äärimmäisen agressiivinen ilme naamallaan. No joskus toki ilon pilkahduksiakin mutta harvemmin.

Moni-ilmeinen on urheilijan ilo.

 

 

10 vastausta artikkeliin “Urheilijan kehon kielestä onnistumisen hetkellä”

  1. Taitaa tyttö hypätä suhteellisesti paremmin pituutta ylöspäin, kuin vaakasuoraan. Yllättyi varmaan itsekin ja ilo sen mukainen.

    Osaavat ne raavaat äijätkin joskus pillahtaa itkuun, joko onnesta, tai pettymyksestä.

  2. Jospa se tässäkin näkyy tuo miesten ja naisten erilaisuus. Tavassa tuoda esiin iloa onnistumisesta. Toiset hymyä ja iloisuutta jakaen ja toiset voimaa ja agressiivisuutta korostaen. Toki lajitkin poikkeavat toisistaan. Yksilö vs. joukkue.

    1. Juha U osunee asian ytimeen, puheena olevassa asiassa pisteet minulta saa se miten naiset naisellisella käyttääytymisellään ovat erilaisia. Onnistuminen on iloinen asia.

  3. Kun köyhistä oloista tullut Zlatan pääsee urallaanhuipullaan kaikki löytää nekatiiviset asiat ensin .
    Mitään hyväähän köyhä ei voi tehdä mutta Zlatan on alansa yksi huippuja ja siitä ei rikkaat voi kehua mitenkään .
    Ehkä sen vuoksi myös aika varakaskin nyt terv tepivaari

  4. Komee saavutus tuolta nuorelta naiselta ja ilon näki varmaan kaikki terv tepivaari

  5. Mä katsoin myös tuon kisan..Lähellä oli jopa Suomenennätys ja uskon että se tulee vielä, jossei tule loukkaantumista herkässä lajissa.

    Myös Noora-Lotan onnistuminen tuotti minulle iloa ja miehissä Ruuskanen alkaa päästä pikkuhiljaa kuntoutumisen jälkeen hyvään keihäsvireeseen.

  6. Mutta kaikkein typerin kysymys on kun olet ajanut 250 km maantie ajoa fillarilla joku toimittajan planttu kysyy miltä nyt tuntuu .
    Tekee siinä vaiheessa mieli tintata toimittajaa jos sanoo painu suolle saa sitruunan kun ei voi sanoa minne sen pitäisi mennä terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *