Onkos se kevättä?

Ilmatieteen laitos tosin sanoo, että termistä kevättä saadaan odottaa. Sen määritelmä:”Kun vuorokauden keskilämpötila nousee pysyvästi nollan yläpuolelle”. Tulevalle viikolle laitos lupaa yöpakkasia ja niin oli viimeyönäkin. Nyt päivälämpötila hipoo kymmentä astetta.

Kevään merkkeinä voi pitää sitä, kun äskettäin kuuntelin tikan naputusta sähkötolpan päässä olevaan peltiin, tosin harvakseltaan. Mikä kummallisinta huuhkaja vastasi siihen huhuilullaan, liekö siihenkin syynä ilmaston lämpeneminen.

Vielä on järvelläkin täysi talvi, lumet tosin vähissä, mutta hyvä kelkkakeli. Äskettäin sielläkin potkin.Vettä järvi tosin odottaa, vaikka muualla puhutaan tulvista. Kohta sekin nähdään ja pitäisi nähdä piankin, muuten kesäkin antaa odottaa itseään.

17 vastausta artikkeliin “Onkos se kevättä?”

  1. Taitaa Pentti olla kevät ainakin lumet on saanut kyytiä ja kyllähän se nyt alkaa oleen sen aikakin kohta on käsillä huhtikuun puoliväli terv tepivaari

  2. Kyllä se Pentti vähän siltä näyttää. Jokioinen Ilmala, virallinen lumensyvyys 5cm. Toisaalta jos meiltä mennään 5-10km itään, lumensyvyys muuttuukin n 20cm, paikoin ylikin. Kuitenkin kun tätä päivää katselin, pälvet suurenevat meillä ihan silmissä. Tuhkaa ripottelin tuonnne kanalan seinustalle kun katolta sinne syöksee joskus melkoisetikkin sulavaa lunta.

  3. Kesämökillä Kuhmoisessa oli lunta melkein vyötäisiin asti.

  4. Nuorena jolppina ammattikouluaikana selvä kevään merkki oli, kun kauppaopiston tytöt pesivät ikkunoita 🙂

  5. Kevät tulee sinä päivänä kun tuntee että on kevättä rinnassa.

    Kaikki kunnia meteorologialle tieteenalana, mutta he eivät pysty ennustamaan ihmisten fiiliksiä.

  6. Meillä sitä lunta on paikoin paljon. Se oli se poikkeuksellinen paikallinen lumisade helmikuussa, kun sitä lunta tuli paljon. Sitä yksi aamu oli jossain jopa yli puoli metriä, hyvinkin pienellä alueella. Silloin sitä ei tullut Punkalaitumella, ei Akaan Kylmäkoskella, eikä varmaan Kallen Tammelassakaan. Senpä vuoksi siinä nyt on sulattelemista.

  7. Kyllä noita ”kissoja” näkyi jo pääsiäisen aikoihin. Niitä vaan taitaa olla harvinaisen vähän.

  8. Taidankin vaihtaa omaan autooni kesärenkaat alle tänään.Tuskin koskaan, ei ainakaan lähivuosina ole jäänyt näin myöhäiseksi almanakan mukaan.
    Onhan näillä omilla pikkuteillä vielä jäisiä paikkoja ja lumisateita luvataan. Mutta onko sen niin väliä kun ei enää ole pakko lähteä aamukuudelta kello kourassa joka päivä.
    Eihän sen muuten niin väliä, eikä kiirettä, mutta en viitsi kuunnella sitä talvirenkaiden ”jurkoomista”. Se on aika voimakasta näillä tasavallan huonoilla ja kuoppaisilla teillä.

  9. Tapani mukaan en kyllä kesärenkaita vaihda tässä vaiheessa, yöpakkaset ovat sattuessaan kohdalle, pirullisia kuten kaikki tietävät. Jääpolanteita meillä vielä riittää mutta tänään on sitten luvassa kevään lämpimin päivä. Katsotaan.

  10. Kyllä se nyt kovasti keväältä vaikuttaa, viitisen astetta lämmintä ja pientä vesisadetta, joka syö aika tehokkaasti vielä maassa olevia kinosten jäänteitä.

    Iso osa pihamaata on sulanut ja samalla hittolainen tuonut esiin sen, että pihatöitä onkin aika pirun paljon enemmän kuin odotin, enkä edes odottanut pääseväni helpolla.

    Pirun polvi kun otti osumaa niin nyt täytyy varoen, soveltaen ja mielikuvitusta käyttäen yrittää saada jotain aikaan.

  11. Täällä Oulun seudulla ei ole keväästä tietoakaan. Lunta on semmoiset 70 cm ja harva se päivä on tullut lisää. Ei taida olla sivuteille asiaa kesärenkailla ennen toukokuuta.

  12. Suuret on sitten erot, mutta onhan Suomi pitkä maa. Täällä satoi eilispäivän vettä ja lumet saavat kyytiä. Kylmät yöt vaan sulamista hidastaa.

  13. Nyt tuli kyllä järvien jäille paha juttu. Lunta tuli yöllä kolmisen senttiä ja kun se alkaa jäiden päällä sulamaan, hautoo se pilliksi auringonpaisteessa jäätä. Tänään luvassa 8-9 astetta lämmintä.

  14. Kalle
    On niitä sitten näin lyhyilläkin matkoilla paikallisia eroja. Täällä tuli kaikki vetenä ja yöllä oli pari kolme astetta pakkasta. Se taas haittaa jäiden sulamista pitkälle päivää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *