Suomi mallimaa jihadistien kotouttamisessa?

Ranskalainen jihadismin tutkija Kevin Jackson tutkija toteaa haastattelussa Ylen sivuilla:

”Itse en oikein usko valtiojohtoisiin ohjelmiin. Ne eivät toimi. Mitään yksiselitteistä ratkaisua ei palaajien sopeuttamiseen ole valitettavasti keksitty. Lähes kaikki Ranskaan palaavat taistelijat päätyvät vankilaan.”

Lisäksi jutussa todetaan:

”Ranskassa toimi vuoden ajan valtion ylläpitämä keskus, jossa jihadismiin vihkiytyneitä nuoria pyrittiin deradikalisoimaan ja liittämään takaisin yhteiskuntaan. Keskus kuitenkin lakkautettiin viime kesänä, koska tuloksia ei syntynyt.”

Suomessa kuitenkin muistaakseni on keksitty hyvä ratkaisu. Annetaan palaaville jihadisteille asunnot jonon ohi! Sillä tavalla näitä syrjäytyneitä autetaan sopeutumaan yhteiskuntaan. Pitäisiköhän Suomesta jonkun mennä neuvomaan ranskalaisia?

Koko juttu:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/03/09/eurooppaan-palaavat-jihadistit-eivat-sopeudu-yhteiskuntaan-lahes-kaikki

 

6 vastausta artikkeliin “Suomi mallimaa jihadistien kotouttamisessa?”

  1. Minä en edelleenkään näe yhden ensimmäistäkään syytä päästää edes rajoilta läpi terroristia. Mikä helmutin aksiooma tämäkin on?

  2. Kaikille sota-alueella olleille automaattinen käännytys rajalta takaisin.
    Jos joku onnistuu pääsemään maahan, joko 10 vuotta koppia tai palautus takaisin ilman rahaa.

  3. Suomessahan on n vajaa 400 jihadistia, isis häröö ja muuta sellaista, rahalla selvitellään näiden holhoominen Suomessa, lisää tulee varmasti, mehän tarvitsemme lisää jihadeja ja isiksiä tänne

  4. Suomalaisille nauretaan jo muutenkin maailmalla. Esimerkiksi finnejä etnisesti syrjivää svekomaaniporukkaa pidetään kuin kukkaa kämmenellä.
    Taloudellisesti paremmin menestyvän hyväksi toteutettava etninen syrjintä demokraattisesti hallitussa valtiossa alkaa olla jo maailmansensaatio.

  5. Noh, tuollainen suunnitelma päästää jihadistit ohittamaan asuntojonossa on lukemani mukaan tehty, en sitten tiedä, toteutetaanko sitä koskaan, varsinkin kun se vuoti julkisuuteen.

    Kaikkia sota-alueelta tulevia sodassa mukana olleita en käännyttäisi. Jos joku on ollut taistelemassa Isistä vastaan esimerkiksi kurdien joukoissa, niin nostan hattua. Suomihan virallisestikin koulutti kurdeja ja suomalaisia kouluttajia oli siis siellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *